loading...
آخرین اخبار استخدامی و نیازمندی ها در ایران
کار 24 بازدید : 4295 جمعه 12 تیر 1394 نظرات (1)
اخبار اشتغال بانوان ( اخبار کار و اشتغال ) سال 94

بررسی تبعیض‌های دفترچه آزمون استخدامی دولت

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: دفترچه آزمون استخدامی دولت را بررسی کردیم و تبعیض‌هایی در آن به چشم می خورد که موارد تبعیض آمیز را به مسئولان اعلام کردیم.

به گزارش خبرنگار سرویس «زنان» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شهیندخت مولاوردی در نشست خبری که امروز سه شنبه به منظور تشریح اقدامات ستاد هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد، افزود: زنان در دهه گذشته بیکارتر شده‌اند و باید تدابیر لازم را به منظور استفاده از این منابع انسانی به کار گیریم؛ چراکه اگر از توانایی‌های زنان به درستی بهره نبریم، پتانسیل‌های آنان از طرق دیگری نمودار می‌شود.

وی درباره اقدامات معاونت امور زنان و خانواده در سال جاری اظهار کرد: سال ۹۳ را به بررسی در زمینه طرح‌های موجود در حوزه زنان پرداختیم؛ اما در حال حاضر بررسی‌های ما به اتمام رسیده و به برنامه‌های مشخصی دست یافته‌ایم.معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده درباره بیمه زنان خانه‌دار اظهار کرد: امیدوارم لایحه بیمه زنان خانه‌دار در کمیسیون اجتماعی دولت بررسی شود، البته رایزنی‌هایی با سازمان تامین اجتماعی نیز انجام داده‌ایم.

مولاوردی تاکید کرد: لازم است مشوق‌های لازم را برای کارفرمایان بخش خصوصی در نظر بگیریم البته این مشوق‌ها بار مالی دارد که با توجه به توافق هسته‌ای امیدواریم رونق اقتصادی حاصل شود. در این شرایط تلاش می‌کنیم منابع مالی را به اندازه کافی برای کارفرمایان بخش خصوصی اختصاص دهیم.

حضور زنان در استادیوم‌ها را استفاده ابزاری نمی‌دانم

وی درباره حضور زنان در استادیوم‌ها گفت: این موضوع در دستور کار شورای امنیت کشور نبود، بنابراین خبر مربوط به بررسی حضور زنان در ورزشگاه‌ها در این شورا تکذیب شد. حضور زنان در ورزشگاه‌ها منجر به تشویق در توسعه ورزش و تاسیس محیط‌های ورزشی می‌شود.معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در پاسخ به این پرسش که آیا حضور زنان در ورزشگاه‌ها برای تلطیف محیط‌های ورزشی، نگاه ابزاری به زنان نیست، گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی زنان در ورزشگاه‌ها حضور داشتند و در کشورهای دیگر اینچنین است. حضور آنان موجب تلطیف اماکن ورزشی می‌شود و من این حضور را استفاده ابزاری از زنان نمی‌دانم.مولاوردی درباره ضرورت تشویق حضور زنان در مسابقات ورزشی بانوان اظهار کرد: مشکلی برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها در مسابقات زنان نیست. از سوی دیگر می‌توان با یک نظرسنجی میزان علاقه زنان برای تماشای نزدیک مسابقات ورزشی را به دست آورد؛ البته این صحبت به این معنا نیست که همه فعالیت‌های خود را متوقف کرده‌ایم و به مطالبات دیگر زنان نمی‌پردازیم.وی تاکید کرد: از دیدگاه دولت باید به جای پاک کردن صورت‌مساله، حضور آنان در ورزشگاه‌ها را مدیریت کنیم البته باید سازوکار این کار به گونه‌ای فراهم شود که موجبات نگرانی جامعه متدین کشور را فراهم نکند. در واقع نباید این موضوع را به دغدغه نظام تبدیل کرد تا برای آن مجبور به پرداخت هزینه شویم.معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده درباره وضع ایران از نظر برابری جنسیتی و عدالت جنسیتی گفت: برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان تبدیل به برنامه سازمان ملل شده و شاخص‌هایی در این زمینه در نظر گرفته شده است. هر ساله گزارشی براساس این شاخص‌ها در زمینه شکاف جنسیتی در کشورهای مختلف منتشر می‌شود.مولاوردی تصریح کرد: در شرایطی که زنان و مردان برابر نیستند، صحبت از برابری، نابرابری جنسیتی را تعمیق می‌کند. بنابراین ما به موضوع عدالت جنسیتی می‌پردازیم و تلاش می‌کنیم در جهت تبعیض مثبت برای زنان عمل کنیم.

وی اضافه کرد: در سخنرانی خود در سازمان ملل به موضوع توانمندسازی زنان و عدالت اجتماعی پرداختم و به این موضوع در اسناد مکتوب نیز توجه کردیم. در حال حاضر شاخص مشارکت سیاسی زنان کمتر از ۳ درصد است و امیدواریم در سال همدلی و همزبانی میان دولت و ملت به ارائه شاخص‌های ضروری و مورد نیاز در حوزه زنان بپردازیم. با توجه به آنکه بسیاری از کشورها از جمله کشورهای اسلامی، جزو کنوانسیون رفع اشکال تبعیض علیه زنان هستند باید تمایل خود را برای برقراری عدالت جنسیتی و بهبود وضعیت زنان در عمل نشان دهیم


وضعیت نیروی کار در سال ۹۳ چگونه رقم خورد؟/ زنان بیکار می مانند؟

ریحانه سادات یاسینی: مسائل مربوط به کار، همیشه یکی از مشکلات اصلی خانواده­ها و به خصوص جوان­ها بوده است. جوان­هایی که به سودای بازار کار از سد کنکور می­گذرند، اما پس از فارغ­التحصیلی مدرک به دست چشم امید به نیازمندی­های همشهری، سایت­های کاریابی و اطلاعیه­ های استخدامی می­ دوزند.
مرکز آمارگزارش مفصلی از وضعیت نیروی کار در ایران منتشر کرده، که نشان می­ دهد نرخ بی­کاری برای اولین بار در طول ۱۲ سال اخیر تک رقمی شده است.هرچند که این نرخ بیکاری تک رقمی یک فصل بیشتر دوام نیاورد.
بیشترین میزان بی­کاری در گروه­ های سنی مختلف با ۲۵.۳ درصد مربوط به جوان­ های ۲۰ تا ۲۴ ساله بوده است. در این گروه سنی، مردان با ۲۰.۸ درصد و زنان ۵۰.۴ درصد، بالاترین نرخ بی­کاری را به خود اختصاص داده ­اند. در سال ۸۴ نزدیک به ۱۱.۵ درصد جمعیت فعال کشور بی­کار بوده­ اند، این رقم در سال ۹۱ به ۱۲.۲ درصد افزایش یافت و حالا در سال ۹۳، ۲.۷ درصد نسبت به ۲ سال پیش کم­تر شده است. این نرخ در نقاط شهری ۱.۵ درصد کاهش یافته و در نقاط روستایی افزایش ۰.۸ درصدی داشته است. هم­ چنین از بی­کاری در میان مردان ۰.۲ درصد و در بین زنان ۳.۰ درصد، کاسته شده بود.
اما نرخ بی­کاری در مقابل مشارکت اقتصادی قرار دارد. در صورتی که جمعیت در سن کار افراد ۱۵ ساله و بیشتر فرض شود، نرخ مشارکت اقتصادی ۴۰.۵ درصدی در کل کشور به دست می­آید. این شاخص در بین مردان ۶۸.۸ درصد و در بین زنان ۱۲.۷ درصد، در نقاط شهری ۶۸.۸ درصد و در نقاط روستایی ۴۳.۸ درصد بوده است. . بیش­ترین نرخ مشارکت اقتصادی در گروه سنی ۳۰-۳۴ سال با میزان ۵۵.۵ درصد بوده است. مردان در گروه سنی ۳۹-۳۵ ساله با ۹۴.۵ درصد، و زنان در گروه سنی ۲۵-۲۹ ساله با ۱۹.۲ درصد، بیشترین مقادیر مشارکت اقتصادی را به خود اختصاص داده­اند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی نشان می­دهد که در تابستان امسال نسبت به همین فصل سال گذشته، این شاخص در جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر ۲ درصد کاهش داشته. در حالی که در تابستان ۱۳۹۳ در مقایسه با فصل بهار همین سال، ۰.۱ درصد افزایش یافته است. البته آمارها این نکته را نیز نشان می­دهد که در فصل تابستان ۷.۸ درصد از جمعیت فعال ۱۰ ساله و بیشتر، دارای اشتغال ناقص بوده­اند. افرادی که اشتغال ناقص دارند به دلایل مختلفی مانند رکود کاری و … در هفته کم­تراز ۴۴ ساعت کار می­کنند و خواهان انجام کار اضافی در هفته هستند. این شاخص در بین مردان ۸.۶ درصد، در بین زنان ۳.۱ درصد و در نقاط شهری ۶.۸ درصد و در نقاط روستایی ۱۰.۲ درصد بوده است.
نتایج آمارگیری نیروی کار هم­چنین نشان می داد که در بخش­ های عمده­ ی فعالیت اقتصادی، بیشترین درصد شاغلان مربوط به بخش خدمات و کمترین آن­ها مربوط به بخش کشاورزی بوده ­اند. به طوری که سهم شاغلان ۱۰ ساله و بیشتر در بخش خدمات ۴۷.۴ درصد، در بخش صنعت ۳۳.۶ درصد، و در بخش کشاورزی ۱۹ درصد بوده است. از سهم اشتغال در بخش­های عمومی و خصوصی نیز، نتایج جالبی به دست آمده است. آمار نشان می­ دهد، از میان شاغلان در سن ۱۰ سال و بیش­تر، حدود ۸۳ درصد در بخش خصوصی و تنها ۱۷ درصد در بخش عمومی فعال بوده ­اند. بر این اساس، ۸۵ درصد مردان در بخش خصوصی و ۱۵ درصد آن­ها در بخش عمومی کار می­کرده­اند. در میان زنان نیز اشتغال در بخش عمومی با ۲۸.۷ درصد به مراتب بیش­تر از مردان است. ۷۱.۳ درصد زنان نیز در بخش خصوصی فعالیت می ­کنند. اما در گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال وضعیت به شکل دیگری است. در این گروه زنان در بخش خصوصی بیش­تر از بخش عمومی فعالیت دارند؛ ۹۲.۲ درصد آن­ها در بخش خصوصی و تنها ۷.۸ درصدشان در بخش عمومی مشغول هستند. در همین گروه سنی، سهم اشتغال مردان در بخش خصوصی با ۹۰.۷ درصد کم­تر از سهم زنان است، ۹.۳ درصد آن­ها نیز در بخش عمومی کار می­ کنند.


هزار شغل برای بانوان سرپرست خانوار منطقه ۲۰ ایجاد شد

شهردار منطقه ۲۰ از تولید هزار شغل برای زنان سرپرست خانوار در این منطقه جنوبی طی سال جاری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران، منصور کتانباف پیش از ظهر امروز در حاشیه بازدید از ششمین نمایشگاه زنان و تولید ملی اظهار داشت: با توجه به وسعت منطقه ۲۰ و ظرفیت‌های موجود انسانی و اقتصادی، از ابتدای سال ۹۳ تولید یک هزار فرصت اشتغال‌زایی برای بانوان سرپرست خانوار و افراد جویای کار در این منطقه جنوبی هدف‌گذاری شد که در حال حاضر شاهد تحقق این مهم هستیم.
شهردار منطقه ۲۰ توسعه مراکز مهارت‌آموزی کوثر و کارآفرینی را یک عبادت برشمرد و افزود: با فعالیت ۳۱ مرکز کارآفرینی و مهارت‌آموزی کوثر در شهرری به همراه ارائه آموزش‌های هدف‌دار، برپایی دوره‌های توانمندسازی، شناسایی موقعیت‌های انسانی و اقتصادی توانستیم یک هزار بانوی سرپرست خانوار و جویای کار را تحت پوشش قرار دهیم.
کتانباف با اشاره به اینکه توسعه این مراکز در محدوده حریم و روستاهای این منطقه انجام شده است تا ساکنان آن محدوده نیز از این خدمات اجتماعی استفاده کنند، افزود: تعدادی از مراکز کارآفرینی نیز به معلولان جسمی حرکتی و ره‌یافتگان از اعتیاد اختصاص یافته است که با بیش از ۵۰ عضو، فعالیت می‌کنند.
شهردار منطقه ۲۰ به همراه معاون امور اجتماعی و فرهنگی، مشاور امور بانوان و رئیس اداره بانوان شهرداری منطقه ۲۰ از ششمین نمایشگاه زنان و تولید ملی بازدید کرد و این نمایشگاه را فرصت خوبی برای معرفی و عرضه تولیدات بانوان سرپرست خانوار مناطق ۲۲ گانه به شهروندان تهرانی برشمرد و بر اطلاع‌رسانی بیش از پیش برپایی این نمایشگاه از سوی رسانه‌ها و مطبوعات تاکید کرد.


الگوهای توانمند‎سازی زنان باید بومی‎سازی شود

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان، شهیندخت مولاوردی در میزگرد وزرای شرکت کننده در اجلاس پنجاه و نهمین نشست کمیسیون مقام زن در نیویورک با عنوان “سرمایه‎گذاری در توازن جنسیتی و توانمند سازی زنان” درباره ارتقاء سرمایه گذاری صحیح و موثر جهت کمک به برقراری توازن جنسیتی اظهارکرد: الگوهای توانمند سازی زنان می بایست همانند الگوهای توسعه پایدار بومی سازی شده و در بستری متناسب با شرایط و ظرفیت‎های خاص هر جامعه تعریف شود همچنین باید در سیاست‎های اتخاذ شده توازن همراه با منابع و مکانیسم‌های حمایتی و ضمانت اجرایی در نظر گرفته شود.
معاون رییس‎جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به لزوم در نظر گرفتن اولویت‎های امور بانوان در کشورها و ایجاد تمرکز برای استفاده از منابع داخلی کشورها در رسیدن به اهداف مورد نظر، بیان کرد: این امر مستلزم انجام طراحی سیاستگذاری ها و الگوهای مشارکتی مجزا برای زنان و مردان مبتنی بر نیازهای ضروری است.
مولاوردی با تشریح محورهایی در موضوع سرمایه‎گذاری در توازن جنسیتی و توانمند سازی زنان، تصریح کرد: لزوم اولویت گروه‎های آسیب‎پذیر همچون زنان سرپرست خانوار به منظور کاهش شکاف درآمدی و دستیابی آنان به معیشت پایدار، لزوم توجه بیشتر به ارتباط متقابل بین تقویت ظرفیت و مهارت‎های مدیریتی زنان با مشارکت آنان در سیاست‎گذاری برای توانمند سازی زنان، آموزش بهره‎مندی از مهارتهای لازم برای حفظ و مدیریت منابع به نحوی که سرمایه‎گذاری‎های صورت گرفته به ویژه در اعتبارات خرد در روستاها اثربخش بوده و منابع در دسترس قرار گرفته به نحو صحیح مدیریت شوند، لزوم ایجاد نظام جامع اطلاعاتی و پایش و دسترسی به تحلیل های جنسیتی برای تسهیل کمک های رسمی توسعه ای و مبتنی بر نیازهای واقعی کشورها، تلاش برای مقابله با تحریم‎های یکجانبه که آثار نامطلوبی همچون کاهش سرمایه‎گذاری عمومی در بخش های بنیادین به ویژه در حوزه اقتصادی داشته است، کاهش پایداری خانواده و تشدید نابرابری های جنسیتی و تشویق بخش های خصوصی کشورها برای عضویت بانوان در ترکیب هیات مدیره این نهاد، از جمله این محورهاست.


کاهش آسیب های اجتماعی با کارآفرینی زنان سرپرست خانوار

کارآفرینی زنان سرپرست خانوار کیفیت زندگی را ارتقا و آسیب های اجتماعی را کاهش می دهد
شهردار تهران گفت: کارآفرینی زنان به ویژه سرپرستان خانوار موضوعی فردی نیست بلکه ارتباط مستقیم با خانواده و جامعه در زمینه ارتقای کیفیت زندگی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی دارد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدباقر قالیباف روز سه شنبه در آیین افتتاحیه ششمین نمایشگاه زنان و تولید ملی در بوستان گفتگو با بیان اینکه کارآفرینی موجب تسهیل چرخه اقتصادی می شود؛ افزود: کارآفرینی تنها مربوط به زنان سرپرست خانوار نیست بلکه تمامی خانواده هایی که مشکلات اقتصادی دارند نیز باید فعال در این چرخه اقتصادی و تولیدی مشارکت کنند.
وی با اشاره به اینکه دولت و وزارت کشور نیز دراین زمینه اجرای برنامه های مدون و موثری را در دستور کار قرار داده، اظهار کرد: دستاوردهای برگزاری نمایشگاه زنان و تولید ملی می تواند به عنوان یک مدل موفق توسعه ای در سطح استان های مختلف کشور نیز پیگیری و اجرا شود.
شهردار تهران همچنین به موضوع اشتغالزایی و مشکلات مرتبط با موضوع بیکاری در کشور اشاره و تصریح کرد: یکی از راهکارهای موثر برای اشتغالزایی و رفع معضل بیکاری در کشور، توجه جدی به اصل اقتصاد مقاومتی با هدف رشد و توسعه اقتصادی کشور ایجاد فرصت های شغلی مولد و پایدار است.
وی همچنین به ارتقای سطح کمی و کیفی ششمین نمایشگاه زنان و تولیدملی در مقایسه با دوره های قبلی آن اشاره کرد و گفت: باید زمینه و بستر مناسب برای مشارکت فعال و موثر بانوان در حوزه های مدیریتی و اجرایی با هدف بهره مندی از قابلیت و توانمندی بالای بانوان در حوزه های مختلف اقتصادی، تولیدی، فرهنگی و اجتماعی را فراهم کنیم.
قالیباف خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهای محوری شهرداری تهران در عرصه مدیریت شهری، فراهم کردن زمینه مشارکت موثر بانوان در بخش های مختلف مدیریتی و اجرایی با هدف تقویت توانمندی و عزت نفس بانوان به ویژه در راستای مقابله با فقر و اشتغالزایی است.
شهردار تهران ابراز امیدواری کرد نمایشگاه زنان و تولیدی ملی بتواند موجب رشد و توسعه اقتصادی کشور و ارتقای سطح کیفی و کمی تولیدات داخلی به منظور رونق و توسعه بخش صادرات شود.
ششمین دوره جشنواره و نمایشگاه زنان و تولید ملی با عنوان «کوثر» در قالب ۳۰۰ غرفه و با حضور ۳۰ شرکت تولیدی برتر ۱۲ تا ۲۲ اسفندماه جاری در محل دائمی نمایشگاه های تخصصی شهرداری تهران(بوستان گفتگو) برگزار می شود.


اشتغال زنان دغدغه دولت است

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: اشتغال و توسعه کارآفرینی با استفاده از ظرفیت های بخش دولتی و خصوصی بویژه برای بانوان از دغدغه‌های دولت است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) -منطقه قم، شهیندخت مولاوردی در نشست مشاوران امور بانوان و نخبگان استان قم که در تالار امام علی(ع) در دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد با تاکید بر اهمیت شناسایی توانمندی های بانوان در عرصه های مختلف گفت: تحقق اهداف در حوزه زنان و خانواده، در نهایت سودش به نفع نظام است.
وی تصریح کرد: هر چه تعامل میان دستگاههای اجرایی افزایش یابد توان در جهت تحقق برنامه ها و اهداف و تفاهم نامه‌های راهبردی افزایش می یابد.
وی عنوان کرد: موازی کاری و عدم همگرایی نمی تواند مسیر مشکلات را هموار نماید متاسفانه گاهی برنامه‌ها و تفاهم نامه هایی در یک دولت تصویب می شود که با تغییر دولت و رویکردها مورد توجه قرار نمی گیرد از این رو دولت تدبیر و امید در تلاش است با پیگیری مصوبات در حوزه زنان و خانواده برخی از آسیب های جدی را از میان بردارد.
مولاوردی به موضوعات برخی از تفاهم نامه ها اشاره و خاطرنشان کرد: در تفاهم نامه موضوعاتی همچون توانمند سازی مدیران مشاور و آموزش مدیران زن در استان ها و اعضای شورای اسلامی شهر و روستاها مورد توجه است.
وی اظهار داشت: در کنار جلسات متعدد تلاش کردیم پاتوق‌های موجود تبدیل به پاتوق‌های فرهنگی و اجتماعی شود و برخی از کانون‌های غیر فعال نیز بتوانند فعالیت‌های خود را آغاز نمایند و در حوزه اجتماعی و اقتصادی به توانمندی های خوبی در بخش زنان و خانواده دست یابیم.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: یکی از برنامه‌های حمایتی در زمینه اشتغال بانوان راه اندازی بازارچه‌های عرضه محصول برای بانوان است که در این باره بازارچه‌هایی در سه سال آینده پیش رو داریم که هر سال ده بازارچه در ۳۱ استان راه اندازی خواهد شد.
وی افزود: در این باره از ظرفیت دستگاهها در توسعه کارآفرینی زنان استفاده می کنیم به نظر می رسد بازاریابی حلقه مفقوه میان فعالیت های کارآفرینی زنان است که نفع لازم را از آن کارآفرینان می‌برند تا با تحقق نتیجه مناسب سلامت جسمی و روانی بانوان به ثمر بنشیند.
مولاوردی در رابطه با دیگر تفاهم نامه ها خاطرنشان کرد ما قصد داریم با سازمان میراث فرهنکی و گردشگری و معاونت توسعه روستایی و امور فنی حرفه ای و معاونت به تفاهم چند جانبه برسیم زیرا ما راهی به جر تفاهم نامه نداریم تا فعالیت ها را انجام دهیم.
وی گفت: در این راستا در حفظ میراث فرهنگی تفاهم نامه هایی به امضا رسید و با تشکیل دبیر خانه دائمی و هماهنگی میان استان ها اقدام به برگزاری نمایشگاهها و غرفه های پر باری شد.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در مورد دیگر برنامه های در دست اقدام تصریح کرد: بازگشت مهد کودک ها در جوار ادارات، بحث مهد کودک ها در زندان ها و تعطیلی پنج شنبه ها نیز در دستور کار قرار دارد و در این زمینه به همه استانداران نامه زده شده است.
وی ادامه داد: مباحث در حال بررسی می باشد و در جمع بندی سفرها مسائل حمایتی مد نظر قرار دارد ضمن اینکه مسائل به صورت راهبردی مورد ارزیابی قرار می گیرد ما تلاش می کنیم برای تسهیلات ویژه زنان بی سرست که با مشکلات وثیقه و وام مواجه هستند راهکارهایی را در نظر بگیریم.
مولاوردی خاطرنشان کرد: بدون همگرایی به جایی نخواهیم رسید و اگر جزیره ای برخورد کنیم نمی توانیم در ۱۴ محور مشخص شده در ماده ۲۳۰ موفق باشیم دراین باره در حجاب و عفاف که یکی از محورها می باشد سعی می کنیم از ظرفیت های جامعه الزهرا(س) استفاده کنیم.
وی اظهار داشت: با بررسی وضعیت زنان در کشور و ترسیم نقشه آسیب ها و اولویت ها، اطلس وضعیت زنان به تناسب سفرهای استانی در حال بررسی است و با توجه به وضعیت گزارش ها در استان های مختلف، در تفاهم نامه ها متناسب با آسیب ها در مناطق اختصاص می یابد تا بخشی از اعتبارات را وزارت خانه‌ها تامین نمایند.
به گفته مولاوردی، شناسایی سازمان های مردم نهاد،برگزاری کارگاههای آموزشی ویژه مدیران،نشست های منطقه ای با محوریت قم مربوط به استان های همجوار،توجه به تحقق خانواده ای سالم در آسیب های اجتماعی، کاهش طلاق و توان سازی زنان سرپرست خانوار از جمله طرح هاست که به صورت پایلوت طرح خانواده سالم در شهر ری در حال اجراست.
وی عنوان کرد: حمایت های مالی تا مسیر اشتغال زایی و کارآفرینی با بهره گیری از آموزش نیز از جمله راهبردهای معاونت می باشد ضمن اینکه باید بدانیم برنامه ششم توسعه دارای اهمیت زیادی است و باید از این فرصت استفاده کنیم و با جامع نگری و دوری از آرمان گرایی به اهداف برسیم.


۸۹۷۳ نفر از زنان سرپرست خانوار زیر ۲۰ سال سن دارند

بر اساس اطلاعات به دست آمده، زنان سرپرست خانوار زیر ۲۰ سال ۴/. درصد از کل زنان سرپرست خانوار کشور یعنی حدود ۸۹۷۳ نفر از این گروه را تشکیل می‌دهند.
مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه بیشترین تعداد زنان سرپرست خانوار در گروه سنی ۵۰ تا ۵۹ سال قراردارد، گفت: ۸۹۷۳ نفر از زنان سرپرست خانوار زیر ۲۰ سال سن دارند.
وحیده نگین در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در مورد تعداد زنان سرپرست خانوار زیر ۲۰ سال گفت: بر اساس اطلاعات به دست آمده در همایش زنان در مسیر توسعه و تحقیقات انجام شده در سال ۹۰، زنان سرپرست خانوار زیر ۲۰ سال ۴/. درصد از کل زنان سرپرست خانوار کشور یعنی حدود ۸۹۷۳ نفر از این گروه را تشکیل می‌دهند، اما بیشترین تعداد زنان سرپرست خانوار متعلق به گروه سنی۵۰ تا ۵۹ سال با تعداد حدود ۵۴۸ هزار ۸۵۸ نفر یعنی ۲۱ درصد زنان سرپرست خانوار است.
دستاورد‌های همایش زنان در مسیر توسعه استفاده می‌شود
وی همچنین در پاسخ به این سوال که همایش زنان در مسیر توسعه که ماه گذشته توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، چه دستاوردهایی را در پی داشت؛ اظهار کرد: در حال جمع بندی دستاورد‌های راهبردی این همایش هستیم. این دستاورد‌ها می‌تواند، هم در دستور کار وزارتخانه‌ها قرار بگیرد و هم در تدوین برنامه ششم توسعه مورد توجه باشد.
مشاور وزیر کار اظهار کرد: ما در شوراهای مشورتی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی حضور داریم و با توجه به نتایج این همایش پیشنهادات خود را به این سازمان برای استفاده در برنامه ششم توسعه ارائه خواهیم داد.
شبکه‌سازی تعاونی‌های زنان در دستور کار است
نگین در ارتباط با اقدامات وزارت کار در راستای تعاونی‌های زنان افزود: اکنون در حال فعالیت در راستای تکمیل بانک اطلاعاتی تعاونی‌های زنان و شبکه‌سازی آنها هستیم، زیرا از طریق شبکه‌سازی امکان آموزش تعاونی‌ها ساده‌تر شده و همچنین سبب می‌شود که این تعاونی‌ها یکدیگر را بشناسند و از امکانات هم بهره بگیرند تا یک محصول از ابتدا تا انتها تنها با کمک همین تعاونی‌ها، تولید و به فروش برسد.


افزایش نرخ ورود بانوان به صندوق تامین اجتماعی

مشاور امور بانوان و خانواده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از افزایش نرخ ورود بانوان به صندوق تامین اجتماعی در سه سال اخیر خبر داد و ریشه موانع مشارکت اجتماعی زنان را در نادیده گرفتن توانمندی‌های آنان ذکر کرد.
وحیده نگین در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: افزایش نرخ ورود بانوان به صندوق تامین اجتماعی نشانگر افزایش مشارکت آنها در بخش رسمی اشتغال است به همین منظور انجام اصلاحات لازم در نظام بیمه اجتماعی با رویکرد انعطاف بیشتر ضروری به نظر می‌رسد.
وی بیمه اجتماعی سنتی ایران را اشتغال محور و مردم مدار توصیف کرد و افزود: بیمه تامین اجتماعی با تاکید بر اشتغال رسمی شکل گرفته است به نحوی که در حال حاضر ۸۱ درصد بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی را مردان و تنها ۱۹ درصد را زنان تشکیل می‌دهند که این سهم در سال ۸۷ کمتر از این میزان و تنها ۱۴ درصد بوده است.
مشاور امور بانوان و خانواده وزیر کار نرخ ورود زنان به صندوق تامین اجتماعی در سه سال گذشته را ۱۶.۵ درصد ذکر کرد و گفت: نرخ ورود آقایان به صندوق درمدت مشابه ۵.۵ درصد بوده است.
وی در ادامه با تاکید بر توجه به اشتغال زنان به عنوان نیمی از جمعیت فعال کشور افزود: وزارت کار برای توسعه امر اشتغال باید اشتغال زنان را دنبال کند و در این راستا تشکیل و توسعه تعاونی‌های مختص زنان را در دستور کار قرار بدهد.
نگین با اشاره به موانع مشارکت اجتماعی زنان، ریشه این موانع را در نادیده گرفتن توانمندیهای زنان عنوان کرد و گفت: برای برداشتن موانعی پیش روی مشارکت اقتصادی و اجتماعی زنان لازم است تا تمهیدات مناسبی جهت استفاده از تمام ظرفیتهای زنان به کار گرفته شود.


محیط‌های کار به سمت زنانه شدن پیش می رود

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این‌که بسیاری از محیط‌های کار خصوصا در بخشهای خدماتی و خصوصی به سمت زنانه شدن پیش می‌رود، نسبت به گسترش پدیده تجرد زنان در محیط‌های کار هشدار داد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، علی ربیعی در مراسم امضای تفاهم نامه میان وزارتخانه متبوع خود و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان این‌که نمی توان موقعیت اجتماعی زن را نادیده گرفت، گفت: معتقدم که نشان دادن واقعیت‌های اجتماعی زن یکی از ماموریتهای خطیر وزارت کار است و اگر این واقعیت نادیده گرفته شود در سیاست‌گذاریهای معطوف به جنسیت موفق نخواهیم بود.
وی با بیان این‌که محیط‌های کار به سمت زنانه شدن پیش می رود گفت:‌ امروز بسیاری از محیط‌های کار به ویژه در بخش خصوصی زنانه شده و حداقل در بخشهای خدماتی یا بخشهای خصوصی خدماتی به سمت زنانه شدن پیش می رویم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: برخی استدلال می کند که مشکلات ازدواج سبب گسترش پدیده تجرد زنان در محیط های کار شده است اما معتقدم گرایش به این گونه استخدام‌ها هم موجب بروز این پدیده شده است و چنانچه گسترش پیدا کند در آینده با زنان مجرد سالمند روبرو خواهیم بود که جامعه آمادگی پذیرش آنها را ندارد.
ربیعی با تاکید بر نقش زنان در تغییر سبک زندگی اظهار کرد:‌ امروز زنان سردمدار تغییر سبک زندگی هستند و انگیزه های زندگی، الگوهای زیباشناسی، گرایشهای زندگی و الگوهای عملی خانواده همگی تحت تاثیر زنان قرار گرفته اند.
به گفته وی، آگاهی اجتماعی زنان نسبت به گذشته متفاوت شده و حق استفاده از بسیاری از روابط متقابل زن و مرد که در گذشته پنهان بوده امروز آشکارتر شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از سخنان با بیان این‌که از زنانه شدن آسیب‌های اجتماعی دفاع نمی کند تاکید کرد: اگرچه هنوز هم در جامعه ایران مردان در جرائم اخلاقی پیشگام هستند ولی متاسفانه بسیاری از آسیبهای اجتماعی به سمت زنانه شدن در حال حرکت است و زنانه شدن اعتیاد خطری بسیاری جدی است.
ربیعی با تاکید بر ضرورت سیاست گذاری مناسبی در حوزه زنان به ویژه در برنامه ششم توسعه تصریح کرد: وقتی از زنان و جایگاه آنها صحبت می شود باید سیاست‌گذاری مناسبی داشته باشیم و مشاوران زنان سازمانها و دستگاه‌ها باید سیاست گذاری شایسته‌ای دراین خصوص داشته باشند و این سیاست‌گذاری در ذات خود معطوف به جنسیت باشد.
وی گفت: دین مبین اسلام به دور از نگاه تنگ نظرانه سیاست گذاری معطوف به جنسیت، حقوق و تفاوتهای بین زن و مرد را پذیرفته است و باید از فقه پربار اسلام کمک بگیریم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی توجه به واقعیتهای اجتماعی زنان، عدم آگاهی زنان و عدم آگاهی فرهنگی، اجتماعی و ساختاری را در سیاست گذاریهای مرتبط با زنان موثر دانست و تاکید کرد:‌ اگر حوزه زنان مرتبط با وزارتخانه‌ها بازسازی ساختاری شود زنان فعال‌تر عمل خواهند کرد.
ربیعی گفت: در وزارت کار از بحث زنان تعاون‌گر تا زنان کار و زنان شاغل در محیط های صنعتی مواجهیم و حفظ سطح اشتغال زنان برنامه ریزی برای افزایش آن و قانون کار و حقوق کار در بخش زنان در حیطه این وزارتخانه قرار دارد.
وی در پایان از شناسایی دو میلیون و ۵۰۰ هزار زن سرپرست خانوار خبر داد و گفت: متاسفانه بیش از ۲۰۰ هزار نفر را تحت پوشش نداریم و نهادهای حمایتی لازم را در این خصوص در جامعه پیش بینی نکرده ایم لذا باید از ظرفیت دستگاه‌ها در این زمینه استفاده کنیم و وزارت کار نیز راهکارهای بهبود وضعیت رفاهی زنان به ویژه آسیب پذیر را در دستور کار قرار داده است.


راه‌اندازی باشگاه تعاونگران زن را در برقراری ارتباط موثر با بازار

معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی راه‌اندازی باشگاه تعاونگران زن را در برقراری ارتباط موثر با بازار و ایجاد فرصت مناسب برای عرضه تولیدات بانوان موثر خواند.
سیدحمید کلانتری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: با تاسیس این باشگاه، زنان تعاونگر ضمن برخورداری از جنبه‌های حمایتی و تشویقی می‌توانند در کنار هم جمع شده و با همفکری و مشورت با یکدیگر تولیدات خود را عرضه کنند.
به گفته وی زنان تعاونگر با عضویت در این باشگاه می‌توانند بسیاری از موانع و مشکلات پیش روی خود را برطرف کنند و موقعیت مناسبی برای فروش و عرضه محصولات و ارتباط با بازار مصرف پیدا کنند.
کلانتری ابراز امیدواری کرد: در صورت فراهم شدن مقدمات راه‌اندازی این باشگاه در هر استان، زنان تعاونگر به خلق ایده‌های نو و بازاریابی و بازارسازی محصولات خود بپردازند.
معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه از تشکیل بیش از ۳۵۰۰ شرکت تعاونی با اشتغالزایی ۵۰ هزار نفر در سال جاری خبر داد.
وی گفت: بر اساس آمار سامانه ثبت تعاونی‌ها، استان فارس با ۳۹۰ تعاونی، خراسان رضوی با ۳۳۴ تعاونی و خوزستان با ۲۷۰ تعاونی، جزو استانهای برتر کشور به لحاظ تعداد تعاونی هستند.
کلانتری خاطرنشان کرد: امسال در حوزه خدمات ۱۳۵۱ تعاونی، در حوزه کشاورزی ۹۶۳ تعاونی، در بخش صنعت ۷۷۰ تعاونی و در بخش مسکن ۱۲۴ تعاونی تشکیل شده و در سایر رشته‌ها نیز تعاونی‌های عمرانی، چندمنظوره و تامین نیاز تولید کنندگان و مصرف کنندگان فعال هستند.


مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط راضیه در تاریخ 1394/02/05 و 14:55 دقیقه ارسال شده است

دنبال مار هستم.لطفا کعری برایم پیدا کنید


کد امنیتی رفرش
درباره ما
مرجع آخرین و بروزترین اخبار به همراه نمونه سوالات استخدامی
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 13942
  • کل نظرات : 3987
  • افراد آنلاین : 37
  • تعداد اعضا : 7652
  • آی پی امروز : 142
  • آی پی دیروز : 374
  • بازدید امروز : 8,392
  • باردید دیروز : 14,791
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 8,392
  • بازدید ماه : 180,990
  • بازدید سال : 1,168,126
  • بازدید کلی : 23,254,277
  • کدهای اختصاصی
    سوالات استخدامی وزارت بهداشت