loading...
آخرین اخبار استخدامی و نیازمندی ها در ایران
کار 24 بازدید : 303 دوشنبه 13 مهر 1394 نظرات (0)
استخدام مربیان حق التدریس سال ۹۴


مربی حق التدریس فنی و حرفه ای استان سمنان استخدام می شوند

خبرگزاری مهر : سمنان – مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان سمنان از برگزاری مصاحبه تخصصی مربیان آموزش فنی وحرفه ای حائز شرایط استخدام خبر داد و گفت: ۱۰۸مربی حق التدریس، استخدام می شوند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل آموزش فنی وحرفه ای استان سمنان، ابراهیم محمودی اظهار داشت: ۱۰۸مربی حق التدریس آموزش فنی و حرفه ای سراسر استان که حائز شرایط استخدامی بودند در مصاحبه شرکت کردند و بعد از انجام مراحل اداری لازم، استخدام آنها تا پایان سال صورت خواهد پذیرفت.
وی تصریح کرد: این مصاحبه با حضور نمایندگان دفاتر مختلف سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور و نمایندگانی از این اداره کل برای نظارت صورت گرفت.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان سمنان افزود: مربیان حق التدریس حائز شرایط استخدامی در رشته های عمران، تأسیسات، مکانیک، کشاورزی، صنایع غذایی، صنایع چوب، مالی و بازرگانی، برق، خدمات آموزشی، امور زراعی و باغی، صنایع دستی، فناوری اطلاعات، هنرهای نمایشی، صنایع خودرو و … در این مصاحبه شرکت کردند.
محمودی افزود: هدف از این مصاحبه سنجش حضوری شایستگی داوطلبان استخدام از نظر مهارت شغلی و ویژگی‌های شخصیتی نظیر مهارت ارتباطی، علایق، استعداد یادگیری و غیره بود و نتایج آن نیز پس از بررسی های مورد نظر از طریق سازمان سنجش اطلاع رسانی خواهد شد.
غلامحسین خوش بین معاون مدیرکل دفتر امور اداری و منابع انسانی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور نیز در حاشیه برگزاری آزمون تبدیل وضعیت مربیان حق التدریس در سمنان، اظهار کرد: استخدام مربیان حق التدریس در ارتقاء کیفیت آموزش ها موثر است.
وی در خاتمه با تاکید بر اینکه استخدام مربیان حق التدریس علاوه بر اینکه انگیزه آنان را برای ارائه کار بهتر بالا می برد، خاطرنشان ساخت: تلاش شده تا با استخدام مربیان حق التدریس علاوه بر کمک به وضعیت آنان، از توان آنان در کیفیت بخشی به آموزش ها بهره گیری شود.


ابلاغ قانون استخدام حق التدریسی‌ها

پایگاه اطلاع رسانی دولت : رئیس جمهور، قانون الحاق یک تبصره به ماده (۱۷) قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش را برای اجرا ابلاغ کرد.
رئیس جمهور، قانون الحاق یک تبصره به ماده (۱۷) قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش را برای اجرا ابلاغ کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع ر سانی دولت،  این قانون در جلسه علنی مورخ ۲۸ مرداد ۱۳۹۴ مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۴/۶/۱۳۹۴ به تأیید شورای نگهبان رسیده و در تاریخ ۲۱/۶/۱۳۹۴ از سوی حسن روحانی، رئیس جمهوری برای اجرا به وزارت آموزش و پرورش و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور ابلاغ شد.
متن قانون به شرح زیر است:
قانون الحاق یک تبصره به ماده (۱۷) قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش
ماده واحده ـ یک تبصره به شرح زیر به عنوان تبصره(۱۰) به ماده(۱۷) قانون تعیین‌تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوب ۱۵/۷/۱۳۸۸ و اصلاحات بعدی آن الحاق می‌شود:
تبصره ۱۰ ـ وزارت آموزش و پرورش مکلف است فقط مربیان پیش‌دبستانی و نیروهای خرید خدمات آموزشی که قبل از تصویب قانون الحاق دو تبصره به ماده(۱۷) قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش(تاریخ ۲۶/۷/۱۳۹۱) با آموزش و پرورش همکاری داشته‌اند را به منظور تأمین نیروی حق‌التدریس با توجه به رشته تحصیلی، مقطع (حداقل کاردانی)، جنسیت، نیاز منطقه‌ای و سنوات همکاری با آن وزارتخانه بدون الزام به رعایت ماده(۸) این قانون به‌کارگیرد و استفاده از سایر نیروها در این زمینه ممنوع است.

بار مالی ناشی از تصویب این قانون در حد سقف حق‌التدریس سالانه و از محل حق‌التدریس پرداختی به کارکنان رسمی و خروج بازنشستگان آموزش و پرورش تأمین می‌شود. بدیهی است به‌کارگیری این نیروها الزامی برای استخدام رسمی نمی‌باشد. این قانون از تاریخ ۱/۷/۱۳۹۴ لازم‌الاجراء است.


تبدیل وضعیت ۴۸۷۶ مربی حق‌التدریس به پیمانی 

خبرگزاری فارس : معاون امور اداری و منابع انسانی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای از تبدیل وضعیت ۴ هزار و ۸۷۶ مربی از حق‌التدریسی به پیمانی در این سازمان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، غلامحسین خوش‌بین پیش از ظهر امروز در حاشیه برگزاری مصاحبه علمی تبدیل وضعیت مربیان حق‌التدریس اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای کردستان در سنندج اظهار کرد: ۴ هزار و ۸۷۶ نفر ظرفیت برای تبدیل وضعیت مربیان از حق‌التدریسی به پیمانی در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور وجود دارد که سهم استان کردستان از این تعداد ۱۶۰ نفر است.
معاون امور اداری و منابع انسانی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای گفت: نیروها در سه دسته پیمانی، قراردادی و حق‌التدریس در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور به فعالیت مشغول هستند.
وی با بیان اینکه آزمون در دو بخش انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: بخش کتبی تخصصی این آزمون برگزار شده و در بخش مصاحبه نیز افراد باید دارای شرایط خاصی اعم از بومی بودن، داشتن مدرک تحصیلی مرتبط باشند.
به گفته معاون امور اداری و منابع انسانی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، هر یک سال سابقه تدریس برای داوطلبان به عنوان امتیاز محسوب می‌شود.
وی تصریح کرد: طبق زمان‌بندی صورت گرفته، انجام مصاحبه‌ها در سطح کشور تا ۱۵ مهرماه انجام و پس از طی مراحل اداری و گزینش تا بهمن ماه احکام پذیرفته شدگان صادر می‌شود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای کردستان نیز در گفت‌وگو با فارس از برگزاری مصاحبه علمی ۱۱۶ نفر از مربیان حق‌التدریس این اداره کل جهت تبدیل وضعیت به پیمانی خبرداد و اظهار کرد: مصاحبه علمی تبدیل وضعیت مربیان حق‌التدریس اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان کردستان از روز گذشته در استان آغاز شده است.
سیدجمیل احمدی تصریح کرد: در مصاحبه علمی و تخصصی تبدیل وضعیت مربیان حق‌التدریس اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان کردستان که دو روز متوالی در این اداره کل با حضور خوش بین معاون امور اداری و منابع انسانی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور و کارشناسان سازمان، مربیان مصاحبه‌گر از سایر استان‌ها، روانشناسان و نماینده گزینش انجام می‌شود ۱۱۶ نفر در ۱۶ رشته، مورد مصاحبه علمی قرار می‌گیرند.


معلمان حق‌التدریسی در روستاها به کار گرفته شوند 

خبرگزاری خانه ملت : نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: تعطیلی مدارس روستایی به دلیل تعداد کم دانش‌آموز امری غیرقابل قبول است و آموزش و پرورش باید تمامی امکانات آموزشی را در روستاها فراهم کند.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت به نقل از ایسنا: عابد فتاحی افزود: بسیاری از روستاییان در فصل سرد سال توانایی فرستادن فرزندان خود به شهر جهت امر آموزش را ندارند و آموزش و پرورش باید تلاش کند تا در هر روستایی متناسب با شان و منزلت ساکنان آن روستا مدرسه احداث کند.
وی با اشاره به این‌که «بیشترین مشکل در راستای ارائه خدمات به روستاییان در روستاهای زیر ۲۰ خانوار است»، افزود: باید در مناطق محروم و روستاها برای دانش‌آموزان مدرسه دایر شود، حتی اگر تعداد دانش‌آموزان آن روستا دو یا سه نفر باشد و در صورت عدم توانایی احداث مدرسه حداقل از کانکس برای آموزش دانش آموزان روستایی استفاده شود.
وی با بیان این‌که «بسیاری از خانواده‌های روستایی توان این را ندارند تا فرزندان خود را جهت امر آموزش به شهر بفرستند»، افزود: صدها معلم حق‌التدریسی در استان وجود دارد؛ چرا نباید این معلمان وارد امر آموزش شده و در روستاها به دانش‌آموزان آموزش دهند.
این نماینده مجلس با بیان این‌که «بهداشت و آموزش در ایران اسلامی طبق قانون اساسی رایگان بوده است» ابراز عقیده کرد: اگر آموزش و پرورش دانش‌آموزان روستایی را با زور به مدارس شهری بفرستد با قانون اساسی مخالفت کرده است.
وی با بیان این‌که «بسته شدن مدارس، روستاییان را با مشکلات متعددی مواجه می‌کند» تصریح کرد: اغلب روستاییان توان کافی برای اجاره کردن منزل در شهر جهت آسایش فرزند خود را نداشته و حتی پول کافی برای ایاب و ذهاب فرزندان خود را ندارند و تمامی این مشکلات باعث ترک تحصیل دانش آموزان روستایی می‌شود.


شرایط جذب نیروهای حق‌التدریس از مهر ۹۴

خبرگزاری تسنیم: نوشت: وزیر آموزش و پرورش در خصوص جذب نیروهای حق‌التدریس از مهر ۹۴ گفت: در این زمینه براساس نیازمان به رشته و جنسیت افراد اقدام می‌کنیم و اگر در منطقه‌ای نیازی داشته باشیم اقدام به جذب نیروهای حق‌التدریس خواهیم کرد.
علی‌اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش امروز در حاشیه مراسم افتتاح مرکز رفاهی، آموزشی توحید در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این مرکز در گذشته دبیرستان دخترانه بوده است اما به این جمع‌بندی رسیدیم تا آن را تبدیل به مرکز رفاهی برای اسکان بیماران صعب‌العلاج فرهنگی کنیم.
وی افزود: هیچ مشکلی برای دانش‌آموزانی که در گذشته در این مدرسه تحصیل می‌کردند به وجود نیامده است چرا که تعداد دانش‌آموزان این مدرسه اندک بود و در مدارس اطراف ساماندهی شدند.
وزیر آموزش و پرورش در خصوص ارائه خدمات دندانپزشکی و عینک به فرهنگیان در قالب بیمه تکمیلی گفت: مشکل عینک حل شده است و در خصوص دندانپزشکی هم با توجه به توسعه مراکز دندانپزشکی درمانگاه‌های فرهنگیان طرف قرارداد بادانشگاه‌ها‌ی علوم پزشکی، تلاش می‌شود تا مشکلات حل شود.
وضعیت جذب نیروهای حق‌التدریس از مهر ۹۴ در آموزش و پرورش
فانی در خصوص جذب نیروهای حق‌التدریس از مهر ۹۴ در آموزش و پرورش عنوان کرد: در این زمینه براساس نیازمان عمل می‌کنیم. یعنی نیاز آموزش و پرورش به رشته و جنسیت‌های موجود. در گذشته نیز برای جذب نیروهای حق‌التدریس همین اقدام انجام می‌شد و امسال نیز اگر در منطقه‌ای به نیرو نیاز داشته باشیم با توجه به رشته و جنسیت افراد از آن‌ها به عنوان حق‌التدریس استفاده خواهیم کرد.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: همان طور که در قانون مصوب مجلس نیز آمده برحسب نیاز آموزش و پرورش وجود دارد و ما برای جذب نیروهای حق‌التدریس براساس نیازمان اقدام می‌کنیم و فعلا آمار دقیقی نداریم که در مناطق مختلف به چه تعداد نیروی حق‌التدریس نیاز داریم.
فانی در خصوص توزیع شیر در مدارس بیان کرد: از اول مهر‌ در دوره ابتدایی و متوسطه اول توزیع شیر را خواهیم داشت و اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومانی برای توزیع ۷۰ نوبت شیر در مدارس اختصاص یافته است.
وی در خصوص مصوبه اخیر مجلس مبنی بر ممنوعیت به کارگیری نیروهای بازنشسته و اقدامات آموزش و پرورش در این خصوص گفت: ما این موضوع را مدیریت کرده و برنامه‌ریزی خود را انجام دادهیم که امیدواریم مشکلی پیش نیاید.
وزیر آموزش و پرورش در خصوص اختصاص سرانه مدارس افزود: امسال ۲۰۰ میلیارد تومان از محل درآمدهای گاز به عنوان سرانه به مدارس اختصاص می‌یابد که تلاش می‌کنیم آن را دریافت کنیم.
فانی در خصوص سرانجام زنگ انشا‌ و کتابخوانی در مدارس گفت: مهر‌ سال ۹۲، رئیس‌جمهور در مراسم بازگشایی مدارس بر موضوع انشا و کتابخوانی در مدارس تاکید کرد که در این زمینه اقداماتی را انجام داده‌ایم که می‌توان به تجهیز کتابخانه‌های مدارس و دایر کردن کتابخانه‌های کلاسی در دوره ابتدایی اشاره کرد که این روند نیز امسال ادامه خواهد یافت.


الحاق تبصره ای به قانون استخدام معلمان حق التدریسی

خبرگزاری ایسنا : الحاق تبصره‌ای به قانون استخدام معلمان حق التدریسی با اولویت در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در پی تقاضای تغییر دستور نمایندگان الحاق یک تبصره به قانون استخدام معلمان حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سواد آموزی در جلسه علنی امروز مجلس مطرح شد که از مجموع ۲۰۲ نماینده حاضر با ۱۱۸ رای موافق، ۴۲ رای مخالف و ۷ رای ممتنع تصویب شد و در دستور کاری مجلس قرار گرفت.


مربیان پیش‌دبستانی از اول مهر «معلم حق‌التدریس» می‎شوند

خبرگزاری مهر: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با جذب مربیان پیش دبستانی به صورت معلم حق‌التدریس از اول مهرماه موافقت کردند.
به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی نمایندگان با استخدام معلمان حق‌التدریس موافقت کردند.
بر این اساس پیشنهاد تغییر دستور طرح استخدام معلمین حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش در صحن علنی مجلس به رای نمایندگان گذاشته شد که نمایندگان ملت با بررسی خارج از نوبت این طرح مخالفت کردند.
پس از تصویب آن، کلیات این طرح بدون مخالفت از سوی مجلس به رای نمایندگان گذاشته شد، در حالی که هیچ نماینده‌ای با این طرح مخالفت نکرد، نماینده دولت در مخالفت با طرح گفت: اسامی تمام مربیان مهد و حق‌التدریسی‌های آموزش و پرورش در دست دولت موجود است، اما اینها هیچ کدام آموزش و پرورشی نیستند که بخواهند به استخدام دولت درآیند.
نماینده دولت ادامه داد: در شرایطی که کشور با مشکلات مالی مواجه است، نباید نمایندگان با این طرح موافقت کنند تا بار مالی بیشتری به دولت تحمیل شود.
بر اساس این گزارش، کلیات طرح استخدام معلمان حق‌التدریس با ۱۷۱ رای موافق، ۲۶ رای مخالف و ۵ رای ممتنع از ۲۲۸ نماینده حاضر در صحن علنی مجلس به تصویب رسید.
این در حالی بود که طی هفته گذشته معلمان حق‌التدریس هر روز در اعتراض به عدم تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
به گزارش مهر، بر اساس ماده واحده تصویب شده در این طرح، « وزارت آموزش و پرورش مکلف شد فقط معلمان پیش‌دبستانی و نیروهای خرید خدمات آموزش و پرورش که قبل از تصویب قانون الحاق دو تبصره به ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش تاریخ ۹۱.۷.۲۶ با آموزش و پرورش همکاری داشتند را به منظور تامین نیروی حق‌التدریس با توجه به رشته تحصیلی مقطع حداقل کاردانی، جنسیت، نیاز منطقه‌ای و سنوات همکاری با آن وزارتخانه بدون الزام به رعایت ماده ۸ این قانون به کار گیرد و استفاده از سایر نیروها در این زمینه ممنوع است. بار مالی این قانون در حد سقف حق‌التدریس سالانه و از محل حق‌التدریس پرداختی به معلمان رسمی و خروج بازنشستگان آموزش و پرورش تامین می‌شود. بدیهی است به کارگیری این نیروها الزامی برای استخدام رسمی نمی‌باشد. این قانون از تاریخ ۹۴.۷.۱ لازم‌الاجرا می‌باشد.»
این طرح پس از تصویب نهایی در مجلس باید به تایید شورای نگهبان برسد.


استخدام حق‌التدریس‌ها منوط به مصوبه و بودجه است

خبرگزاری ایسنا : رییس دانشگاه فنی و حرفه ای در پاسخ به اعتراض جمعی از مدرسین این دانشگاه درمورد وضعیت نامعلوم استخدام حق‌التدریس‌ها اظهار کرد: تعریف حق‌التدریس مشخص است و این افراد تا زمانی که درسی برای ارائه باشد، تدریس می‌کنند.
دکتر مسعود شفیعی در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با تاکید بر اینکه اساتید دانشگاه فنی و حرفه‌ای حق‌التدریس هستند،اظهار کرد: قرار بود قبل از سال ۹۰ و شکل گیری دانشگاه فنی و حرفه‌ای، افرادی که در آموزش و پرورش حق‌التدریس بودند بتوانند نیروی استخدامی آموزش و پرورش شوند اما زمانی که دانشگاه فنی و حرفه‌ای از آموزش و پرورش جدا شد، آموزش و پرورش زیربار این مطلب نرفت.
رییس دانشگاه فنی و حرفه‌ای افزود: به نظر من این افراد حق اعتراض دارند زیرا چندین سال تدریس کرده اند و می‌خواهند زندگی خود را سروسامان دهند و انتظار دارند به استخدام دانشگاه فنی و حرفه‌ای دربیایند، اما استخدام آنها نیازمند مصوبه و بودجه است، ضمن اینکه با توجه به اینکه حق‌التدریس‌ها در مقاطع مختلف تحصیلی قرار دارند، اگر بودجه‌ای وجود داشته باشد اولویت استخدام با افرادی است که در مقاطع کارشناسی ارشد یا دکتری هستند. البته این افراد هم باید از طریق فراخوان وزارت علوم برای جذب اقدام کنند تا هیات علمی شوند.
دکتر شفیعی در مورد حقوقی که به این افراد پرداخت می‌شود نیز توضیح داد: این افراد حقوق معین و ثابت ندارند بلکه پرداخت حقوق آنها به صورت حق‌التدریس است. در دوره قبل به دلیل کمبود بودجه این حق‌التدریس به آنها پرداخت نشده بود اما از زمانی که مسئولیت دانشگاه را برعهده گرفتیم،پرداخت‌ها را به‌روز کرده‌ایم و بدین ترتیب حق‌التدریس‌ها در همه آموزشکده‌ها پرداخت شده است.
وی در مورد ارائه گواهی به افرادی که در این دانشگاه تدریس می‌کنند، گفت:نیروی حق‌التدریس نیروی پاره وقت است و بر مبنای نیاز به صورت ترمی تدریس می‌کند و نیروی تمام وقت نیست که بتوان به وی گواهی داد یا از مزایایی مانند بیمه،عیدی و… برخوردار شوند.
به گزارش خبرنگار ایسنا، پیش از این جمعی از مدرسان آموزشکده های دانشگاه فنی و حرفه‌ای درمورد شرایط خود اعتراض داشته و خواستار رسیدگی مسئولین به شرایط خود شدند.
یکی از این مدرسان به ایسنا گفت:اعتراض ما به وضعیت نامعلوم استخدام حق التدریس های آموزشکده های فنی و حرفه ای است،وضعیت به گونه‌ای است که به ما که از چهار سال تا ۱۵ سال سابقه تدریس داریم،قول استخدام می دهند اما هیچ اقدامی در این راستا انجام نمی‌شود،یعنی همه بار نیروهای آموزشکده های فنی و حرفه ای بر دوش حق‌التدریسی ها است به نحوی که شاید در هر آموزشکده یک نیروی رسمی وجود داشته باشد.
وی با اشاره به نحوه دریافت حقوق و عدم دریافت گواهی نیز اظهار کرد: پرداخت حقوق ما به صورت ساعتی و آن هم آخر سال تحصیلی و به صورت قسط بندی شده انجام می‌شود، از طرف دیگر به ما گواهی سابقه کار نمی‌دهند که نشان دهد چند سال سابقه تدریس در این آموزشکده‌ها را داریم ،همچنین از مزایایی مانند بیمه،پاداش،عیدی و… هم برخوردار نیستیم.


 استخدام مربیان حق التدریس فنی و حرفه ای تا پایان امسال

خبرگزاری صدا و سیما : مراحل استخدام مربیان حق التدریس فنی و حرفه ای تا پایان امسال انجام می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون اداری و پشتیبانی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل فنی و حرفه ای استان خراسان شمالی گفت: با برگزاری آزمون کتبی استخدام مربیان حق التدریس کشور در خرداد ماه امسال، مراحل جذب این مربیان تا پایان امسال انجام می شود.
کیائی با بیان اینکه چهار هزار و ۸۷۶ نفر امسال جذب می شوند، افزود: سهم استان خراسان شمالی ۷۲ نفر است.
وی با اشاره به اینکه یکی از نیاز های اساسی در بخش مهارت های اشتغال،آموزش های فنی و حرفه ای است، افزود : دو طرح توانمند سازی روستائیان و محرومان، و طرح دانشجویان و فارغ التحصیلان در دستور کار این سازمان قرار دارد.
معاون اداری و پشتیبانی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور همچنین از هوشمند سازی گواهینامه های مهارت خبرداد و افزود : این طرح موجب صرفه جویی در هزینه ها و جلوگیری از جعل آن می شود.
کیائی در ادامه از فعالیت ۶۰۰ مرکز دولتی و ۱۲ هزار فعال آموزشگاه های آزاد برای آموزش ای غیر رسمی فنی و حرفه ای در کشور خبر داد و خاطر نشان کرد: پارسال ۶۰ میلیارد ریال در دولت و ۳۰ میلیارد ریال در مجلس افزایش ردیف اعتباری داشته ایم که این رقم نسبت به نیاز این سازمان کم است.
در این مراسم با قدردانی از خدمات حسین بابایان، محمدرضا رضایی به عنوان سرپرست اداره کل فنی و حرفه ای خراسان شمالی معرفی شد.


تعیین تکلیف استخدام مربیان حق‌التدریس سازمان فنی‌وحرفه‌ای در آینده نزدیک

خبرگزاری ایسنا : مدیرکل سابق آموزش فنی و حرفه‌ای استان کرمان گفت: ۴۰۰ نیرو و مربی آموزشی و ۱۶۰ نفر مربی حق‌التدریس در اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان مشغول به فعالیت هستند که از این حیث کرمان در بین استان‌های کشور، سهمی ۹۰ درصدی ضمن آنکه توانستیم نمایندگان مجلس را در بحث تعیین تکلیف مربیان حق‌التدریس ورود دهیم امیدواریم و طی روزهای آینده بحث استخدام این افراد مشخص می‌شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کویر، دکتر”مهدی ابراهیمی‌نژاد” پیش از ظهر امروز ۲۴ مردادماه در مراسم معارفه سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان کرمان اظهار کرد: دورانی سخت و با کمبودهای شدید در تحریم‌ها مواجه بودیم و شاید یکی از دلایل حضور بنده در اداره، بحران‌هایی بود که با آن درگیر بودیم.
وی افزود: خوشبختانه توانستیم بسیاری از گرفتاری‌ها را حل کنیم. زمانی دچار کمبود بسیار شدید بودجه آموزشی بودیم و باعث شد که تمام نیروهای حق‌التدریس را کنار بگذاریم که با همکاری کمیته امداد در ارائه آموزش‌ها، سالانه یک میلیارد تومان مستقیما به نیروهای حق‌التدریس پرداخت می‌شد که خدمت بزرگی بود.
ابراهیمی‌نژاد تصریح کرد: ۴۰۰ نیرو و مربی آموزشی و ۱۶۰ نفر مربی حق‌التدریس در اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان مشغول به فعالیت هستند که از این حیث کرمان در بین استان‌های کشور، سهمی ۹۰ درصدی ضمن آنکه توانستیم نمایندگان مجلس را در بحث تعیین تکلیف مربیان حق‌التدریس ورود دهیم امیدواریم و طی روزهای آینده بحث استخدام این افراد مشخص می‌شود.
وی بیان کرد: در دوره خدمت بنده ۲۵۰ هزار نفر آموزش‌های فنی و حرفه ای را دیده و ۶۰ درصد در آزمون‌ها قبول و ۶۰ درصد از پذیرفته شدگان وارد بازار کار شده‌اند که اشتغال بیش از ۱۰۰ هزار نفر را شامل می‌شود.
به گزارش ایسنا، در این مراسم از «زحمات مهدی ابراهیمی‌نژاد» تقدیر و «محمدرضا جهانگیری» به عنوان سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان کرمان معرفی شد.


بررسی استخدام ۵۰۰۰ حق‌التدریسی در کمیسیون آموزش

خبرگزاری ایسنا : کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هفته آینده میزبان جمعی از مدیران وزارت آموزش و پرورش درباره استخدام ۵۰۰۰ حق‌التدریسی است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس طی هفته آینده میزبان معاونان توسعه مدیریت و پشتیبانی و فناوری و نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش برای ارائه گزارش نحوه برگزاری آزمون استخدامی ۵۰۰۰ نفر و تطابق با قانون الحاق ۲ تبصره به ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش هستند.
همچنین بررسی نهایی طرح سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی و بررسی لایحه موافقت‌نامه همکاری بین ایران و پرتغال در حوزه‌های زبان، آموزش، فرهنگ، ورزش، جوانان، گردشگری و رسانه‌های جمعی طی هفته آینده در کمیسیون مذکور انجام خواهد شد.


آغاز مصاحبه استخدامی مربیان حق‌التدریس فنی‌و‌حرفه ای سیستان و بلوچستان

خبرگزاری فارس : به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقل از روابط عمومی اداره‌کل آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان، محمد جهان‌تیغی اظهار داشت: مصاحبه استخدامی مربیان حق‌التدریس این اداره‌کل از سوم مرداد سال جاری همزمان با هفته کارآفرینی و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به استناد قانون تبدیل وضعیت پس از تصویب در شورای راهبردی توسعه مدیریت سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور به‌عنوان اولین استان آغاز شده و تا سه شنبه ۶ مرداد ماه ادامه دارد.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان سیستان و بلوچستان هدف از انجام مصاحبه مذکور سنجش حضوری شایستگی داوطلبان استخدام از نظر مهارت شغلی و ویژگی‌های شخصیتی نظیر مهارت ارتباطی، علایق، استعداد یادگیری است.
جهان‌ تیغی در خصوص نحوه معرفی افراد برای مصاحبه تصریح کرد: اداره‌کل امور اداری و منابع انسانی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور طبق لیست، پرونده تمامی افراد معرفی شده را بررسی و افراد واجد شرایط که طبق آئین‌نامه اجرایی مستندات کامل و کافی را دارند کتباً برای انجام مصاحبه به گروه مصاحبه‌کننده معرفی می‌کند.
وی افزود: افراد واجد شرایط کسانی را شامل می‌شوند که قبل از اول مهرماه ۱۳۹۱ به عنوان حق‌التدریس در این اداره‌کل مشغول فعالیت آموزشی بوده‌اند و مدرک تحصیلی (حداقل فوق دیپلم) خود را تا تاریخ ۱۳۹۴/۱/۲۰ (آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون استخدام) اخذ کرده باشند و همچنین فعالیت مربیان مذکور کماکان تا سال ۱۳۹۳ و بعد ادامه داشته است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان بیان داشت: مربیانی که در بدو همکاری به صورت حق‌التدریس فعالیت داشته و در ادامه همکاری به صورت واگذاری، بدون هزینه، مشارکتی با سازمان همکاری داشته‌اند، همانند سایر مربیان حق‌التدریس از امتیاز لازم برخوردار هستند.
جهان‌تیغی افزود: خدمت نظام وظیفه مشمولینی که به عنوان سرباز مربی در مراکز سازمان خدمت کرده‌اند به هیچ عنوان در استخدام تبدیل وضع، سابقه مطلوب محسوب نمی‌شود.
وی ادامه داد: ۱۷۰ نفر از مربیان در آزمون کتبی در خردادماه شرکت کردند که موفق شدند به آزمون تخصصی راه پیدا کنند.
مدیرکل آموزش فنی وحرفه‌ای سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان به علت تمام شدن مراحل گزینش شرکت‌کنندگان در آزمون استخدامی، نخستین استانی بوده که مراحل مصاحبه از افراد قبول شده را آغاز کرده است.
وی خاطر نشان کرد: ۴۳ نفر مربی از حوزه کنارک، چابهار نیکشهر، پیشین، دلگان، سرباز و چابهار برای مصاحبه در رشته‌های صنایع دستی وهنری، صنایع چوب و خودرو، حسابداری، جوشکاری، امور زراعی و باغی و فناوری اطلاعات آماده مصاحبه هستند.
جهان‌تیغی افزود: گروه دوم روز دوشنبه مربیان فنی وحرفه‌ای سراوان ایرانشهر مهرستان و جالق برای مصاحبه مراجعه می‌کنند و گروه سوم مربیان زاهدان و شمال استان هستند که روز سه شنبه برای انجام مصاحبه حاضر می‌شوند.


تبدیل وضعیت استخدامی مربیان حق‌التدریس فنی و حرفه‌ای در مراحل نهایی

خبرگزاری فارس : به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، کورش پرند معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور امروز در آغاز هفته مهارت، نشستی با خبرنگاران برگزار و برنامه‌های این هفته را تشریح کرد.
در ادامه این نشست، رهام کیایی معاون اداری و پشتیبانی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در تشریح آخرین وضعیت استخدامی مربیان حق‌التدریس فنی و حرفه‌ای اظهار داشت: طبق مصوبه مردادماه سال ۹۱ مجلس شورای اسلامی در مورد تبدیل وضعیت مربیان حق‌التدریس، آیین‌نامه اجرایی آن با پیگیری‌های رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای و وزیر تعاون، کار ور فاه اجتماعی تدوین شد.
وی افزود: آیین‌نامه اجرایی تبدیل وضعیت مربیان حق‌التدریس در دی‌ماه سال ۹۳ در هیأت دولت به پیشنهاد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصویب شد که براساس قانون تمام افراد واجد شرایط باید در آزمون ورودی عمومی، تخصصی شرکت می‌کردند.
کیایی گفت: افراد واجد شرایط باید قبل از مهرماه سال ۹۱ به عنوان مربی حق التدریس در سازمان فنی و حرفه ای مشغول به کار بوده و سایر شرایط استخدامی را هم باید دارا باشند.
وی افزود: حداقل مدرک تحصیلی، فوق دیپلم و از طریق سازمان سنجش هم آزمون گرفته شد که بر مبنای آن، طبق مجوز ۴ هزار و ۸۷۶ نفر تبدیل وضعیت خواهند شد.
معاون سازمان فنی و حرفه‌ای کشور تأکید کرد: این افراد به زودی به مصاحبه فراخوانده خواهند شد که بر مبنای آن، دارا بودن مدرک تحصیلی بالاتر و سابقه بیشتر از امتیازات بیشتری برخوردار خواهد بود.


یک فوریت طرحی درباره‌ تعیین تکلیف استخدام معلمین حق‌التدریسی

خبرگزاری ایسنا : نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز یک شنبه مجلس یک فوریت طرحی درباره تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریسی را به تصویب رساندند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری ایسنا، در صورت تصویب نهایی این طرح وزارت آموزش و پرورش مکلف است مربیان پیش دبستانی و نیروهای خرید خدمات آموزشی را که در اولویت استخدام قرار دارند در وزارت آموزش و پرورش به صورت حق‌التدریسی به کار گیرد.
ابتدا دو فوریت این طرح به رای مجلس گذاشته شد که نصاب لازم را نیاورد و در ادامه یک فوریت طرح الحاق یک تبصره به ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریسی و آموزشیاران محور سواد آموزی با ۱۱۴ رای موافق، ۴۳ رای مخالف و ۸ رای ممتنع از مجموع ۲۰۳ نماینده حاضر به تصویب رسید.


استخدام ۴۷۸۶ مربی حق‌التدریس در سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای

خبرگزاری فارس : حمیدرضا خانپور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به اینکه راهبرد اصلی سازمان آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای کشور توسعه فرهنگ کار و مهارت آموزی است، اظهار داشت: با حضور واحدهای تولیدی، صنعتی  و حامیانی که از بخش خصوصی یاری کردند، زمینه تعامل بیشتر با بخش خصوصی فراهم شده است.
وی با  اشاره به اینکه دیپلماسی مهارت مسئله مهمی است که می‌تواند در تعامل با سایر کشورها اثر بخش باشد، افزود: توسعه فرهنگ کار و مهارت آموزی، شناسایی مشاغل نو بر اساس تقاضا محوری جامعه ما اعتقاد داریم، با شناسایی مشاغل جدید و تدوین و به روز رسانی استانداردهای جدید به سمت تقاضا محوری پیش رویم.
خانپور با بیان اینکه تعداد زیادی از مشاغل وجود دارد که در سایه توجه و شناسایی می‌تواند زمینه ساز اشتغال پایدار باشد، تصریح کرد: باید بتوانیم زمینه اشتغال به کار را خارج از مرزها فراهم کنیم؛ یکی از بحث‌های ما فرستادن نیرو به کشورهای نیازمند به نیروی انسانی ماهر و متخصص است.
مدیرکل سازمان فنی و حرفه ای استان تهران تأکید کرد: در حال شناسایی مشاغل جدید در سراسر دنیا هستیم که پس از بومی سازی و ایجاد استانداردهای لازم تدوین می‌شود و پس از تدوین برنامه درسی در سایت بارگذاری و حدود ۴ هزار و ۵۰۰ شغل بوده است که اکنون به بیش از ۶هزار شغل و شایستگی رسیده است.
خانپور گفت: ۲۰ رشته در زمینه مراقب و زیبایی شناسایی شده است، ۱۶مورد در زمینه گیاهان دارویی حرفه مختلف شناسایی و بار گذاری شده است؛ در زمینه مدیریت کارشناسی، کارآفرینی، کسب و کار و مشاغل جدید و زمینه‌های مختلف کشاورزی شناسایی و در سایت آموزش فنی و حرفه ای استان شناسایی شده است که متقاضیان می‌توانند در این زمینه اظهار نظرهای خود را اعلام کنند؛ در این زمینه باید مشاغل جدید دنیا را برای ایجاد فضای جدید کسب و کار بومی‌سازی کنیم.
وی در پاسخ به سوال فارس مبنی بر اینکه هدف‌گذاری برای ارائه آموزش مهارتی در سال ۹۴ چه میزان است، گفت: محور کار ما برای ۴۰۰ هزار نفر سنجش مهارت، ارزیابی و صلاحیت حرفه‌ای است؛ در استان تهران برنامه داریم که به صورت فصلی ۱۰۰ هزار نفر را سنجش مهارت کنیم که این رقم تا پایان سال به ۴۰۰ هزار نفر خواهد رسید؛ صلاحیت حرفه ای آنها را بررسی و چه آن دسته از افرادی که تحت آموزش آموزشگاه‌ها، استاد شاگردی، چه آن دسته از افرادی که نیمه آموزش دیده و یا برای تحصیلات تکمیلی به آموزشگاه‌ها مراجعه می‌کنند، امکان ارائه مهارت‌های لازم وجود دارد.
استخدام مربیان حق‌التدریس در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای/ توسعه مشاغل خانگی
خانپور درباره آزمون استخدامی مربیان فنی و حرفه‌ای، گفت: تعداد زیادی از مربیان حق التدریس در آزمون سال گذشته شرکت و موفق به استخدام شدند؛ امسال نیز آزمون از سوی سازمان سنجش برگزار و در چند روز آینده جواب آزمون اعلام و افراد به مرحله سنجش وارد و ۴ هزار و ۷۸۶ نفری که تعهد داریم، عملیاتی می‌شود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان تهران، تصریح کرد: آموزش‌های مهارتی هم در تربیت نیروی انسانی ماهر و هم در سلامت جامعه با ایجاد زمینه اشتغال می‌تواند راهگشا باشد، بنابراین دولت و مسئولان باید توجه ویژه‌ای به این امر داشته باشند.
وی، شناسایی مشاغل خانگی و توسعه آن و همچنین شناسایی مشاغل جدید را از اهداف سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای عنوان کرد و افزود:‌ استان تهران به عنوان قطب مهارت‌آموزی در کشور باید در زمینه شناسایی مشاغل جدید پیش‌گام باشد.


شرط استخدام مربیان حق التدریس در دانشگاه فنی حرفه ای

خبرگزاری مهر : رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای وضعیت استخدام حق التدریسی های آموزشکده های فنی و حرفه ای را تشریح کرد.
دکتر مسعود شفیعی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت حق التدریس های دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: سال ۸۹ مجلس شورای اسلامی مصوب کرد، آموزش و پروش برای استخدام حق التدریسی‌ها اقدام کنند.
وی ادامه داد: درسال ۹۰ که آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای از آموزش و پرورش جدا شده و به دانشگاه فنی و حرفه ای ملحق شدند، آموزش و پرورش اعلام کرد، افرادی که دراین آموزشکده ها حق التدریس هستند را استخدام نمی کند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای افزود: برهمین اساس این افراد با ارسال نامه ای به معاونت ریاست جمهوری وقت و مرکز پژوهش های مجلس خواستار روشن شدن وضعیت استخدام خود شدند.
وی ادامه داد: نظر معاونت ریاست جمهوری وقت و مرکز پژوهش های مجلس این بود که باید آموزش و پرورش این افراد را جذب و استخدام کند و دانشگاه فنی و حرفه ای مسئولیتی در قبال آنها ندارد، ولی از دانشگاه فنی و حرفه ای نیز درخواست شد همکاری لازم را با این افراد داشته باشند، تا حقی از آنها تضییع نشود.
شفیعی یادآورشد: دانشگاه فنی و حرفه ای آمادگی دارد از همکاری حق التدریسی هایی که دکتری و فوق لیسانس دارند، استفاده کند به شرطی که بودجه آن افراد به بودجه دانشگاه فنی و حرفه ای اضافه شود.
وی ادامه داد: بودجه ای که دانشگاه برای حق التدریسی ها سالانه هزینه می کند ۷ میلیارد تومان است در صورتی که استخدام شوند، این هزینه ۶۷ میلیارد تومان می شود.
شفیعی افزود: با تمام این مسایل دانشگاه فنی و حرفه ای سعی کرده ، تعدادی از این حق التدریسی ها را که در فراخوان ۹۱ جذب هیات علمی شرکت کرده و از طریق جذب وزارت علوم معرفی شده اند را در اولویت جذب قرار دهد.
وی ادامه داد: همچنین قرار است با مجوز سازمان مدیریت تعدادی سرپرست آزمایشگاه نیز استخدام کنیم که دراین مورد نیز حق التدریس ها در اولویت قرار دارند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای اضافه کرد: تعداد حق التدریسی ها کمتر از ۳ هزار نفر بوده که بیش از یک هزار و ۲۰۰ نفر از آنان دکتری و کارشناس ارشد هستند که دانشگاه فنی و حرفه ای با آنها احساس همدری کرده و درصورت تامین بودجه به مرور زمان آنها را جذب خواهد کرد.


ممنوعیت بکارگیری معلم حق‌التدریس

خبرگزاری صدا و سیما : مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران گفت: آموزش و پرورش امسال هیچ نیروی جدید حق التدریسی را به کار نمی‌گیرد.
اسفندیار چهاربند در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما افزود: ماده ۵۱ قانون مدیریت خدمات کشوری از امسال اجرایی می شود و هیچ نیروی حق التدریس در مدارس شهر تهران بکار گرفته نخواهد شد.
وی گفت: کمبود معلم در شهر تهران را از طریق خرید خدمات آموزشی و از معلمان مدارس غیردولتی جبران خواهیم کرد.
چهاربند تاکید کرد: امسال بین ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر از معلمان واجد شرایط مدارس غیردولتی در مدارس دولتی بکار گرفته خواهد شد.
مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران گفت: هم اکنون آموزش و پرورش شهر تهران با کمبود هزار و ۵۰۰ معلم دوره ابتدایی روبروست که باید این کمبود معلم جبران شود.
چهاربند از پرداخت همه هزینه‌های درمانی دانش آموز صدمه دیده در اردوی استخر آموزش و پرورش خبر داد و افزود: بعد از پخش گزارش این دانش آموز در برنامه صرفا جهت اطلاع اخبار ۲۰ و ۳۰ موضوع را پیگیر شدیم وازطریق بیمه دانش آموزی هزینه‌های پزشکی و درمانی وی پرداخت می شود و طبق رای دادگاه دیه مربوط به نقص عضو ناشی از آسیب مغزی این دانش آموز نیز به طور کامل پرداخت خواهد شد.
توحید یوسفی دانش آموز سال چهارم ابتدایی یکی ازدبستان‌های منطقه چهار آموزش و پرورش شهر تهران دو سال پیش در اردوی تفریحی آموزشی در یکی از استخرهای آموزش و پرورش دچار سانحه و فلج مغزی شده بود.


 ابلاغ قانون استخدام معلمان حق التدریسی

رئیس جمهوری، «قانون تفسیر قانون الحاق دو تبصره به ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش» را برای اجرا ابلاغ کرد.
به گزارش ایلنا، حسن روحانی، رئیس جمهوری، «قانون تفسیر قانون الحاق دو تبصره به ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش» را برای اجرا به وزارت آموزش و پرورش و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ابلاغ کرد.
متن قانون بدین شرح است:
قانون تفسیر قانون الحاق دو تبصره به ماده (۱۷) قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش
موضوع استفساریه:
آیا دانشجویان ورودی آزمون کاردانی به کار‌شناسی سال ۱۳۸۸ دانشکده‌های تربیت دبیر مشمول قانون الحاق دو تبصره به ماده (۱۷) قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوب ۱۹/۷/۱۳۹۱ می‌باشند؟
پاسخ:
بلی، دانشجویان ورودی آزمون کاردانی به کار‌شناسی سال ۱۳۸۸ دانشکده‌های تربیت دبیر مشمول قانون الحاق دو تبصره به ماده (۱۷) قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوب ۱۹/۷/۱۳۹۱ می‌باشند.
تفسیر فوق در جلسه علنی روز چهارشنبه مورخ دوم اردیبهشت ماه یکهزار و سیصد و نود و چهار مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.
علی لاریجانی- رییس مجلس شورای اسلامی


 ۱۶۹ مربی حق التدریس در سیستان و بلوچستان تبدیل وضعیت می شوند

خبرگزاری مهر : مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای سیستان و بلوچستان گفت: ۱۶۹ مربی حق التدریس در استان مطابق قانون و مجوزهای لازم، تبدیل وضعیت می شوند.
محمد جهانتیغی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: استخدام این افراد بر اساس ضوابط اعلام شده و پس از برگزاری آزمون های مربوط در اواخر ماه جاری انجام خواهد شد.
وی با اشاره به تصویب آئین نامه اجرایی تعیین تکلیف استخدامی مربیان حق التدریس از سوی هیات وزیران، افزود: این قانون شامل افرادی می شود که تا پایان شهریور ۱۳۹۱ به صورت حق التدریس با سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور همکاری داشته و این همکاری در سال جاری نیز ادامه داشته است.
جهانتیغی اظهار کرد: تغییر وضعیت استخدامی مربیان حق التدریس این سازمان منوط به شرکت در آزمون استخدامی و کسب حداقل نمره قبولی است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان گفت:حداقل مدرک تحصیلی لازم برای شرکت در آزمون استخدامی تبدیل وضعیت مربیان حق التدریس این سازمان به رسمی و پیمانی، فوق دیپلم است.
وی یادآورشد: اولویت نخست در تغییر وضعیت استخدامی مربیان حق التدریس سازمان آموزش فنی و حرفه ای با مربیان مناطق محروم بوده و امید است بتوانیم به بهترین شکل از این ظرفیت استفاده کنیم.
این مقام مسئول تاکید کرد: برای افزایش آمادگی مربیان برای شرکت در آزمون تبدیل وضعیت، دوره توانمند سازی مربیان حق التدریس برگزار شد.
وی گفت: دوره توانمندسازی مربیان حق التدریس در سیستان و بلوچستان با حضور ۱۴۰ نفر در پنج رشته زبان انگلیسی، آمار، پداگوژی، سندراهبردی و آی سی دل ال، به مدت سه روز در مرکز تخصصی آموزش فنی و حرفه ای زاهدان برگزار شد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان اظهار امیدواری کرد که در روز ملی مهارت، بتوانیم تبدیل وضعیت مربیان حق التدریسی سیستان و بلوچستان را جشن بگیریم.


حق التدریسی‌ها برای استخدام باید در آزمون شرکت کنند

خبرگزاری دانشجو : به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، علی اصغر فانی در برنامه زنده نگاه یک شنبه شب در خصوص نامگذاری روز شهادت استاد مطهری به نام روز معلم گفت: استاد مطهری معلم بزرگ انقلاب بود و این نامگذاری رسالت سنگینی را بر دوش آموزش و پرورش و همه معلمان قرار می دهد.
وی با بیان برخی فرمایشات امام خمینی در خصوص جایگاه معلمی افزود: در حال حاضر بیش از ۱۳ و نیم میلیون دانش آموز و ۲۷ میلیون پدر و مادر و در جمع ۴۰ میلیون نفر با احتساب اطرافیان دانش آموزان در ارتباط با وزارت آموزش و پرورش هستند.
فانی آموزش و پرورش را بزرگترین فصل مشترک حاکمیت و ملت برشمرد و گفت: به همین خاطر کوچکترین تصمیماتی که در وزارت آموزش و پرورش گرفته می شود همه جامعه را تحت تأثیر قرار می دهد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بر اساس تحقیقات صورت گرفته معلمان بالاترین گروه مرجع را در جامعه تشکیل می دهند افزود: نقش کلیدی معلم می تواند نوید بخش اثرگذاری هر چه بیشتر این قشر در آینده جامعه ما باشد.
فانی در پاسخ به سؤالی در خصوص مطالبات معلمان با بیان اینکه در مجموع این مطالبات دو قسم است گفت: در قسمت اول به موجب قوانین موجود یک سری طلبها و مطالباتی از آموزش و پرورش دارند که برخی از انها پرداخت نشده است مانند حق التدریس دی ، بهمن و اسفند سال گذشته.
وی افزود: در قسمت دوم مطالبات مقایسه دیگری است که فرهنگیان با سایر کارکنان دولت در بعضی از وزارتخانه ها و نهادها انجام می دهند که احساس تبعیض در دریافتیهایشان می کنند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: درباره قسمت اول مطالبات معلمان اقدامات خوبی انجام داده ایم و تا آخر هفته معلم باوجود مشکلات مالی، بخش عمده مطالبات نوع اول پرداخت می شود.
فانی افزود: در خصوص قسمت دوم مطالبات معلمان باید بگویم این تبعیضها بحثی نیست که در یکی دو سال اخیر اتفاق افتاده باشد و شاید قدمت ۷۰ ساله دارد و تلاش دولت یازدهم در این جهت است که به تدریج این تبعیضها کم شود.
وی گفت: همکاران ما هم انتظار ندارند که در مدت کوتاه همه این تبعیضها برداشته شود اما در دولت گامهایی برداشته ایم.
فانی در پاسخ به اینکه چرا معوقات حق التدریسیها پرداخت نشده است؟ افزود: جلسه ای را با سازمان مدیریت داشتیم و مقرر شد مطالبات حق التدریسهای دی ، بهمن و اسفند پرداخت شود و در این باره تخصیص اعتبار صورت گرفته و فردا یکشنبه قرار است به استانها ابلاغ شود.
وزیر آموزش و پرورش مشکلات اعتباری را علت اصلی پرداخت نشدن حق التدریس معلمان برشمرد و گفت: در سال ۹۳ زمانی که حقوق بهمن را پرداخت کردیم صد درصد اعتبارات آموزش و پرور ش اختصاص یافت و برای اسفند اعتباری نداشتیم و با تلاشی که انجام شد توانستیم حقوق اسفند را نیز پرداخت کنیم و از بخشی از مطالبات جا ماندیم.
فانی افزود: حق الزحمه نظارت بر امتحانات و بخشی از پاداش پایان خدمت و چند مورد دیگر از مطالبات معلمان تا پایان هفته معلم پرداخت می شود.
وی درخصوص نظام هماهنگ پرداخت گفت: این نظام در قالب قانون مدیریت خدمات کشوری انجام می شود و برای همه کارکنان دولت متناسب با این قانون باید احکام صادر شود و پرداختها صورت گیرد.
فانی افزود: در بعضی دستگاهها، پرداختهایی در فیشهای حقوقی داریم که در آموزش و پرورش نداریم و ما پیگیری کردیم تا بخشی از این پرداختها صورت گیرد که این امر در حال پیگیری و انجام است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در دولت یازدهم تاکنون دو سال بودجه ریزی صورت گرفته است گفت: در سال ۹۳ اعتبار دولت برای آموزش و پرورش نسبت به سال ۹۲ بیست و شش درصد رشد نشان می دهد در حالیکه کل بودجه دولت ۱۱ درصد رشد داشته است.
رشد بیش از ۲۳ درصدی اعتبارات آموزش و پرورش
فانی همچنین افزود: در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ اعتبارات آموزش و پرورش بیش از ۲۳ درصد رشد داشت در حالیکه کل رشد بودجه دولت یازده و نیم درصد بوده است.
وی گفت: این رشد بودجه ای آموزش و پرورش نشان ازتوجه دولت به این وزارتخانه است اما باز هم با توجه به حجم نیازهای آموزش و پرورش کفایت نمی کند و تلاشهایی در حال انجام است از جمله رتبه بندی معلمان.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که چرا ضریب شغلی در دو سال اخیر برای معلمان اجرا نشده است گفت: با صرفه جویی هایی که در سایر هزینه ها در سال ۹۳ انجام دادیم موفق شدیم این ضریب را برای ۳۳۰ هزار همکار دوره ابتدایی اعمال کنیم و از ابتدای سال ۹۴ نیز برای سایر همکاران این ضریب را به صورت یکسال اعمال کردیم.
علی اصغر فانی افزود: در گامهای بعدی به سمت اعمال قانون خدمات کشوری می رویم زیرا با توجه به اعتباراتمان باید طوری برنامه ریزی کنیم که با کسری اعتبار مواجه نشویم.
فانی در پاسخ به این پرسش که چه زمانی نظام هماهنگ را بطور کامل اجرا می کنیدگفت: با بند ۵ ماده ۶۸ قانون خدمات کشوری فاصله زیادی نداریم.
وزیر آموزش و پرورش افزود: پارسال با ساماندهی نیروی انسانی، در اعتبارات صرفه جویی کردیم و از محل آن برای همکاران دوره ابتدایی و امسال هم برای دوره های راهنمایی و متوسطه اعمال می کنیم.
وی درباره صندوق ذخیره فرهنگیان نیز گفت: این صندوق برای معلمان عضو صندوق، سرمایه گذاری می کند.
فانی ادامه داد: این صندوق در یک سال اخیر بیش از ۱۱۰۰ میلیارد تومان برای فرهنگیان سود داشته که به حساب فرهنگیان منظور شده است و این سرمایه برای آنها باقی خواهد ماند.
وی گفت: هر سال سرمایه فرهنگیان را در این صندوق اعلام می کنیم و هر کدام از فرهنگیان که بخواهند می توانند سرمایه خود را از این صندوق خارج و دریافت کنند و اگر هم بخواهند سرمایه آنها برای سرمایه گذاریهای بعدی باقی می ماند.
فانی با اشاره به اینکه کسانی که بازنشسته می شوند می توانند کل سرمایه خود را از این صندوق دریافت کنند افزود: برای نخستین بار عده ای از بازنشستگان دوباره عضو این صندوق شدند زیرا احساس کردند این صندوق برای آنها سوددهی دارد و عده ای از همکاران فرهنگی نیز اصل سرمایه خود و سود آنرا از این صندوق دریافت کردند.
وزیر آموزش و پرورش درباره بیمه طلایی فرهنگیان نیز گفت: هر هزینه ای که برای بیمه فرهنگیان پرداخت می شود نیمی از آنرا همکار فرهنگی و نیمی را دولت پرداخت می کند.
فانی افزود: تا کنون یک نوع بیمه داشتیم اما پیشنهاد ما این است که ۴ بسته بیمه ای را ارائه کنیم تا همکار فرهنگی هر کدام را خواست انتخاب کند.
وی ادامه داد: تنوع این چهار بسته، همکاران را به ایده آل هایشان نزدیک می کند زیرا آنها می توانند بر اساس نیاز خود یکی از این بسته ها را انتخاب کنند.
فانی گفت: با شرکتهای بیمه گذار در این زمینه در حال مذاکره هستیم و تا آخر اردیبهشت، این چهار بسته، نهایی و ابلاغ می شود.
وی افزود: با توجه به تجربیات، سقفهای بیمه ای در این چهار بسته بگونه ای انتخاب شده است که با توجه به واقعیتها باشد و اجحافی به کسی نشود.
وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود درباره طرح رتبه بندی معلمان گفت: اقدام خوبی که دولت در سال ۹۳ انجام داد تصویب رتبه بندی معلمان در آخرین جلسه هیئت دولت یعنی در ۲۷ اسفند ۹۳ بود که در قالب قانون مدیریت خدمات کشوری به تصویب رسید و در امسال اجرایی می شود.
فانی افزود: بسیاری از انتقاداتی که نسبت به طرح رتبه بندی معلمان می شود متأثر از کتابچه ای است که در این زمینه در دولت قبل منتشر شد.
وی تأکید کرد: رتبه بندی کنونی هیچ ارتباطی به این کتابچه ندارد بلکه شاخصهای کنونی رتبه بندی معلمان باید منبعث از وظیفه معلمی در آموزش و پرورش باشد نه وظیفه استادان دانشگاه مانند داشتن مقاله ISI.
فانی با بیان اینکه رتبه بندی معلمان را بر اساس وظایف معلمی و شایستگیهای آنان در نظر می گیریم گفت: به همه فرهنگیان، معلمان و دست اندرکاران تعلیم و تربیت فراخوان دادیم تا شاخصهای مورد نظر خود در زمینه رتبه بندی را ارائه کنند که تاکنون بیش از یازده هزار نفر شاخصهایی را پیشنهاد دادند که در اختیار کارگروه مربوط قرار گرفت و امیدواریم تا اواسط خرداد این شاخصها را جمع بندی کنیم و در سازمان مدیریت به تصویب برسانیم.
وی افزود: لازمه رتبه بندی، تأیید صلاحیت های حرفه ای و لازمه تأیید این صلاحیتها ، تدوین شاخصهاست که اکنون در مرحله تدوین این شاخصها هستیم.
مجری پرسید: افزایش حقوق و دستمزد معلمان در رتبه بندی برای آموزش و پرورش بار مالی دارد در حالیکه عنوان می شود این موضوع در بودجه سال ۹۴ دیده نشده است، چگونه اعتبار لازم را فراهم می کنید؟
وزیر آموزش و پرورش پاسخ داد: در بودجه ۹۴ دیده نشده است اما هیئت دولت در ۲۷ اسفند سال ۹۳ مبلغ ۱۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرایی شدن طرح رتبه بندی معلمان در سال ۹۴ در نظر گرفت که این رقم از طریق کسر تخصیصهای دیگر دستگاهها تأمین خواهد شد.
فانی افزود: اعتبار پیش بینی شده برای آموزش و پرورش در لایحه بودجه سال ۹۴، بیست و چهار هزار میلیارد تومان بود که مجلس شورای اسلامی حدود پنج هزار میلیارد تومان به این رقم اضافه کرد.
وی ادامه داد: هیئت دولت نیز در آخرین جلسه خود در سال ۹۳ مصوب کرد ۱۳۵۰ میلیارد تومان به آموزش و پرورش در سال ۹۴ اختصاص داده شود.
وزیر آموزش و پرورش افزود: در مجموع اعتبارات بالقوه آموزش و پرورش در سال ۹۴ بیش از سی هزار میلیارد تومان است که این رقم در مقایسه با پارسال ۵۰ درصد افزایش نشان می دهد.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه از برگزاری آزمون جذب معلم در تابستان امسال خبر داد و گفت: فرزندان فرهنگیان و معلمان پیش دبستانی با توجه به رشته های مورد نیاز در اولویت قرار دارند.
علی اصغر فانی اظهار داشت: آرزو می کنم روزی فرا برسد که برای همیشه مشکلات فرهنگیان حل شود اما باید تصدیق کنیم که امکانات کشور محدود است.
وی گفت: بودجه آموزش و پرورش از ۲۱ هزار میلیارد تومان به ۳۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده که از رشد ۴۷ تا ۴۸ درصدی برخوردار است و این نشان از عنایت دولت به آموزش و پرورش است هر چند باید بیشتر شود.
فانی در پاسخ به این سؤال که آیا رتبه بندی معلمان از اول مهر ۹۴ اجرایی می شود افزود: بله؛ به مجرد تصویب شاخصها، نظام رتبه بندی تصویب و بعد به بررسی پرونده همکارانمان خواهیم پرداخت که دو سه ماهی طول می کشد و بعد از آن نظام رتبه بندی اجرایی خواهد شد.
وی در خصوص معلمانی که تا پیش از اول مهر ۹۴ بازنشسته می شوند گفت: مصوبه دولت از اول مهر ۹۴ است و در حال بررسی موضوع آنهایی هستیم که قبل از آن بازنشسته می شوند تا مشکل این بخش هم حل شود.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در مجموع ما با کمبود نیروی انسانی مواجه نیستیم اما این نیروی انسانی خوب توزیع نشده است افزود: آموزش و پرورش باید برنامه ریزی میان مدت برای ایجاد توازن در نیروی انسانی خود ایجاد کند که سه عامل جنسیت ، رشته تخصصی و جایگاه جغرافیایی در این برنامه ریزی مؤثر است.
فانی گفت: بعنوان مثال ۸۱ درصد معلمان در شهر تهران خانمها و ۱۱ درصد آقایان هستند در حالیکه ۵۱ درصد دانش آموزان این شهر پسران و ۴۹ درصد دختران هستند.
وی افزود: ساماندهی نیروی انسانی را از سال گذشته شروع کردیم که بر اساس آن تورم و کمبود نیروی انسانی با توجه به سه عامل یاد شده تا ۵ سال دیگر ساماندهی می شود.
فانی گفت: در حال حاضر نیروهایی را که بازنشسته می شوند یا پذیرش دانشگاه فرهنگیان داریم، در جاهایی استخدام می کنیم که نیاز داریم و این مشکل نقل و انتقالات را نیز کاهش می دهد.
وی بیشترین مشکل کمبود نیروی انسانی را دوره ابتدایی بویژه ششم ابتدایی برشمرد و افزود: علت آن است که سه سال پیش خیلی عجولانه پایه ششم اضافه شد در حالیکه در همان سال ۴۸ هزار نیروی انسانی برای این پایه نیاز بود که آماده نشده بود و از دوره های دیگر و از رشته های غیرتخصصی استفاده شد و این موضوع در گزارشهای مختلف نیز آمده است.
وزیر آموزش و پرورش در خصوص برگزاری آزمون استخدامی گفت: طبق اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، دو روش برای تأمین نیروی انسانی آموزش و پرورش پیش بینی شده که یکی از آنها کنکور سراسری است.
فانی افزود: بر اساس ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان ما می توانیم از بین لیسانسیه ها و فوق لیسانسیه ها از طریق آزمون پذیرش و گزینش داشته باشیم و پس از یک سال دوره در دانشگاه فرهنگیان آنها را به استخدام درآوریم.
وی با بیان اینکه اولین بار می خواهیم ماده ۲۸ را اجرا کنیم گفت: یک هفته ای است که کتباً از سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور مجوز برگزاری آزمون را دریافت کرده ایم و باید هماهنگیها با سازمان سنجش انجام شود که به احتمال زیاد در تابستان امسال این آزمون برگزار می شود.
حق التدریسیها باید در آزمون شرکت کنند
فانی درباره نحوه استخدام نیروهای حق التدریسی نیز اظهار داشت: حق التدریسیها هم باید در این آزمون شرکت کنند.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه به موضوع دانشگاه فرهنگیان پرداخت و با توجه به دو رسالت اصلی این دانشگاه یعنی تربیت معلم و بهسازی نیروی انسانی گفت: ما در حال حاضر یک میلیون همکار فرهنگی داریم که با توجه به تحولاتی که در کتابهای درسی ایجاد می شود نیازمند به روز رسانی اطلاعاتشان هستند که این مهم بر عهده دانشگاه فرهنگیان است.
فانی با بیان اینکه ما بر اساس نیاز دانشگاه فرهنگیان پذیرش می کنیم افزود: در سال اول این دانشگاه ۲۵ هزار نفر و در سال دوم ۱۷ هزار نفر و در سال سوم ۱۲ هزار نفر پذیرش داشتیم.
وی در خصوص اینکه چرا هنوز پس از گذشت ۱۶ و نیم ماه دانشگاه فرهنگیان با سرپرست اداره می شود؟ گفت: منتظریم در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گیرد.
فانی افزود: چند ماه است که موضوع بررسی صلاحیت ها در دستور کار قرار نگرفته و امیداریم در اولین فرصت بررسی صلاحیت برخی رؤسای دانشگاهها بویژه دانشگاه فرهنگیان به جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی بیاید.
وی گفت: من یکبار از شورای عالی انقلاب فرهنگی بخاطر حضور نداشتنم درخواست تعویق بررسی صلاحیت رئیس دانشگاه فرهنگیان را داشتم.
وزیر آموزش و پرورش همچنین در خصوص جذب هیئت علمی در دانشگاهی که با سرپرستی اداره می شود افزود: هیچ مشکلی ندارد چرا که مصوبه هیئت امنا را دارد.
فانی در خصوص نقشه راه اجرای سند تحول راهبردی آموزش و پرورش و اینکه چرا هنوز اجرایی نشده است گفت: در ۱۷ اردیبهشت ۹۳ در دیدار معلمان نمونه سراسر کشور با مقام معظم رهبری، ایشان یکی از مطالباتشان را تدوین نقشه راه اجرای سند تحول برشمردند که این نقشه آماده شده است.
وی افزود: ما در عین حال که در سال ۹۳ بدنبال تدوین نقشه راه بودیم از ۱۳۱ راهکار سند تحول به ۴۰ راهکارش ورود پیدا کردیم.
فانی گفت: بعضی از راهکارها نیاز به پیش نیاز نداشت به همین خاطر ما ۴۰ راهکار را در قالب ۹۹ برنامه اجرای سند تحول در سال ۹۳ آغاز کردیم.
وی افزود: در جلسه فوق العاده ای که به زودی شورای عالی آموزش و پرورش برگزار می کند نقشه راه اجرای سند تحول راهبردی این وزارتخانه را تصویب می کنیم و این امر حتماً تا پیش از سال تحصیلی جدید خواهد بود.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه گفت: در سال گذشته ۲۵ هزار نفر همکار فرهنگی ما بازنشسته شدند و ۱۸۰ هزار دانش آموز نیز به دانش آموزان اضافه شد که این تعداد، حدود ۱۵ هزار نیروی انسانی نیاز داشت و با توجه به ۲۵ هزار بازنشسته ما کسری ۴۰ هزار نفری داشتیم.
فانی با بیان اینکه اولین سری فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان مهر ۹۵ وارد بدنه آموزش و پرورش می شوند افزود: ما در مواجهه با کمبود نیروی انسانی دو کار انجام دادیم یکی‌ افزایش بهره وری و ساماندهی نیروی انسانی با جابجایی نیروهای موجود و دیگری بسته حمایتی بود.
وی گفت: ما سال ۹۳ حدود ۴۰ هزار صندلی خالی مدارس غیردولتی را در اختیار گرفتیم و دانش آموزان را با هزینه دولت به این مدارس فرستادیم.
وزیر آموزش و پرورش افزود: در بعضی از رسانه ها حرفهایی زدند که واقعیت نداشت چرا که یک نفر از این ۴۰ هزار دانش آموز، یک ریال پرداختی نداشتند و این میزان هزینه، یک سوم هزینه ای بود که برای دانش آموزان در مدارس دولتی داریم.
فانی از استمرار این سیاست در سال ۹۴ خبر داد و گفت: بهترین عامل انتقال دانش آموز به مدارس غیردولتی نیز محل سکونت دانش آموزان بوده است.
برخورد با تخلفات مدارس غیرانتفاعی تا لغو مجوز
وی کار دوم انجام شده در سال ۹۳ را به مشارکت گذاشتن فضای آموزشی برشمرد و افزود: حدود هزار مدرسه دولتی را با مؤسسات غیردولتی به مشارکت گذاشتیم که این مؤسسات باید معلم و مدیر مدرسه را تأمین کنند و از این طریق ۱۴۰ هزار دانش آموز را به این مدارس فرستادیم.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که نحوه نظارت این وزارتخانه بر دریافت شهریه از سوی مدارس غیر انتفاعی چگونه است؟ گفت:در هر استان شورای نظارت بر مدارس غیر دولتی داریم و وزارت آموزش و پرورش شورای مرکزی نظارت هم دارد که بر عملکرد مدارس غیر دولتی نظارت می کند.
علی اصغر فانی افزود: تخلفات موسسات و دست اندرکاران مدارس غیرانتفاعی بررسی و متناسب با تخلفات با آنها برخورد می شود و حتی تا لغو مجوز آنان نیز پیش می رود.
وی درباره اقدامات پرورشی هم گفت: معاونت پرورش در این باره فعالیت های گوناگونی دارد از جمله اینکه دفتری به عنوان دفتر فعالیت های فرهنگی و هنری داریم که فعالیت های مختلفی از جمله مسابقات فرهنگی را برگزار می کند.
فانی افزود: دفتر دیگری هم در زمینه عترت، قرآن و نماز فعالیت می کند و سازمان دانش آموزی هم فعالیت های مربوط به شوراهای آموزشی و مجلس دانش آموزی و پرسش مهر رئیس جمهور از دانش آموزان را پیگیری می کند.
وی گفت: دفتر مشاوره هم موضوع مشاوره های دانش آموزی را پیگیری می کند.
وزیر آموزش و پرورش افزود: اعتباراتی را که وزارت آموزش و پرورش در معاونت پرورشی در سال ۹۳ هزینه کرد بیش از ده برابر اعتباراتی است که در سال ۹۲ در همین زمینه هزینه شد.
فانی ادامه داد: این موضوع نشان می دهد دولت به حوزه پرورشی توجه خاصی دارد.
وی گفت: در سال ۹۳ حدود ۶۰۰ هزار دانش آموز به اردوهای راهیان نور اعزام شدند که این رقم در مقایسه با سال پیش از آن دو برابر بود.
فانی با بیان اینکه اردوهای راهیان نور در سال ۹۳ بدون حادثه بود افزود: دانش آموزان در هزینه اردوهای راهیان نور با علاقه مشارکت کردند.


۱۷۵ مربی سیار حق‌التدریس در فنی و حرفه‌ای یزد استخدام می‌شوند

خبرگزاری تسنیم: مدیر کل فنی و حرفه‌ای استان یزد با بیان اینکه ۱۰۰ تیم سیار آموزش فنی و حرفه‌ای در استان یزد تشکیل شده، گفت: ۱۷۵ مربی سیار حق‌التدریسی در فنی و حرفه‌ای یزد استخدام می‌شوند.

حبیب کارگر در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در یزد، با بیان اینکه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای متولی آموزش‌های مهارتی در کشور است، اظهار داشت: ۱۷ مرکز آموزشی دارای چارت سازمانی در استان مشغول فعالیت هستند.
مدیرکل سازمان فنی و حرفه‌ای استان یزد با اشاره به اینکه فعالیت‌های این سازمان در دو بخش خصوصی و دولتی انجام می‌شوند، گفت: بیش از ۴۳۰ آموزشگاه مهارتی آزاد با نظارت اداره کل فنی و حرفه‌ای در سطح استان یزد فعالیت می‌کنند.
کارگر با اشاره به اینکه مدارک پایان دوره آموزشگاه‌های آزاد استان از سوی اداره کل فنی و حرفه‌ای صادر می‌شود، افزود: آموزش‌های این سازمان متناسب با نیاز کار جامعه به حوزه خدماتی، فنی، کشاورزی و هنری تقسیم می‌شنود.
وی نیازسنجی شهری، و نیازسنجی آموزش روستایی را از جمله اقدامات موثر به منظور ارائه رشته‌های مختلف در استان عنوان کرد و با اشاره به اینکه ۵۱ درصد از کارآموزان استان از بانوان و ۴۹ درصد از آقایان هستند، تصریح کرد: در استان یزد بانوان شرکت کننده بیشتر متقاضی آموزش رشته‌های خدماتی و آقایان متقاضی شرکت در دوره‌های آموزشی فنی و مهارتی هستند
کارگر با بیان اینکه سالانه متناسب با نیاز استان بیش از ۵۰ حرفه جدید به دوره‌های فنی و حرفه‌ای اضافه می‌شود، اظهار داشت: براساس نیازسنجی‌های مستمر در اداره کل، هر رشته که از نظر بازار کار و متقاضی آموزش اشباع شود از لیست دوره‌های ارائه شده حذف می‌گردد.
وی آموزش در صنایع، آموزش سربازان در پادگان‌ها، آموزش زندانیان، آموزش متقاضیان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، آموزش دانش‌آموزان شاخه کار و دانش، آموزش دانشجویان فارغ‌التحصیل و آموزش روستائیان را از جمله فعالیت‌های آموزشی شاخص در اداره کل فنی و حرفه‌ای یزد دانست.
کارگر با اشاره به افزایش جمعیت حاشیه‌نشینی در حواشی شهرستان‌های یزد و میبد، گفت: آموزش ساکنان غیررسمی حاشیه شهرها به منظور توانمند‌سازی و کمک به کم کردن حاشیه‌نشینی از دیگر اقدامات این سازمان است.
مدیرکل فنی و حرفه‌ای یزد با اشاره به سابقه فعالیت ۳ سال و بیشتر مربیان حق‌التدریسی در اداره کل فنی و حرفه‌ای یزد گفت: در استان ۱۰۰ تیم سیار آموزشی به منظور ارائه خدمات آموزشی به مناطق محروم و روستاها با بیش از ۱۷۵ مربی حق‌التدریسی مشغول فعالیت هستند.
کارگر با اشاره به اینکه استان یزد نسبت به دیگر استان‌های کشور بیشترین تیم آموزشی سیار را تشکیل داده، افزود: استخدام بیش از ۱۷۵ مربی حق التدریسی به عنوان مربی سیار آموزش یکی دیگر از مهمترین برنامه‌های این اداره کل در امسال است.
وی راه‌اندازی مرکز فنی و حرفه‌ای در دانشگاه به صورت موازی با دروس هر رشته، اجرای طرح کارآموزی دانشجویان و اعتبارسنجی آموزشگاه‌های آزاد به منظور مشخص شدن سطح ارائه خدمات و فعالیت‌های انجام شده هر آموزشگاه را از جمله برنامه‌های در دست اقدام امسال اداره کل فنی و حرفه‌ای یزد عنوان کرد.
حبیب کارگر اجرای طرح کارآموزی دانشجویان و اجرای طرح توانمندسازی دانشجو در دانشگاه را از جمله راهکارها و برنامه‌های آموزشی به منظور
ارتقای سطح مهارتی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در استان دانست و با اشاره به اینکه از این پس میزان شهریه هر مرکز آموزشی آزاد به تناسب
خدمات ارائه شده در آن تعیین می‌شود، گفت: بحث اعزام نیروی کار به خارج از کشور و پذیرش رشته‌های جدید به منظور ارتقای سطح کیفی و کمی آموزش‌های مهارتی از دیگر برنامه‌های در حال بررسی امسال است.
کارگر با اشاره به اینکه بیش از یک هزار حرفه در استان وجود دارد، افزود: بیش از ۵۰۰ حرفه از مهارت‌های ارائه شده در استان همیشه در حال آموزش دادن هستند.
مدیرکل فنی و حرفه ای یزد با بیان اینکه برگزاری آزمون‌های مهارتی بین‌المللی در دستور کار این اداره کل است، اظهار داشت: در مراکز آموزشی دولتی سالانه بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفرساعت و در آموزشگاه‌های آزاد سالانه بیش از ۳ میلیون نفر ساعت به صورت متغیر مشغول فراگرفتن آموزش‌های مهارتی هستند.


تعیین تکلیف استخدامی حق‌التدریسی‌ها در دستور کار امروز مجلس

خبرگزاری ایسنا : جلسه علنی مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش به ریاست علی لاریجانی آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز طرح اصلاح موادی از قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، طرح استفساریه قانون الحاق دو تبصره به ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش و نیز طرح اصلاح موادی از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را در دستور کار خود دارند.

همچنین طرح بانگری مقررات اداری و استخدامی شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور نیز در جلسه علنی امروز مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.


استخدام رسمی در سازمان فنی و حرفه‌ای و سایر دستگاه‌های دولتی

خبرگزاری فارس : معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به جزئیات کامل نحوه استخدام مربیان حق‌التدریس و تغییر وضعیت آنان به پیمانی و رسمی طبق آزمون سراسری، گفت: شرکت‌کنندگان باید علاوه بر کسب نمره قبولی در آزمون‌ها مصاحبه تخصصی ارائه دهند.
کوروش پرند در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه طبق آیین‌نامه اجرایی قانون تعین و تکلیف استخدام مربیان حق‌التدریس سازمان آموزش فنی‌ و حرفه‌ای براساس مصوبه دهم دی‌ماه ۹۳، آزمون استخدامی برگزار خواهد شد، اظهار داشت: این مصوبه مصوبه به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تاریخ یازدهم مردادماه ۹۳ ابلاغ شد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور افزود: این آزمون استخدامی یکم خرداد امسال برگزار می‌شود که براساس آن طبق برنامه‌ریزی ۴۸۷۶ نفر از مربیان حق‌التدریس سازمان فنی و حرفه‌‌ای به استخدام پیمانی یا رسمی تغییر وضعیت پیدا خواهند کرد.
وی در مورد شرایط و سهمیه‌های تخصیص داده شده به ایثارگران، گفت: از مجموع ۴۸۷۶ نفر ۱۸ سهمیه به مربیان حق‌التدریس ایثارگر واجد شرایط تخصیص داده شده و مابقی افراد براساس دفترچه راهنمایی سازمان سنجش آزمون خواهند داد.
پرند با تأکید براینکه توضیح سهمیه در شهرستان‌ها به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده که مربیان حق‌التدریس در رشته محل‌های آموزشی شهرستان محل فعالیت فعلی ثبت‌نام کنند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور افزود: تمام افرادی که از مهر سال ۹۱ تا سال ۹۳ همکاری مداوم به عنوان مربی حق‌التدریس با سازمان فنی و حرفه‌ای کشور داشته‌اند، واجد شرایط شرکت در این آزمون خواهند بود.
وی درباره مدرک تحصیلی مورد نیاز در این امور استخدامی تصریح کرد: فوق‌دیپلم و بالاتر و گذراندن ۱۵۰ ساعت دوره تخصصی مربوطه از جمله دیگر شرایط ثبت‌نام خواهد بود.
پرند با بیان اینکه این افراد باید در آزمون استخدامی هماهنگ کشوری شرکت کنند، گفت: تغییر وضعیت استخدامی مربیان منوط به شرکت در آزمون خواهد بود و علاوه بر آن کسب حداقل نمره قبولی و حداقل مدرک از الزامات آن است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: تمام مراحل آزمون عمومی و تخصصی توسط سازمان سنجش برگزار و پس از آن با اعلام نتیجه مصاحبه‌های تخصصی انجام خواهد شد؛ فرآیند استخدام به گونه‌ای تدوین شده که افراد واجد شرایط در آزمون حدنصاب را کسب کرده و مراحل گزینش را با موفقیت طی کنند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در رابطه با دستورالعمل استخدامی دستگاه اجرایی گفت: این دستورالعمل در سایت پیک مهارت بارگذاری شده است و کار ثبت‌نام از دهم تا هفدهم فروردین ادامه دارد.
وی در رابطه با منابع آزمون سراسری سازمان سنجش، افزود: در این آزمون به داوطلبان یک دفترچه سؤالات عمومی و یک دفترچه سؤالات تخصصی ارائه می‌شود که سؤال عمومی برای تمام دستگاه‌ها شامل فناوری اطلاعات (مهارت‌های هفت‌گانه ICDL)، ریاضی و آمار مقدماتی، زبان و ادبیات فارسی، معارف اسلامی، زبان انگلیسی عمومی، اطلاعات عمومی، دانش اجتماعی، حقوق اسلامی، هوش و توانمندی‌ عمومی خواهد بود.
پرند گفت:‌ این آزمون چهار گزینه‌ای و با احتساب یک سوم نمره منفی برگزار می‌شود، همچنین آزمون دفترچه تخصصی هم مرتبط با هر دستگاه ارائه می‌شود.
وی در رابطه با منابع سؤالات دفترچه آزمون تخصصی، تأکید کرد: روش‌ها و فنون تدریس و فنون اجرای دور‌ه‌های آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، سنجش و ارزشیابی، آموزش و مهارت، سند راهبردی مهارت فناوری و کاربردی تکنولوژی آموزشی در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای از جمله منابع دفترچه آزمون تخصصی است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور تصریح کرد:‌ برای تعیین حدنصاب آزمون کتبی مربوط به هر یک از خوشه‌های شغلی ۵۰ درصد مجموعه بالاترین نمره کسب شده محاسبه خواهد شد و مبنای سایر مراحل انتخاب داوطلبان قرار می‌گیرد.
وی گفت: انتخاب افراد براساس ۴۰ درصد نمره حیطه عمومی و به علاوه ۶۰ درصد نمرات حیطه تخصصی است.


ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
مرجع آخرین و بروزترین اخبار به همراه نمونه سوالات استخدامی
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 13942
  • کل نظرات : 3987
  • افراد آنلاین : 43
  • تعداد اعضا : 7652
  • آی پی امروز : 259
  • آی پی دیروز : 329
  • بازدید امروز : 5,561
  • باردید دیروز : 10,627
  • گوگل امروز : 2
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 51,976
  • بازدید ماه : 152,351
  • بازدید سال : 1,139,487
  • بازدید کلی : 23,225,638
  • کدهای اختصاصی
    سوالات استخدامی وزارت بهداشت