loading...
آخرین اخبار استخدامی و نیازمندی ها در ایران
کار 24 بازدید : 429 چهارشنبه 06 اسفند 1393 نظرات (0)
اخبار وام اشتغال در سال ۹۳

 اعطای وام به فرهنگیان واجد شرایط تا پایان امسال

به گزارش گروه آموزش و پرورش خبرگزاری فارس به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش، در پی مراجعه و تماس تلفنی مکرر جمعی از فرهنگیان مبنی بر مهلت زمان تعیین شده برای دریافت وام از بانک ملی، فرشید سیاری مدیر کل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پروش با اشاره به کاهش مدارک و تشریفات اداری برای اعطای تسهیلات ویژه به فرهنگیان، گفت: افراد واجد شرایط می‌توانند تا پایان اسفند ماه سال جاری با مراجعه به بانک‌های ملی از این تسهیلات استفاده کنند.
مدیرکل تعاون و پشتیبانی آموزش و پرورش تصریح کرد: دیگر فرهنگیان متقاضی در صورت عدم تکمیل مدارک خود تا پایان سال جاری ‌‌‌‌می‌توانند سال آینده نسبت به دریافت وام اقدام کنند.


شرایط اعطای وام فرهنگیان تغییر کرد

مدیر کل پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش گفت: بنا به درخواست آموزش و پرورش و رایزنی های صورت گرفته توسط این وزارت ارایه فاکتور خرید کالا و همچنین الزام به تامین پیش پرداخت بانکی از مدارک لازم حذف شد.
به گزارش پانا، فرشید سیاری در خصوص اجرای تفاهم نامه منعقد شده بین این وزارت و بانک ملی مبنی بر اعطای ۱۲ هزار میلیارد ریال در قالب وام های ۵۰ میلیون ریالی کم بهره به فرهنگیان واجد شرایط اظهار کرد: بنا به درخواست آموزش و پرورش و رایزنی های صورت گرفته توسط این وزارت ارایه فاکتور خرید کالا و همچنین الزام به تامین پیش پرداخت بانکی از مدارک لازم حذف شد.
سیاری با دارای اولویت خواندن افراد سرپرست خانوار، بیماران و همکارانی که تاکنون بابت تحصیل و ازدواج خود، همسر و یا فرزندشان از تسهیلات ویژه فرهنگیان بهره ای نبرده اند تصریح کرد: این افراد می توانند با ارائه اصل و تصویر شناسنامه و کارت ملی متقاضی و ضامن، تکمیل فرم تعهد نامه های بانکی و ارائه تصویر کسر اقساط گروهی تنظیم شده توسط ادارات آموزش و پرورش مناطق از تسهیلات بانکی فوق بهره برند.



پرداخت وام اشتغال به ۱۸۲ خانوار خدابنده‌ای

مدیر کمیته امداد امام خمینی شهرستان خدابنده از پرداخت وام اشتغال به ۱۸۲ خانوار خدابنده‌ای خبر داد.
خبرگزاری فارس: پرداخت وام اشتغال به ۱۸۲ خانوار خدابنده‌ای
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، غدیر خلجی ظهر امروز در جلسه کارگروه اشتغال کمیته امداد خدابنده اظهار کرد: ایجاد زمینه خودکفایی و توانمندسازی مددجویان نخستین اولویت کمیته امداد است.
وی با اشاره به اینکه کمیته امداد امام خمینی به منظور ایجاد زمینه خودکفایی در مددجویان نسبت به ارائه خدمات اشتغال اقدام می‌کند، بیان کرد: هدف از ارائه خدمات اشتغال ارتقای سطح اقتصادی مددجویان و همچنین ایجاد توانمندی لازم در آنها برای خودکفایی است.
مدیر کمیته امداد امام خمینی شهرستان خدابنده با اشاره به برنامه‌های این نهاد در زمینه خودکفایی سالانه ۱۰ درصد از مددجویان این نهاد با ارائه خدمات و تسهیلات اشتغالزایی تصریح کرد: خوشبختانه طی سنوات گذشته این پیش‌بینی به مرحله اجرا رسیده و تعهدات کمیته امداد در این زمینه عملیاتی شده است.
این مسئول در ادامه با ارائه گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته توسط این نهاد در زمینه اشتغالزایی مددجویان بیان کرد: گام نخست در این زمینه آموزش مددجویان است که این خدمات با همکاری فنی‌ و حرفه‌ای ارائه می‌شود.
خلجی با اشاره به اینکه در این راستا امسال برای ۴۳۴ نفر از مددجویان خدابنده‌ای دوره آموزشی مهارت‌های فنی‌ و حرفه‌ای برگزار شده است، اظهار کرد: از این تعداد ۱۸۱ مددجو در دوره‌های آموزشی کوتاه مدت و ۱۵۳ نفر نیز در دوره‌های آموزشی بلند مدت حضور پیدا کرده‌اند.
وی خاطرنشان کرد: امسال ۱۰۰ نفر از فرزندان مددجویان خدابنده‌ای از خدمات حرفه‌آموزی این نهاد بهره‌مند شده‌اند.
مدیر کمیته امداد امام خمینی شهرستان خدابنده با اشاره به اینکه در پایان این دوره‌ها مدرک فنی مربوط به مددجویان ارائه شده است، تصریح کرد: بر اساس برآورد انجام شده کمیته امداد خدابنده در این زمینه یک میلیارد ریال هزینه کرده است.
این مسئول در ادامه به وام‌های پرداختی این نهاد طی سال جاری نیز اشاره کرد و افزود: امسال ۱۸۲ فقره وام اشتغال به مددجویان خدابنده‌ای پرداخت شده است.
وی خاطرنشان کرد: برای پرداخت این وام‌ها و ایجاد مشاغل مربوط از طریق این وام‌ها ۱۳ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
مدیر کمیته امداد امام خمینی شهرستان خدابنده با اشاره به اینکه از مجموع وام‌های پرداختی ۱۰۰ فقره در بحث دامپروری پرداخت شده است، بیان کرد: در این راستا ۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال اعتبار هزینه شده است.
این مسئول همچنین از پرداخت ۴۴ فقره وام صنایع دستی نیز خبر داد و گفت: برای پرداخت این وام‌ها نیز یک میلیارد و ۱۴۰ میلیون ریال اعتبار هزینه شده است.
خلجی پرداخت ۱۸ فقره وام صنایع دستی را از دیگر اقدامات این نهاد در بخش اشتغالزایی مددجویان عنوان کرد و افزود: مبلغ اعتبار هزینه شده برای این وام‌ها نیز یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال است.
وی ادامه داد: بقیه وام‌های پرداختی از سوی کمیته امداد خدابنده نیز در زمینه مشاغل خدماتی بوده که در این زمینه نیز یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون ریال اعتبار هزینه شده است.
مدیر کمیته امداد امام خمینی شهرستان خدابنده همچنین از پایداری طرح‌های اشتغالزایی اجرایی خبر داد و گفت: بر اساس نظارت‌هایی که صورت می‌گیرد، میزان پایداری این طرح‌ها بیش از ۹۰ درصد است.


وام ۱۰۰ میلیونی اشتغال به روستائیان با سود ۴ تا ۱۲ درصد

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید ابوالفضل رضوی در حاشیه مراسم بازید از بنیاد توسعه کارآفرینی گفت: معاونت توسعه روستایی به افرادی که برای برپایی کارگاههای آموزشی در روستاها اقدام کنند وام با بهره حداکثر ۱۲ درصد می دهد به شرط آنکه این کارگاهها در روستاها باقی بماند.
رضوی با بیان اینکه  تا دو ماه آینده ، به این افراد تا صد میلیون تومان از محل صندوق قرض الحسنه مهر امام رضا (ع) پرداخت می شودگفت این وام به هر نوع اشتغال در روستاها به صورت فردی یا شرکتهای سهامی خاص چند نفره تعلق می گیرد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور افزود: اگر مردم با مشارکت هم، شرکت سهامی خاص یا تعاونی تشکیل دهند و شغل پایداری را تعریف کنند به آنان وام با کارمزد چهار درصد داده و کارت یارانه آنان به عنوان وثیقه محسوب می شود.
رضوی درباره مناطق روستایی مرزی گفت: دولت پنج برابر آورده روستائیان در مناطق مرزی وام می دهد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور افزود : افراد متقاضی باید طرحی را مصوب کنند و به تأیید کمیته برنامه ریزی شهرستان برسانند و در ادامه پس از تأیید شورای برنامه ریزی استان، کمتر از دو هفته موفق به دریافت وام می شوند.
رضوی درباره سقف تسهیلات گفت: سقفی وجود ندارد اگر به صورت مشارکت باشد به اندازه سه برابر وام داده می شود به شرط آن که حداقل ۵۰۰ خانوار در آن روستا ساکن باشند اما اگر به صورت فردی باشد تا سقف صد میلیون تومان وام داده می شود.
رضوی افزود اگر به صورت مشارکت چند نفره باشد سی درصد را افراد تأمین می کنند و ۷۰ درصد نیز دولت وام می دهد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در بخش دیگری از سخنان خود درباره مشکل آب کشاورزی و شرب در روستاها گفت: این مشکل جدی است و امسال شش هزار روستا مشکل آب شرب و کشاورزی داشتند.
رضوی افزود: بودجه دولت برای رفع این مشکل در سال آینده در مقایسه با امسال صد درصد رشد داشته است یعنی از ۲۰۰ میلیارد تومان به ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است.


بیش از ۱۶ هزار نفر از صندوق امام رضا(ع) تسهیلات اشتغال دریافت کردند

مدیر عامل صندوق مهر امام رضا(ع) استان زنجان با اشاره به اشتغالزایی صندوق مهر امام رضا(ع) زنجان گفت: تاکنون ۱۶ هزار و ۲۵۰ نفر از طریق تسهیلات این صندوق در استان اشتغالزایی کرده‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا”ناصر وفائی” در گفت و گو با خبرنگار عصرزنجان با اشاره به اینکه تاکنون ۱۶ هزار و ۲۵۰ نفر از طریق تسهیلات این صندوق در استان اشتغالزایی ایجاد کرده است، اظهار داشت: ۴ هزار و ۱۱۵ نفر از این تعداد بانوان سرپرست یا خود سرپرست یا بد سرپرست بودند.
وی بیان کرد: ۳۴ درصد تسهیلات اعطائی این صندوق به بانوان سرپرست یا بد سرپرست یا خود سرپرست بوده است.
مدیر عامل صندوق مهر امام رضا(ع) استان زنجان با اشاره به اینکه از ابتدای فعالیت این صندوق تاکنون ۱۲ هزار و ۵۰۰ فقره تسهیلات ارائه شده است، عنوان کرد: در سال‌های گذشته تسهیلات پرداختی خویش فرمایی بوده است.
وی به تغییر رویکرد این صندوق در اعطا تسهیلات اشاره کرد و افزود: این صندوق در اعطا تسهیلات تغییر رویکرد برای پشتیبانان مشاغل خانگی و کارگاهی ایجاد کرده است.
وفایی با بیان اینکه در این زمینه چند تفاهم نامه با سازمان های مربوطه انعقاد شده است، ابراز کرد: تولید محصولات خانه و آشپزخانه از جمله اقداماتی است که در برنامه وجود دارد.
وی با بیان اینکه برگزاری کارگاه‌های تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی نیز در اولویت برنامه‌ای این صندوق است، تاکید کرد: در ابتدا ۵۰ نفر تحت نظر فنی حرفه‌ای مشغول به آموزش می‌شوند و پس از ۶ ماه شروع به تولید و درآمدزایی می‌کنند.
مدیر عامل صندوق مهر امام رضا(ع) استان زنجان خاطر نشان کرد: ۹۰ درصد افراد که تحت آموزش فنی و حرفه‌ای برای فعالیت در بخش تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی بانوان هستند.
وی با اشاره به اینکه در ۹ ماهه امسال این صندوق ۵۰ میلیارد ریال تسهیلات ارائه داده است، ابراز کرد: ۹۰ نفر از این دریافت کنندگان تسهیلات بانوان بودند.
وفایی با تاکید بر ایرادات ارئه تسهیلات به مشاغل خانگی گفت: این تسهیلات با نرخ عادی انجام می شد و برخی بانک های عامل نیز در پرداخت آنها مشکل داشتند.
مدیر عامل صندوق مهر امام رضا(ع) استان زنجان با بیان اینکه برای کاهش پرت تسهیلات تفاهم نامه ای با سازمانهای فنی و حرفه‌ای، کشاورزی و میراث فرهنگی و غیره انجام شده است، بیان کرد: این سازمان‌ها افراد واجد شرایط را شناسایی کرده و به این صندوق معرفی می‌کنند.
وی خاطر نشان کرد: در بخش تولیدات گلخانه‌ای نیز آماده پرداخت تسهیلات با نرخ ۴ درصد هستیم.


وام های ویژه خوداشتغالی و مشاغل خانگی

به گزارش بازار خبر، وام های ویژه خوداشتغالی و مشاغل خانگی معمولاً وام های کلانی محسوب می شوند که نسبت به اینکه طرح شما چیست و از کدام بانک یا مؤسسه مالی و اعتباری اقدام می کنید در حدود ۴ درصد است.
دانشجویان، بانوان، کارمندان، کارخانه داران، تولیدی ها، صنعتگران، افرادی که قصد راه اندازی شغل جدید دارند، افرادی که قصد توسعه شغل خود را دارند از جمله افراد واجد شرایط دریافت این نوع وام به شمار می روند.

خوداشتغالی چیست؟
“خوداشتغالی” یا “خویش‌فرمایی” نوعی از اشتغال است که در آن فرد برای خود کار کرده و کارفرمای خویش می‌باشد. از مشخصات بارز خوداشتغالی، ریسک‌پذیری می‌باشد زیرا درآمد فرد شاغل ثابت نبوده و به شرایط محیطی و داخلی کارگاه بستگی دارد.
همچنین از این نوع اشتغال به “اشتغال در مشاغل آزاد” نیز نام برده می‌شود و دلیل این نامگذاری می‌تواند آن باشد که فرد خودشاغل از سیطره‌ی استخدام کارفرما رها بوده و از آزادی عمل برخوردار می‌باشد.
کسب‌وکارهای خوداشتغالی عمدتاً در زمره‌ی کارگاه‌های کوچک قرار گرفته و در بخش خدمات غالب هستند. فعالیت‌های خدمات آموزشی، بهداشتی، درمانی، بازرگانی، فنی، مشاوره‌ای، ساختمانی و غیره از این سنخ به شمار می‌آیند. در بخش کشاورزی واحدهای کوچک تولید محصولات زراعی، باغی، دامی و آبزیان در این حیطه قرار می‌گیرند. سرانجام در بخش صنعت، کارگاه‌های کوچک تولیدی غیرکشاورزی (صنایع نساجی، غذایی، شیمیایی، فلزی، چوبی، دستی و غیره) قابل ذکر می‌باشند.
نظارت دولت بر اکثر کسب‌وکارهای خوداشتغالی از طریق صدور مجوزهای مختلف صورت می‌گیرد. معمول‌ترین این مجوزها “پروانه کسب” است که دریافت آن شرایط خاص خود را دارد و عمدتاً از طریق اتحادیه‌های اصناف صورت می‌پذیرد. آگاهی از این مجوزها و قوانین مربوطه، برای راه‌اندازی و موفقیت یک کسب‌وکار لازم می‌باشد.

وام خوداشتغالی
هدف صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی از اعطای تسهیلات خوداشتغالی “حمایت مالی از راه‌اندازی کسب‌وکارهای کوچک (خوداشتغالی)” و یا به عبارت دیگر، افراد بیکاری که برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار یا آغاز یک فعالیت اقتصادی کوچک با مشکل مالی روبرو هستند و توان تأمین مالی کار را ندارند، می‌توانند متقاضی تسهیلات صندوق باشند.

این تسهیلات حالت حمایتی داشته و ممکن است نتواند کل هزینه‌های راه‌اندازی یک کارگاه خوداشتغالی را پوشش دهد. در مورد کارگاه‌های بزرگتر، متقاضیان واجد شرایط می‌توانند به صورت اشتراکی دو یا سه‌نفره مبادرت به ایجاد یک کارگاه بنمایند و به ‌ازای هر نفر یک وام دریافت دارند. همچنین افراد واجد شرایطی که دارای یک ایده‌‌ی جدید کسب‌وکار بوده یا اختراعی را به ثبت رسانیده‌اند، می‌توانند برای پیاده‌سازی ایده و طرح خود تقاضای تسهیلات بنمایند.

در هر صورت، راه‌اندازی کارگاه مربوطه مهم‌ترین هدف برای صندوق بوده و تلاش بر آن است که تسهیلات در این راستا به مصرف برسد.

تسهیلات اعطایی صندوق به صورت قرض‌الحسنه با کارمزد چهار درصد در اختیار متقاضیان واجد شرایط و دارای امتیاز لازم قرار می‌گیرد. بازپرداخت تسهیلات به این شکل است که در مورد برخی مشاغل (که دارای درآمد ماهیانه هستند) اقساط ماهیانه و در مورد کسب‌وکارهای دارای درآمد سالیانه، اقساط سالیانه گرفته می‌شود. پرداخت اقساط ماهیانه پس از یک دوره‌ی تنفس ۱۲ ماهه آغاز می‌گردد و ۴ سال ادامه پیدا می‌کند.

اقساط سالیانه در کل ۵ قسط بوده و فاقد دوره‌ی تنفس هستند. در زمان پرداخت تسهیلات حداقل معادل ۱۳۰ درصد اصل تسهیلات وثیقه‌ی سفته یا حداقل معادل ۱۲۰ درصد آن وثیقه‌ی ملکی مطالبه می‌شود.

تأخیر در بازپرداخت اقساط موجب دریافت ۱۲ درصد جریمه از سوی صندوق می‌گردد و در صورتی که وام به مصرف راه‌اندازی کارگاه مربوطه نرسد، کل وام بر مبنای بالاترین نرخ سود علی‌الحساب مقرر در شبکه‌ی بانکی بازپس گرفته می‌شود.

واجدان شرایط دریافت وام خوداشتغالی

افرادی که می‌توانند تقاضای وام نمایند (یا گروه هدف تسهیلات) عبارت از (۱) فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، (۲) دیپلمه‌های فنی و کار و دانش، (۳) دارندگان مدرک فنی ‌و حرفه‌ای از مراکز آموزشی دولتی و یا آموزشگاه‌های آزاد، (۴) دارندگان ایده‌های کارآفرینی و (۵) برگزیدگان مسابقات مهارت ملی، برگزیدگان جشنواره‌ی خوارزمی و مخترعین می‌باشند.

متقاضیان تسهیلات خوداشتغالی بایستی بیکار بوده و تاکنون از هیچ نهاد دیگری وام اشتغال دریافت نکرده باشند. سن این عزیزان بایستی در محدوده‌ی ۱۸ تا ۵۰ سال باشد. همچنین داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت نظام وظیفه‌ی عمومی برای آقایان الزامی است.

فرایند اعطای تسهیلات خوداشتغالی

پس از ثبت‌نام متقاضی تسهیلات از طریق تلفن یا اینترنت، اطلاعات فرد در بانک اطلاعات متقاضیان ذخیره گردیده و متقاضی شماره‌ی پرونده‌ی خود را دریافت می‌دارد. وی پس از درج شماره‌ی پرونده‌ی خویش بر روی مدارک لازم، این مدارک را از طریق پست به صندوق ارسال می‌کند. مدارک یادشده مورد بررسی قرار گرفته و پرونده‌ای برای فرد تشکیل و بایگانی می‌شود. سپس با انجام یک سری عملیات مبادرت به پالایش اطلاعات درون بانک می‌گردد. در طی این عملیات ثبت‌نام‌های ناقص و تکراری پالایش می‌شود.

در مرحله‌ی بعد (مرحله‌ی تخصیص) با توجه به معیارهای ازقبل‌تعیین‌شده، نمره‌ی هر متقاضی محاسبه می‌گردد. در نهایت با توجه به محدودیت اعتبار هر شهرستان، افرادی که نمره‌ی بیشتری در کسب‌وکار مربوطه (کسب‌وکار انتخابی خود) آورده باشند به ترتیب نمره و به تعدادی بیشتر از ظرفیت اعتبار شهرستان انتخاب می‌شوند. این مرحله ممکن است به صورت ارزیابی طرح‌های کسب‌وکار انجام پذیرد.

در مرحله‌ی بعد (مرحله‌ی بازرسی اولیه یا مصاحبه‌ی خوداشتغالی) فهرست حاصل از تخصیص مورد بازرسی قرار می‌گیرد تا شرایط لازم برای دریافت تسهیلات بررسی گردد. در این مرحله شرایط عمومی افراد و توانایی آنان برای راه‌اندازی و موفقیت در فعالیت خود مورد بررسی قرار می‌گیرد.

با انجام بازرسی یا مصاحبه، تعدادی از افراد از فهرست تخصیص حذف می‌شوند و فهرست نهایی برای عقد قرارداد و واریز تسهیلات به حساب افراد، مشخص می‌شود. مدتی پس از دریافت وام از سوی متقاضیان حایز شرایط و دارای نمره‌ی لازم، به منظور بررسی وضعیت کارگاه (راه‌اندازی یا عدم راه‌اندازی) بازرسی مجدد صورت می‌پذیرد. پس از این مرحله افرادی که وام خود را در اموری غیر از راه‌اندازی کسب‌وکار مصرف کرده باشند، مشخص گردیده و وام آنها با محاسبه‌ی جریمه‌ای سنگین باز پس گرفته می‌شود.

از زمان ثبت‌نام تا واریز وام به حساب افراد واجد شرایط و حایز رتبه‌ی لازم، حداکثر ۶ ماه زمان لازم است. بنابراین پس از ثبت‌نام، چنانچه تا مدت ۶ ماه تماسی با فرد متقاضی گرفته نشود، به منزله‌ی آن است که متقاضی فاقد شرایط لازم بوده و یا موفق به کسب نمره‌ی لازم جهت دریافت تسهیلات در تخصیص مربوطه نشده است.

افزایش وام خود اشتغالی

با توجه به برنامه‌های گسترده‌ ای که  برای توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی پیش‌بینی در دولت پیش بینی شده در حال حاضر وام خود اشتغالی به ۲۰ میلیون تومان افزایش یافته که در قالب طرحی با عنوان طرح ملی آموزش و اشتغال با همکاری معاونت امور تعاون وزارتخانه و سازمان آموزش فنی و حرفه ای به صورت مشترک دنبال می شود و  هر یک از طرفین کار آموزش، ساماندهی و حمایت از کارجویان و مهارت دیدگان را بر عهده دارند.

بر اساس این طرح مهارت دیدگان اصلی در بازار کار شناسایی خواهند شد تا افراد جویای کار را در کارگاههای مذکور در قالب تعاونی یا به شکل انفرادی آموزش بدهند و به افراد ماهر و سرگروه و پشتیبان تبدیل کنند.

یادآور می شود وام خود اشتغالی در طرح یاد شده از سوی صندوق مهر امام رضا (ع) پرداخت می شود.


خلاصه دستورالعمل اعطای تسهیلات اشتغال صندوق مهر امام رضا(ع)

متقاضی گرامی ضمن خوشامدگویی و تشکر از اعتماد شما، به صندوق مهرامام رضا (ع) ، به آگاهی می رساند این صندوق در راستای نیل به اهداف دولت خدمت گزار و ماموریت خود اقدام به اعطای تسهیلات قرض الحسنه اشتغال می نماید.
تسهیلات ارائه شده مشمول افراد بیکاری است که دارای مهارت بوده و توانایی انجام فعالیت و شروع کسب و کار را در رشته های خدماتی ،فنی ،کشاورزی وبازرگانی داشته باشند.
شایان ذکر است متقاضیانی که فاقد مدارک دانشگاهی یا گواهینامه فنی و حرفه ای مرتبط باشند، واجد شرایط دریافت تسهیلات از صندوق نبوده و ثبت نام افراد فوق الذکر جز اتلاف زمان و هزینه و کندی کار سایر متقاضیان ثمری در پی نخواهد داشت.
لذا پیشنهاد می گردد نخست دستورالعمل ذیل را با دقت مطالعه نموده تا در صورت تطبیق وضعیت جنابعالی با شرایط صندوق عمل ثبت تان را آغاز نمائید.
از آنجائیکه در ثبت نام موقت اصل براعتماد به متقاضیان میباشد لذا انتظار می رود متقاضیان گرامی با دقت و صداقت کامل نسبت به تکمیل پرونده اقدام نمایند.
بدیهی است در مراحل بعدی مستندات لازم جهت اثبات مندرجات اعلامی از جنابعالی اخذ می گردد.

ماده ی ۱- در این بخش واژگان و عبارات برابر تعاریف زیر به کار می روند:
الف: کسب و کار: عبارت است از هر گونه فعالیت اقتصادی که منجر به کسب درآمد برای صاحب یا صاحبان آن شود.
ب: خوداشتغالی و خویش فرمایی: نوعی از اشتغال که در آن فرد مالکیت و مدیریت کسب و کار خود را عهده دار باشد و می تواند علاوه بر خود برای افراد دیگری نیز ایجاد اشتغال کند.
پ: کارفرمایی و کارآفرینی: نوعی اشتغال که در آن فرد مالکیت و مدیریت کسب و کار خود را عهده دار باشد و می تواند علاوه بر خود برای افراد دیگری نیز ایجاد اشتغال کند
ت: تسهیلات/وام:منظور از تسهیلات در این دستورالعمل، وام قرض الحسنه صندوق می باشد.
ث: درخواست تسهیلات: اعلام کتبی نیاز به تسهیلات اشتغال صندوق در چارچوب ضوابط که از سو اشخاص حقیقی یا حقوقی صورت می گیرد.
ج: طرح : عبارت است از فعالیت اقتصادی که در جهت رسیدن به اهداف خاصی انجام می پزیرد.
چ: راه اندازی: عبارت است از تهیه ی مقدمات و انجام اقدامات لازم برای اجرایی کردن طرح و شروع فعالیت کسب و کار.
ح: برنامه ی کسب و کار: برنامه کسب و کار روش اجرای یک فعالیت تجاری، اقتصادی و خدماتی در یک دوره زمانی مشخص را بیان می کند که شامل بخشهای گوناگون از جمله بازاریابی، توجیه فنی، مالی و اقتصادی طرح می باشد.
خ: سبد مشاغل: مجموعه ای از انواع کسب و کار در یک منطقه ی جغرافیایی.
د: بررسی در خواست: عبارت است از تطبیق شرایط در خواست کنندگان با شرایط عمومی و اختصاصی اعلام شده از سوی صندوق.
ذ: وام گیرنده: هر شخص حقیقی یا حقوقی که در قالب ضوابط از صندوق وام دریافت نماید و به صندوق بدهکار شود.
ر: پرونده ی تسهیلاتی: کلیه ی اوراق، مستندات، مکاتبات و مصوبات پرداخت تسهیلات به وام گیرندگان که به صورت متعارف یا مکانیزه و الکترونیکی د رصندوق نگهداری می شود.
ز: آورده: عبارت است از بخشی از سرمایه و یا امکانات راه اندازی کسب و کار که توسط وام گیرنده بصورت نقدی و یا غیر نقدی تامین و به مصرف اجرای طرح می رسد.

 ماده ی۲- اعطای آن دسته از تسهیلات اشتغال که صندوق بر اساس تفاهم نامه ها یا قراردادهای عاملیت توزیع آنها را عهده دار می گردد با رعایت این دستور العمل مطابق بخشنامه های مربوطه انجام می شود.

ماده ی۳- گروه هدف عبارتند از متقاضیان بیکاری که توانایی انجام فعالیت اقتصادی را دارند ولی توانایی تهیه مکان اجرای طرح، ابزار و سرمایه لازم را ندارند.
تبصره- براساس تعریف فوق افراد بیکار، فارغ التحصیلان دانشگاهی، دارندگان مدارک فنی و حرفهای، خانواده شهدا و ایثارگران، مبتکران و نوآوران، زنان سرپرست خانوار یا بد سرپرست با تایید مراجع ذیصلاح در اولویت می باشند.
ماده ی ۴- اعطای تسهیلات صندوق در بخش خرد با اولویت طرح های ایجادی در زمینه خانگی، خویش فرمایی و کارآفرینی تا ۱۰ نفر کارکن می باشد.
تبصره- سهمیه اعتبار توزیع شده کسب و کار های این ماده در ابتدای هر سال تعیین و ابلاغ می گردد.
ماده ی۵ – معرفی متقاضی از سوی هر سازمان، نهاد و یا مقامی نافی شرایط و ظوابط صندوق نبوده و معرفی شدگان حتما باید واجد شرایط ظوابط و دستورالعمل صندوق باشند.

شرایط لازم برای دریافت تسهیلات اشتغال شامل دو بخش عمومی و اختصاصی می باشد :

الف- عمومی:
تابعیت جمهوری اسلامی ایران
دارا بودن کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت دائم(برای آقایان)
عدم استفاده قبلی از تسهیلات اشتغال صندوق مهر امام رضا(ع)
بیکار بودن یا اشتغال به صورت شاگردی/ کارگری در یک کسب و کار خوداشتغالی و در هر صورت نداشتن بیمه ی اشتغال تبصره- در صورت داشتن بیمه کارفرمایی و اجباری باید بیمه حذف و یا تبدیل به بیمه خویش فرمایی گردد.
داشتن مجوزهای مورد نیاز طرح از مراجع ذیصلاح.
عدم اشتغال در دستگاههای دولتی و عدم دریافت حقوق باز نشستگی و نیز عدم اشتغال در شرکتها و موسسات غیر دولتی در زمان دریافت تسهیلات.
دارا بودن حداقل سن ۱۸ و حداگثر ۵۰ سال.

ب- اختصاصی:
عدم تناقض کسب و کار متقاضی با سبد کسب و کارهای اعلام شده برای منطقه – استان، شهرستان، بخش، شهر یا روستا
سکونت در محل اجرای طرح.
عدم اشتغال به تحصیل تمام وقت.
لزوم داشتن مدارک تحصیلی و مهارتی مرتبط با کسب و کار پیشنهادی از دانشگاهها و مراکز آموزش دولتی و یا خصوصی مورد تایید دولت( وزارت علوم و سازمان آموزش فنی و حرفه ای) و یا گواهی سابقه تجربی معتبر به تایید کارفرما
زنان سرپرست خانوار و بد سرپرست.  تبصره۱- پرداخت تسهیلات به زنانی که همسرشان شاغل می باشند ممنوع است(باستثنای کارآفرینان دارای ایده های نو)
داشتن ایده برای شروع فعالیت.
داشتن توانایی مدیریت برای اداره کسب و کار

انواع کسب و کار

کسب و کار خانگی : آن دسته از فعالیتهایی است که توسط عضو یا اعضاء خانواده در فضای مسکونی در قالب یک طرح کسب و کار بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحدهای مسکونی همجوار شکل می¬گیرد و منجر به تولید خدمت یا کالای قابل عرضه به بازار خارج از محیط مسکونی می¬گردد.
سقف این تسهیلات صندوق در این حوزه ۵۰ میلیون ریال می¬باشد.
خویش فرمایی و خود اشتغالی: نوعی از اشتغال که در آن فرد مالکیت و مدیریت کسب و کار خود را عهده¬دار باشد و می تواند علاوه برخود برای افراد دیگری نیز ایجاد اشتغال کند. در صورتیکه این کسب و کار برای خود مالک/ مدیر و یک شاگرد ایجاد شغل نماید، از نوع خود اشتغالی خویش فرمایی می¬باشد.
سقف تسهیلات صندوق در این حوزه ۱۵۰ میلیون ریال می¬باشد.

کارفرمایی: نوعی از اشتغال که در آن فرد مالکیت و مدیریت کسب و کار خود را عهده¬دار باشد و علاوه بر خود برای افراد دیگری نیز ایجاد اشتغال می¬نماید. چنانچه برای افرادی دیگر بعنوان کارگر نیز ایجاد اشتغال بنماید، از نوع کارفرمایی خواهد بود. در این نوع اشتغال، دو یا چند نفر می¬توانند در قالب اشخاص حقوقی بصورت شراکتی یا تعاونی نسبت به راه اندازی یک کسب وکار مبادرت نمایند

کارآفرینی : به فعالیتهایی کارآفرینی گفته می¬شود که منجر به ارائه کالاهای جدید یا ارائه روش جدید در فرآیند تولید یا گشایش بازاری تازه، یافتن منابع جدید یا ایجاد هرگونه تشکیلات جدید در زمینه صنعت، خدمات و کشاورزی می¬شود. کارآفرین می¬باید صاحبان سرمایه را درخصوص مطلوبیت نوآوری خویش متقاعد سازد

تعاونى: یک اجتماع مستقل از افرادى است که به طور داوطلبانه براى رفع نیازها و آرمان هاى مشترک اقتصادى، اجتماعى و فرهنگى خود به وسیله یک بنگاه اقتصادى با مالکیت مشترک و نظارت مردمى گرد هم مى آیند.

نحوه بررسی درخواستهای تسهیلات
انواع درخواستهای متقاضیان به دوبخش درخواستهای مستقیم و غیرمستقیم تقسیم بندی میشود. در خواستهای مستقیم مربوط به افرادی است که راسا به صندوق مراجعه نموده و نسبت به تحویل در خواست و مدارک مورد نیاز به صندوق اقدام و یا در سایت ثبت نام می نمایند و درخواستهای غیر مستقیم، متقاضیان معرفی شده از طریق نهادهای مختلف می باشند که با عقد تفاهم نامه با صندوق همکاری می کنند و نیز افراد معرفی شده از طرف مقامات( سفرهای استانی هیات دولت و سایر مقامات کشوری و استانی).

 سقف تسهیلات و نرخ کارمزد
حداکثر تسهیلات پرداختی به مشاغل خانگی تا مبلغ ۵۰ میلیون ریال می باشد.
حداکثر تسهیلات پرداختی به مشاغل خویش فرمایی و خود اشتغالی تا مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال می باشد.
مدت باز پرداخت تسهیلات اعطایی با احتساب دوره سازندگی و تنفس برای کلیه طرحها اعماز: تولیدی، خدماتی و خانگی حداکثر ۵ سال تعیین می گردد.
تسهیلات صندوق بسته به نوع کسب و کار به صورت ماهانه، فصلی(سه ماهه) و سالانه با اقساط برابر قابل تقسیط می باشد.
دوره تنفس و سازندگی برای مشاغل خانگی حداکثر ۳ ماه، خویش فرمایی ۴ ماه می باشد.
تبصره: دوره تنفس برای تقسیط فصلی حداکثر سه ماه و تسهیلات با دوره های تقسیط سالانه فاقد دوره ی تنفس است.
تسهیلات صندوق بصورت قرض الحسنه بوده و نرخ کارمزد آن ۴ درصد است.

تبصره: کارمزد دوره ی تنفس و فواصل پرداخت های مرحله ای در زمان پرداخت وام اخذ می شود و اصل وام و کارمزد دوره ی باز پرداخت به تعداد اقساط تقسیم و بورت اقساطی وصول می گردد

تضمینات
تضمینات مورد قبول برای پرداخت تسهیلات صندوق به شرح زیر می باشد:
تضمینات مورد نیاز برای تسهیلات به ازای هر ۵۰ میلیون ریال یک نفر ضامن کارمند رسمی دارای گواهی کسر حقوق و یا معادل آن مطابق دستور العمل صندوق
اخذ چک و سفته معادل ۱۵۰ درصد تسهیلات اعطایی.
تبصره: ظهر چک و سفته می بایست توسط ضامنین امضاء گردد.

نظارت پس از پرداخت
نظارت عبارت است از پایش عملکرد دریافت کننده تسهیلات از نظر اجرای تعهدات مندرج در مدارک مرحله ی بررسی در خواست و قرارداد فی ما بین(صندوق و فرد) در طول دوره ی قرارداد که در اشکال زیرانجام می گیرد
نظارت اولیه
نظارت ادواری
نظارت بصورت فصلی
منبع : www.mehrereza.ir


ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
مرجع آخرین و بروزترین اخبار به همراه نمونه سوالات استخدامی
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 13942
  • کل نظرات : 3987
  • افراد آنلاین : 39
  • تعداد اعضا : 7652
  • آی پی امروز : 113
  • آی پی دیروز : 513
  • بازدید امروز : 1,100
  • باردید دیروز : 12,244
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 27,554
  • بازدید ماه : 127,929
  • بازدید سال : 1,115,065
  • بازدید کلی : 23,201,216
  • کدهای اختصاصی
    سوالات استخدامی وزارت بهداشت