loading...
آخرین اخبار استخدامی و نیازمندی ها در ایران
کار 24 بازدید : 577 پنجشنبه 10 دی 1394 نظرات (0)
اخبار جدید بیمه بیکاری

مدت زمان پرداخت بیمه بیکاری به سابقه بیمه شده بستگی دارد

خبرگزاری خبرآنلاین : کاربری در بیان مشکل خود اعلام کرد:”  بنده ۳۰ ماه بیمه کارفرمایی با یک شرکت تولیدی داشتم و بیکار شدم، به اداره کار رجوع کرده و ۱۸ ماه بیمه بیکاری برای بنده وضع شده است. ۳ ماه از بیمه بیکاری استفاده کردم، مسئول اداره کار به من گفت بر اساس تبصره یک ماده ۶ قانون بیمه بیکاری، اگر در یک شرکتی مشغول شوید ۹۰درصد حقوق را از طرف بیمه بیکاری می‌دهیم و مابقی ۱۰ درصد را به همراه مزایای دیگر، کارفرما خواهد داد و تا ۶ ماه اینگونه خواهد بود و بعد ازآن باید کارفرما شما را استخدام کند و کل حقوق شما را بدهد. حال ۶ ماه است از طرف اداره کار، در یک شرکت دیگر کار می‌کنم و شرکت بعد از ۶ ماه با حقوق قانون کار به من نیاز ندارد، آیا می‌توانم دوباره از باقیمانده بیمه بیکاری‌ام استفاده کنم؟”
در همین زمینه  روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی پاسخ داد: مدت زمان پرداخت بیمه بیکاری به سابقه و تاهل و تجرد بیمه‌شده بستگی دارد که در جدول مربوط مشخص شده است. به کتاب بیمه بیکاری مراجعه شود.


برقراری بیمه بیکاری ۱۶۵۱نفر در لرستان

خبرگزاری ایسنا : مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان از کسب رتبه چهارم کشوری این استان در ارزیابی اداره حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ۸ ماهه سال جاری خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه لرستان، علی آشتاب با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران گفت: بی تردید از دست دادن غیر ارادی کار یکی از حوادثی است که نیروهای کار را تهدید می‌کند از این رو برقراری بیمه بیکاری راهکاری مناسب و مطمئن برای تأمین زندگی در چنین شرایطی است.
مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: از دیگر شاخص‎های حائز اهمیت در این حوزه، حمایت از کارگران واحدهای اقتصادی که با مشکل مواجه شده‎اند و کمک به واحد اقتصادی مشکل‎دار بوده که این اداره کل در سطح استان اقدامات مؤثری انجام داده است.
آشتاب در خصوص اشتغال مجدد مقرری بگیران بیمه بیکاری، گفت: از طریق اشتغال مجدد به دنبال برگشت منابع به تولید و کمک به توسعه جهت تامین نیروی انسانی و کاهش قیمت تمام شده تولید می‎باشیم.
وی با بیان اینکه بیمه بیکاری به افرادی تعلق می گیرد که بدون میل و اراده خود از محیط کار خارج می‎شوند، اظهار کرد: در هشت ماهه سال‎جاری برای تعداد ۱۶۵۱ نفر در استان مقرری بیمه بیکاری برقرار شد.
آشتاب افزود: اداره کار از طریق تعامل با اداره کل آموزش فنی و حرفه‎ای در تلاش است که مقرری بگیران در زمان استفاده از بیمه بیکاری، به فراگیری مهارت‎های فنی و حرفه‎ای بپردازند، تا این دسته از افراد راهی برای ورود به بازار کسب و کار به دست آورند.
وی یادآور شد: در این راستا در هشت ماه امسال ۵۰۰ نفر به آموزش فنی و حرفه‎ای معرفی شده و در حال کسب آموزش‎های مربوطه هستند.
مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی طبق گزارش ارزیابی عملکرد وزارت متبوع از این اداره کل واحد بیمه بیکاری در زمینه کشف اشتغال پنهان، معرفی مقرری بیمه بیکاری به تامین اجتماعی و فنی و حرفه‎ای و ایجاد اشتغال مجدد برای مقرری بگیران و کمک به واحدهای مشکل دار رتبه چهارم را دربین استان‎های کشور از آن خود کرده است.


افزایش بیمه بیکاری بعلت تعطیلی واحدهای تولیدی قزوین

خبرگزاری صدا و سیما : تعطیلی برخی واحدهای تولیدی در استان قزوین به دلیل رکود و تحریم، پرداخت بیمه تأمین اجتماعی را به سمت بیمه بیکاری سوق داده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما امسال دو هزار و ۸۹۶ نفر به تعداد مستمری بگیران بیمه بیکاری اضافه شده است.
مدیر کل تامین اجتماعی استان قزوین اظهارداشت: در حال حاضر ۶ هزار و ۶۳۶ نفر در استان مستمری بیمه بیکاری دریافت می کنند.
علیرضا محسنی گفت: عدم تناسب دریافتی های حق بیمه با میزان پرداخت مستمری بیمه بیکاری و بازنشستگی، موجب کسری ۱۰۰ میلیارد ریالی بودجه شده که این کسری هر ماه از تهران تأمین می شود. به گفته وی ماهانه ۵۵ میلیارد ریال حق بیمه بیکاری و بازنشستگی به افراد زیرپوشش در استان پرداخت می شود.
محسنی با اشاره به وجود ۱۶ هزار و ۲۰۰ واحد کارگاه فعال کوچک و بزرگ در استان گفت: ماهانه ۶۴۰ میلیارد ریال حق بیمه از کارفرمایان دریافت و ۷۰۰ میلیارد ریال به ۵۹ هزار خانوار پرداخت می شود.
از جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری استان قزوین، ۶۴ درصد معادل ۷۸۵ هزار نفر تحت پوشش خدمات تامین اجتماعی هستند.


بیمه بیکاری چتر حمایتی برای افراد فاقد کار

باشگاه خبرنگاران جوان : مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه گفت: انتظار داریم احترام به قانون بخصوص قوانین مشترک در جامعه که حقوق جمعی را در بر می گیرد بعنوان یک فرهنگ نهادینه شود.
به گزارش   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، داود یاوری گفت: اخراج غیر ارادی و آمادگی به کار فرد از کار بیکار شده دو گزینه لازم برای دریافت مقرری بیمه بیکاری است.
گفتنی است فرد در تمام مدت مقرری بگیری باید آمادگی به کار در رابطه با فن خود و یا معرفی به سازمان فنی و حرفه ای به منظور مهارت آموزی را داشته باشد.
یاوری ازجمله دلایل بیکار شدن افراد شاغل و جمعیت بالای بیکاری در استان را عدم مهارت در بین جویندگان کار عنوان کرد وافزود: مهارت آموزی می تواند گام بلند و موثری در ایجاد اشتغال و نیز مشاغل پایدار باشد که خوشبختانه سازمان فنی و حرفه ای نیز در این زمینه آماده و همراه است .
در کشورهایی که قوانین بیمه بیکاری در آنها وضع شده استفاده از مقرری بیمه بیکاری بین ۳ تا ۲۴ ماه است که در کشور ایران در حدود ۳ الی ۵۰ ماه است .


غیر ارادی بودن بیکاری، ملاک اصلی برقراری مقرری بیمه بیکاری است

خبرگزاری مهر : معاون فنی ودرآمد سازمان تأمین اجتماعی گفت: به موجب قانون، آن دسته از بیمه شدگانی که بدون میل واراده بیکار شده و همچنین آماده به کار باشند، از مقرری بیمه بیکاری برخوردار می شوند.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد حسن زدا با تأکید براینکه برای برخورداری از مقرری بیمه بیکاری، خروج از اشتغال بیمه شدگان باید به خواست و اراده آنها نباشد، اظهار داشت: ایران سومین کشور خاورمیانه است که بیمه بیکاری را برای افراد تحت پوشش قانون کار وتأمین اجتماعی پیش بینی کرده است.
وی اخراج از محل کار، پرداخت حداقل ۶ماه حق بیمه و داشتن یک سال قرارداد با پرداخت حق بیمه را از شرایط احراز بیمه بیکاری عنوان کرد و افزود: آن دسته از بیمه شدگانی که به علت بروز حوادث غیرمترقبه مانند سیل، جنگ، زلزله و آتش سوزی بیکار می شوند، برای دریافت مقرری بیمه بیکاری نیاز به داشتن حداقل سابقه ندارند و حتی اگر در روز اول کار بر اثر این حوادث بیکار شوند، می توانند مقرری بیمه بیکاری دریافت کنند.
زدا گفت: متقاضیان بیمه بیکاری که کار خود را به صورت غیر ارادی از دست بدهند برای دریافت مقرری بیمه بیکاری حداکثر ظرف مدت ۳۰روز از تاریخ بیکاری می توانند موضوع را به واحدهای اداره تعاون، کار ورفاه اجتماعی اطلاع دهند و آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی و یا کار مشابه آن اعلام کنند.
معاون فنی ودرآمد سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه مدت پرداخت بیمه بیکاری به بیمه شدگان واجد شرایط به مدت سابقه پرداخت حق بیمه از سوی آنان بستگی دارد، افزود: مدت پرداخت این مقرری برای بیمه شدگان مجرد حداکثر ۳۶ ماه و برای بیمه شدگان متأهل ۵۰ماه بیشتر نیست.
وی در خصوص میزان مقرری بیمه بیکاری گفت: به موجب قانون میزان مقرری بیمه بیکاری معادل ۵۵درصد متوسط مزد ۹۰روز قبل از بیکاری است و به مقرری افراد متأهل یا متکفل تا حداکثر ۴نفر از افراد تحت تکفل به ازاء هر یک از آنها به میزان ۱۰درصد حداقل دستمزد افزوده می شود، در هر حال مجموع دریافتی مقرری بگیر نباید از حداقل دستمزد کمتر و از ۸۰درصد متوسط مزد وی بیشتر باشد.
وی افزود: ایام استفاده از مقرری بیمه بیکاری جزو سوابق پرداخت حق بیمه کارگران به لحاظ بانشستگی، از کارافتادگی و فوت محسوب می شود.


امسال ۵۰۷ بیمه بیکاری در قم برقرار شده است

خبرگزاری ایسنا : مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قم گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، بیمه بیکاری برای ۵۰۷ نفر در این استان برقرار شده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه قم، نصرالله بازوند روز سه شنبه در این خصوص تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری استان را هزار و ۴۳۶ نفر برشمرد و افزود: در سه ماه نخست سال جاری تعداد ۲۸۳ نفر از مقرری بگیران بیمه بیکاری ناشی از عدم پذیرش شغل، عدم پذیرش آموزش، عدم حضور و غیاب، اشتغال پنهان و اشتغال بر اساس خوداظهاری مقرری آنان قطع شده است.
وی تعهد ایجاد اشتغال مجدد مقرری بگیران بیمه بیکاری در سه ماه نخست امسال را ۴۵ نفر عنوان و اضافه کرد: تا پایان خردادماه امسال تعداد ۴۵ نفر اشتغال مجدد ایجاد شده است که اشتغال مجدد مقرری بگیران بیمه بیکاری در این مدت، کل میزان تعهد سال را پوشش داده و نسبت به تعهد پیش بینی شده ۵۰ درصد رشد داشته است.
وی گفت: از تعداد کل ۴۵ نفر اشتغال مجدد مقرری بگیران بیمه بیکاری استان در سه ماه اول سال جاری، تعداد ۱۷ نفر از طریق آموزش فنی و حرفه ای و تعداد ۲۸ نفر از طریق خوداظهاری اشتغال مجدد داشته اند.
بازوند در خصوص اشتغال مجدد مقرری بگیران بیمه بیکاری، گفت: از طریق اشتغال مجدد به دنبال برگشت منابع به تولید و کمک به توسعه جهت تامین نیروی انسانی و کاهش قیمت تمام شده تولید می باشیم.
وی از تشکیل ۴۰ هیات تشخیص بیمه بیکاری در سه ماه اول سال ۹۴ خبر داد و بیان کرد: تعداد ۷۳۴ پرونده در هیات های مذکور مطرح شده که از این تعداد ۴۲۸ پرونده موافق و ۶۵ پرونده مخالف تشخیص داده شده است.
وی مطرح شدن پرونده‌های متقاضیان بیمه بیکاری در هیات‌های تشخیص بیمه بیکاری و گزارشهای میدانی تهیه شده توسط کارشناسان و عدم واجد شرایط بودن متقاضیان بیمه بیکاری را علت کاهش و کنترل در تعداد کل مقرری بگیران بیمه بیکاری در استان اعلام کرد.


موافقت مجلس با بررسی فوری استفساریه‌ حق بیمه و بازنشستگی کارگران

خبرگزاری تسنیم : نمایندگان مجلس دو فوریت طرح استفساریه‌ای در مورد ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی را به تصویب رساندند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی صبح امروز پارلمان دو فوریت طرح استفساریه جزء ۶ بند ب تبصره ۲ ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی را مورد بررسی قرار دادند.
وکلای ملت در ادامه دو فوریت این طرح را با ۱۳۷ رای موافق، ۱۸ رای مخالف و ۶ رای ممتنع از مجموع ۱۹۵ نماینده حاضر در صحن علنی مجلس به تصویب رساندند.
طرح مذکور به امضای ۱۸ نفر از نمایندگان رسیده و در صورت تصویب نهایی آن در صحن علنی مجلس، بر اساس تفسیر صورت گرفته از جزء ۶ بند ب تبصره ۲ ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی مقرر می‌شود بازنشسته شدن کارگری که شرایط مذکور در اجزای یک بسته بند ب را احراز کرده باشد، مشروط به انجام تکالیف کارفرما نیست و سازمان موظف است پس از احراز شرایط مذکور در بندهای یک تا ۳ و درخواست کارگر حکم بازنشستگی وی را صادر کند.
همچنین بر اساس این استفساریه مراد از جزء ۶ بند مذکور این است که کارفرما تنها موظف به پرداخت ۴ درصد مستمری است.


متقاضیان دریافت بیمه بیکاری بخوانند

خبرگزاری ایسنا : مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اشتغال مجدد ۱۴ هزار نفر از مقرری بگیران بیمه بیکاری در سال گذشته خبر داده و تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در کشور را تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری ۱۷۸ هزار نفر اعلام کرده است.
به گزارش خبرنگار ایسنا، ایران سومین کشور خاورمیانه است که بیمه‌ بیکاری را برای افراد تحت‌ پوشش قانون کار و قانون تأمین‌ اجتماعی خود پیش‌بینی کرده است.
به موجب قانون بیمه بیکاری، آن دسته از بیمه‌شدگانی که بدون میل و اراده بیکار شده و آماده به کار باشند از مستمری بیمه‌ بیکاری برخوردار می‌شوند.
در حال حاضر غیر ارادی بودن بیکاری، ملاک اصلی برقراری حمایت‌های قانونی برای بیمه‌شدگان بیکار است و تنها افرادی می‌توانند از مقرری بیمه بیکاری استفاده کنند که به صورت غیر ارادی از کار بیکار شده و خروج از اشتغال به اراده و خواست آنها نبوده باشد.
تشخیص ارادی و غیرارادی بودن بیکاری بر عهده کمیته‌ای متشکل از نمایندگان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تأمین‌ اجتماعی است و شعب تأمین‌ اجتماعی بر اساس معرفی ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص برقراری مقرری بیمه‌ بیکاری برای بیمه‌شدگان اقدام می‌کنند.
پرداخت بیمه بیکاری نیز مطابق با حداقل دستمزد است به نحوی که حداقل مقرری بیمه بیکاری در سال گذشته ۶۰۲ هزار تومان بود که امسال به ‌رقم ۷۱۲ هزار تومان رسید.
به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران، سال گذشته ۲۰۵ هزار نفر در کشور مقرری بیمه بیکاری دریافت کردند و امسال بیش از ۱۷۰ هزار نفر در کشور از بیمه بیکاری استفاده خواهند کرد.
لطفی نژاد می‌گوید: بر اساس قانون، کارگرانی که مشمول بیمه بیکاری می‌شوند پرداخت بیشترین سهم بیمه بیکاری ۸۰ درصد حقوق آنها است که این درصد نباید از حداقل مزد کمتر باشد و ۵۵ درصد از آن به عنوان حداقل مزدی که در سه ماه قبل از بیکاری دریافت کرده‌اند، ۱۰درصد حق همسر و ۱۰ درصد برای دو فرزند است.
وی از جمله شرایط پرداخت بیمه بیکاری را اخراج از محل کار، پرداخت حداقل شش ماه حق بیمه و داشتن یک سال قرارداد کار با پرداخت حق بیمه عنوان می‌کند.


اما مقرری بیمه بیکاری شامل چه کسانی می‌شود؟
معاون فنی و درآمد سازمان تأمین‌ اجتماعی در این باره می‌گوید: بیمه‌شدگانی که بدون میل و اراده بیکار شوند در صورتی که دارای حداقل شش ماه سابقه پرداخت حق‌ بیمه باشند می‌توانند از مقرری بیمه بیکاری استفاده کنند.

محمد حسن زدا، در مورد آن دسته از بیمه‌شدگانی که به علت بروز حوادث غیرمترقبه مانند سیل، جنگ، زلزله و آتش‌سوزی بیکار می‌شوند، می‌افزاید: برای دریافت مقرری بیمه ‌بیکاری نیاز به داشتن حداقل سابقه ندارند و حتی اگر در روز اول کار بر اثر این حوادث بیکار شوند، می‌توانند مقرری بیمه‌ بیکاری دریافت کنند.
وی این را هم گفته است که متقاضیان بیمه بیکاری که کار خود را به صورت غیر ارادی از دست بدهند برای دریافت مقرری بیمه‌ بیکاری حداکثر ظرف مدت ۳۰ روز از تاریخ بیکاری می‌توانند موضوع را به واحدهای اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی محل اطلاع دهند و آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی و یا کار مشابه آن اعلام کنند. طبعا مراجعه متقاضی بعد از ۳۰ روز با عذر موجه و با تایید هیأت حل اختلاف اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی تا ۳ ماه امکانپذیر خواهد بود.
آنطور که معاون فنی و درآمد سازمان تأمین‌ اجتماعی گفته مدت پرداخت بیمه‌ بیکاری به بیمه‌شدگان واجد شرایط به سابقه پرداخت حق‌ بیمه از سوی آنان بستگی دارد و مدت آن از ۳۶ ماه برای بیمه‌شدگان مجرد و ۵۰ ماه برای بیمه‌شدگان متأهل و متکفل بیشتر نیست.
قطع مقرری بیمه بیکاری چه زمانی اتفاق می‌افتد؟
کارگرانی که از مقرری بیمه بیکاری استفاده می‌کنند در صورت اشتغال مجدد،‌ مقرری بیمه بیکاری آنان قطع می‌شود.همچنین در صورتی که پس از برقراری مقرری بیمه‌ بیکاری مشخص ‌شود که بیکاری بیمه‌ شده ناشی از اراده شخصی وی بوده یا بیمه ‌شده بیکار اشتغال مجدد خود را اعلام نکرده و به رغم اشتغال همچنان به دریافت مقرری ادامه دهد، باید وجوه دریافتی و کمک هزینه بیکاری را به سازمان تأمین‌ اجتماعی بازپرداخت کند.
تنها استثنا در جریان مقرری بیمه بیکاری در مورد افرادی است که در شروع بیمه بیکاری دارای ۵۵ سال سن یا بیشتر هستند و مادامی که مشغول به کار نشده‌اند در صورت دارا بودن شرایط می‌توانند تا رسیدن به سن بازنشستگی تحت پوشش بیمه بیکاری باقی بمانند.
به گزارش ایسنا، در حال حاضر کمترین مدت پرداخت مقرری بیمه بیکاری شش ماه و بیشترین پرداخت ۵۰ ماه است و اداره کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار وظیفه حمایت اجتماعی و پرداخت مقرری بیمه بیکاری به افرادی را که علیرغم میل خود بیکار شده‌اند،‌ برعهده دارد.
لازم به ذکر است که ایام استفاده از مقرری بیمه بیکاری جزو سوابق پرداخت حق بیمه کارگران به لحاظ بازنشستگی، از کارافتادگی و فوت محسوب می‌شود.
بهره‌مندی نیروی کار از حمایتهای اجتماعی از جمله ویژگی‌های جوامع توسعه یافته است و اینگونه حمایت‌ها یکی از کارکردهای اصلی نظام‌های بیمه و تأمین‌اجتماعی به شمار می‌رود.
بی تردید از دست دادن غیر ارادی کار یکی از حوادثی است که نیروهای کار را تهدید می‌کند از این رو برقراری بیمه بیکاری راهکاری مناسب و مطمئن برای تأمین زندگی در چنین شرایطی است. امید است با به نتیجه رسیدن اصلاح قانون بیمه بیکاری، جامعه کارگری و کارگرانی که بر خلاف میل باطنی خود بیکار شده‌اند از حمایتهای بیشتری برخوردار و زمینه اشتغال مجدد آنها فراهم شود.


اعلام جزئیات مهلت پرداخت حق بیمه/جریمه نقدی کارفرما

خبرگزاری مهر : طبق ماده ۳۹ قانون تأمین اجتماعی، مهلت قانونی برای تحویل لیست و پرداخت حق بیمه هر ماه، حداکثر تا آخرین روز ماه بعد است.
به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس قانون اصلاح شده تأمین اجتماعی و برخی قوانین مرتبط مصوب سال ۸۷، کارفرمایانی که به ترتیب یاد شده از ارسال لیست صورت مزد یا حقوق (لیست ماهیانه)خودداری کنند، ملزم به پرداخت جریمه نقدی برای یک نوبت و به میزان ۱۰ درصد اصل مبلغ حق بیمه ماه مربوطه خواهند بود.
طبق ماده ۳۹ قانون تأمین اجتماعی، مهلت قانونی برای تحویل لیست و پرداخت حق بیمه هر ماه، حداکثر تا آخرین روز ماه بعد است.و درکارگاه‌های مشمول قانون معافیت حق بیمه سهم کارفرما تا میزان پنج نفر کارگر، این مهلت تا ۲ ماه بعد خواهد بود.
بر اساس ضوابط و مقررات سازمان تأمین اجتماعی، کارفرمایی که در موعد مقرر قسمتی از بیمه و بیمه بیکاری مربوط به هر ماه را پرداخت نکند، علاوه بر تأدیه اصل حق بیمه و بیمه بیکاری ملزم به پرداخت جریمه نقدی به میزان ۲ درصد تمام یا کل بدهی قطعی به ازاء هر ماه تأخیر است.


اشتغال ۲۳ هزار کارگر بیمه شده در شهرستان آبیک

خبرگزاری مهر : رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان آبیک گفت: ۲۳ هزار کارگر بیمه شده در ۳۵۰ واحد صنعتی شهرستان آبیک فعالیت دارند.
وحید اننظاری در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: جامعه کارگری مظلوم واقع شده است و تقارن و قرار گرفتن مناسبت های مختلف در آن ایام روز کارگر، برنامه های گرامیداشت روز کارگر و پرداختن به مشکلات آنها را به حاشیه برده است و این مراسمات آنگونه که باید برگزار نمی شود.
این مسئول تأکید کرد: درخصوص قراردادهای سفید امضای بین کارفرما و کارگران اظهار داشت: دریافت هر گونه برگه های قرار داد سفید امضا غیر قانونی است و در صورت مشاهده و اثبات، با متخلفان برخورد خواهد شد.
انتظاری در بحث اقدامات انجام شده در حوزه رفاه کارگران یادآور شد: اقداماتیکه وزارت بهداشت در امر بیمه سلامت انجام داد کاری مشترک با وزارت تعاون بود اما متأسفانه نقش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این امر کمرنگ و بعضاً نادیده گرفته شد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه خدمات اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید همه اقشار جامعه را در بر بگیرد و به منظور افزایش رفاه نیازمندان شهرستان آبیک، تا کنون ۴ سبد کالا به نیازمندان تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد این شهرستان اهدا شده است.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان آبیک گفت: در حوزه مسکن کارگری حدود ۱۰ شرکت تعاونی مسکن در سطح شهرستان راه اندازی شده که وظیفه احداث مسکن کارگری را بر عهده دارند.


تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در البرز به بیش ۱۰ هزار نفر رسید

خبرگزاری مهر : مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز از کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری، کاهش حوادث ناشی از کار و افزایش اشتغال استان طی سال گذشته خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، علی ایمانی در نشست خبری که به مناسبت هفته کارگر عصر یکشنبه در محل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در کرج برگزار شد، گفت: برنامه های مختلفی برای این هفته که از ۵ تا ۱۱ اردیبهشت ادامه دارد، پیش بینی شده است.
وی با اشاره به برگزاری مراسم کشوری تجلیل از کارگران برتر در هشتم اردیبهشت ماه، گفت: در این مراسم از یک کارگر البرزی به عنوان کارگر برتر تجلیل و قدردانی خواهد شد.
ایمانی در ادامه با بیان اینکه برنامه های خوبی در حوزه فرهنگ و ورزش توسط اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی البرز انجام شده، یادآور شد: سال گذشته بزرگترین استخر کارگری کشور با حضور وزیر در البرز به بهره برداری رسید و نخستین سالن تیراندازی کارگری استان نیز راه اندازی می شود.
به گفته وی سال گذشته در نخستین دوره المپیاد ورزشی کارگری کشور به میزبانی استان مازندران، البرز ۲۴ تیم اعزام کرد وتوانست با کسب ۱۳ مدال طلا جایگاه خوبی به دست آورد.
ایمانی از توزیع سه نوبت سبد غذایی به نیازمندان طی سال گذشته خبر داد و گفت: این اقدام توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی استان به اجرا درآمد و اداره کل تعاون نقش نظارتی دارد.
این مسئول با اشاره به تحریم های چند سال اخیر اظهار داشت: این تحریم ها گرچه آثار نامطلوبی بر بخش های مختلف به جای گذاشته اما ثمراتی نیز داشته که از آن جمله می توان به افزایش نوآوری و کارآفرینی در زمینه های مختلف اشاره کرد.
وی گفت: سال گذذشته ۴۵۰ نفر در بخش ثبت نوآوری و ابتکار در استان نام نویسی کردند که در مقایسه با سال قبل رشدی ۱۰۰ درصدی را نشان می دهد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی البرز در بخشی دیگر از سخنانش با اشاره به فعالیت های انجام شده در بخش تنظیم روابط کار، گفت: در مقایسه با سال ۹۲ در حوزه تشخیص آرا، چهار درصد و در بخش آرای سازش حل اختلاف ۲۷.۵ درصد رشد داشته ایم و سال ۹۳ یکی از آرام ترین ایام واحدهای تولیدی و کار استان البرز بوده است.
ایمانی گفت: در حوزه ایجاد تشکل های حوزه کار تا کنون کانون هایی مانند کارآفرینی و کانون کارگری تشکیل شده اند و درصدد ایجاد کانون کارفرمایی نیز هستیم.
به گفته این مسئول تعداد تشکل های کاری ۱۶ درصد رشد داشته و هدف گذاری شده که تا پایان امسال به ۲۵۰ تشکل افزایش یابد.
ایمانی از کاهش تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در مقایسه با سال ۹۲ در البرز خبر داد و گفت: تعداد این افراد از بیش از ۱۵ هزار نفر در سال ۹۲ به ۱۰ هزار و ۸۰۰ نفر در سال ۹۳ کاهش یافته است.
وی تاکید کرد: دو عامل آموزش همچنین حس امیدی که با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید در تمام جامعه از جمله محیط های کاری ایجاد شده، از عوامل این کاهش است.
وی همچنین مهاجرت را از عوامل فزاینده تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در البرز عنوان کرد.
بخش مسکن؛ بیشترین سهم حوادث ناشی از کار
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی البرز از کاهش حوادث ناشی از کار در استان خبر داد و گفت: تلاش کردیم از طریق آموزش تعداد این حوادث را کاهش دهیم به گونه ای که از ۷۹۴ مورد حادثه در سال ۹۲ به ۶۱۸ مورد در سال ۹۳ کاهش یافته و پرحادثه ترین محیط های کاری نیز بخش مسکن است.
به گفته وی تعداد کمیته های حفاظت ایمنی هفت درصد رشد داشته که نقش نظارتی در ایمنی کار دارند.
ایمانی آخرین آمار نرخ بیکاری در البرز را ۹.۶ درصد در زمستان سال گذشته اعلام کرد و افزود: این نرخ به صورت فصلی از سوی مراجع ذیصلاح اعلام می شود.
وی یادآور شد: نرخ بیکاری در استان طی سال ۹۰ بیش از ۱۹ درصد بوده که در سال های ۹۲ و ۹۳ به ترتیب به ۱۰.۷ و ۹.۶ درصد کاهش یافته است.
۹۰ هزار نفر در البرز مشغول به کار شدند
این مسئول مهاجرت را از علل افزایش بیکاری در البرز خواند و تصریح کرد: در حالیکه نرخ رشد جمعیت در کشور ۱.۳ درصد است این وضعیت در البرز ۳.۴ درصد گزارش شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی البرز تعداد بیمه شدگان اجباری تامین اجتماعی را ۲۶۰ هزار در ابتدای سال ۹۳ اعلام کرد و افزود: تا انتهای سال گذشته این آمار به حدود ۲۹۰ هزار نفر رسیده است.
وی گفت: هم اکنون حدود ۲۰ کاریابی دارای مجوز در البرز فعال است و تعداد زیادی از کاریابی ها به صورت غیر قانونی فعالیت می کنند.
افزایش تعداد تعاونی های البرز
ایمانی با اشاره به اینکه سه هزار و ۳۱۴ تعاونی در البرز ثبت شده که تعدادی از آنها غیرفعال هستند، گفت: تعداد تعاونی های االبرز در سال گذشته به سه هزار و ۴۰۲ تعاونی افزایش یافته است و سال گذشته نیز پایلوت تشکیل تعاونی های عمران و توسعه در شهرستانهای فردیس و نظرآباد زده شد.
وی افزود: هفت تعاونی دانش بنیان با اعضای دانشجویی و استادان دانشگاهی در البرز مشغول به فعالیت هستند که می توانند تسهیلاتی از طریق صندوق کارآفرینی، بانک توسعه تعاون و … دریافت کنند.
به گفته این مسئول سال گذشته طی تفاهم نامه بین استاندار و معاونت تعاون وزارتخانه، استان البرز به عنوان پایلوت طرح ارتقا و گسترش تعاونی ها انتخاب شد.
همچنین به گفته ایمانی با اجرای طرح ضربتی شناسایی اتباع خارجی در سال گذشته حدود ۱۸ هزار نفر از اتباع خارجی توسط ۱۰ دفتر کفالت شناسایی شدند.


شرایط پرداخت غرامت دستمزد ایام بیماری به بیمه شدگان تامین اجتماعی

خبرگزاری ایرنا : سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد بر اساس ضوابط و قوانین بیمه شدگانی که تحت معالجات پزشکی یا درمان های توانبخشی قرار می گیرند و به صورت موقت توانایی انجام کار را ندارند در مدت ایام بیماری، از سوی این سازمان غرامت دستمزد دریافت خواهند کرد.
به گزارش ایرنا از اعلام روز یکشنبه سازمان تامین اجتماعی، به همین منظور بیمه شدگانی که به سبب بیماری های عادی و یا بیماری های حرفه ای، حوادث ناشی از کار و یا غیر ناشی از کار برای مدتی قادر به انجام کار نیستند برای دریافت غرامت دستمزد ایام بیماری باید گواهی پزشک را به شعب تامین اجتماعی ارایه کنند.
چنانچه مدت استراحت بیمه شده در هر نوبت از هفت روز و در مجموع طی یک سال از ۱۵ روز بیشتر نشود، تایید آن توسط پزشک معالج کافی خواهد بود.
بر اساس قوانین سازمان تامین اجتماعی، در صورتی که مدت استراحت بیش از ۱۵ روز و کمتر از ۶۰ روز باشد، باید به تایید پزشک معتمد سازمان برسد و چنانچه مدت استراحت بیمه شده ۶۰ روز و بیشتر در سال باشد باید به تایید شورای پزشکی تامین اجتماعی برسد.
بر این اساس، غرامت دستمزد از اولین روزی که بیمه شده بر اثر حادثه یا بیماری قادر به کار نباشد، پرداخت می شود و غرامت دستمزد بیمه شده ای که بر اثر بیماری عادی در بیمارستان بستری شود از اولین روز محاسبه و پرداخت شده و در صورتی که بیمه شده ای بر اثر بیماری عادی قادر به کار نباشد و به صورت سرپایی درمان شود غرامت دستمزد از روز چهارم محاسبه و پرداخت می شود.
برای دریافت غرامت دستمزد ایام بیماری، بیمه شده باید با در دست داشتن اصل دفترچه درمانی و گواهی پزشک معتبر به شعب سازمان تامین اجتماعی مراجعه کند و مدت دریافت غرامت دستمزد جزو سوابق پرداخت بیمه محاسبه می شود.


بررسی مشکلات بیمه کارگران ساختمانی در کمیسیون اجتماعی

خبرگزاری ایسنا : اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس در جلسه روز یکشنبه خود مشکلات بیمه کارگران ساختمانی و بکه ارگیری اتباع خارجی را مورد بررسی قرار می‌دهند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این کمیسیون همچنین در جلسات روز یکشنبه و سه‌شنبه خود به بررسی لایحه الحاق سازمان تعاونی کادر نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران (اتکا) به فهرست نهادها و موسسات عمومی غیردولتی و طرح الحاق یک تبصره به ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری در خصوص کاهش ساعت کاری کارکنان دولت در ماه رمضان می‌پردازد.
به گزارش ایسنا، بررسی طرح استفساریه قانون نحوه پرداخت عیدی کارکنان دولت و نحوه تسری آن به کارگران شاغل و مشمولان قانون در دستگاه‌های اجرایی در دستور کار این کمیسیون است.


۱۲افزایش پوشش بیمه کارگران ساختمانی از سال ۹۴

خبرگزاری ایسنا : بیمه کارگران ساختمانی و افزایش تعداد بیمه‌شدگان ساختمانی یکی از دغدغه‌های جامعه کارگری به ویژه کارگران ساختمانی است و وزارت کار در طول یک سال گذشته تلاش کرد تا با تامین منابع لازم بیمه کارگران ساختمانی قطع نشود.
به گزارش خبرنگار ایسنا، با توجه به آنکه بیش از ۴۷ درصد حوادث ناشی از کار مربوط به بخش ساختمان است ضروری است در خصوص بیمه کارگران ساختمانی اقدامات جدی و موثرتری صورت گیرد.
هر چند که هم اکنون ۸۰۰ هزار نفر از کارگران ساختمانی در کشور تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند اما بیش از یک میلیون کارگر ساختمانی نیز در لیست انتظار بیمه و اعلام سهمیه از سوی سازمان تامین اجتماعی قرار دارند.
به گفته محمدحسن زدا – معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی – برای ادامه پوشش ۸۰۰ هزار نفری که هم اکنون تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند به اعتباری در حدود ۱۶۰۰ میلیارد تومان نیاز است و اگر بنا باشد متقاضیان جدیدی هم افزوده شوند و تحت پوشش قرار گیرند اعتباری در همین حدود نیز باید تزریق شود.
پیشتر علی ربیعی – وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی – با اشاره به مشکلات مالی موجود در سازمان تامین اجتماعی گفته بود: سازمان تامین اجتماعی تلاش کرده با استفاده از منابع دیگر، بیمه کارگران ساختمانی قطع نشود و به محض رفع مشکل تامین اعتبار دولت، کار تشکیل پرونده‌های جدید از سال ۹۴ آغاز و بیش از یک میلیون کارگر ساختمانی مشمول بیمه شوند.
این در حالی است که فعالان کارگری معتقدند منابعی که بر اساس مصوبه مجلس برای ایجاد پوشش بیمه‌ای کارگران ساختمانی در نظر گرفته شده مناسب و کافی نیست و نمی‌توان انتظار داشت برای متقاضیان آن بیمه ایجاد کرد.
آنها از کاهش درآمد حاصل از صدور پروانه‌های ساختمانی برای بیمه کارگران ابراز نارضایتی کرده‌ و بر ضرورت تامین اعتبار بیمه کارگران ساختمانی تاکید کرده‌اند.
قانون اصلاح ماده (۵) قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی که با عنوان طرح اصلاح قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی در جلسه علنی یکشنبه ۱۶ آذرماه در مجلس تصویب و مورد تایید شورای نگهبان واقع شد به فاصله کمی در دی ماه سال ۹۳ از سوی ریاست جمهوری ابلاغ شد.
بر اساس این ابلاغیه، سازمان تأمین اجتماعی مکلف شده تا با دریافت ۷ درصد حق بیمه سهم بیمه‌شده از کارگر و ۱۵ درصد مجموع عوارض صدور پروانه از مالک نسبت به تداوم پوشش بیمه تمام کارگران ساختمانی اقدام کند.
در واقع بخشی از منبع بیمه کارگران ساختمانی از محل درآمدهای حاصل از صدور پروانه‌های ساختمانی کارفرمایان تامین خواهد شد و در صورت عدم تأمین منابع لازم جهت گسترش پوشش بیمه‌ای کارگران با تصویب هیأت وزیران، افزایش سقف مجموع عوارض تا ۲۰ درصد بلامانع خواهد بود.
معاون فنی درآمد سازمان تامین اجتماعی پیشتر اعلام کرده بود که سازمان تامین اجتماعی از دولت خواسته تا برای افزایش پوشش بیمه‌ای کارگران جدید ساختمانی، مصوبه را از ۱۵ درصد به ۲۰ درصد تبدیل کند.
با توجه به اینکه درخواست مذکور از سوی هیات وزیران به تصویب رسیده و آماده ابلاغ است انتظار می‌رود از ابتدای امسال تعداد کارگران ساختمانی برای برخورداری از پوشش بیمه افزایش ‌یابد.
به گفته وزیر کار به دنبال مطرح شدن موضوع بیمه کارگران ساختمانی در هیات وزیران و تصویب آن، پوششهای جدید بیمه‌ای برای شاغلان بخش ساختمان از ابتدای سال آینده فعال خواهد شد.
به گزارش ایسنا، سازمان تامین اجتماعی هیچ سهمیه‌ای برای بیمه کارگران ساختمانی در سال ۹۳ در نظر نگرفته است در حالی که برابر پیش‌بینی‌ها قرار بود تا سالانه ۲۰۰ هزار نفر از شاغلان بخش ساختمان از پوشش بیمه برخوردار شوند.
برخی کارشناسان حوزه کار بر این باورند که رکود بازار مسکن و کاهش ساخت و ساز موجب شده تا سازمان تامین اجتماعی نیز در بحث بیمه کارگران ساختمانی سنگ‌اندازی کند و آنها را تحت پوشش قرار ندهد.
امید است با توجه به پیش‌بینی پوشش‌های جدید بیمه‌ای، از سال جدید کار بیمه کارگران ساختمانی از سر گرفته شود و تعداد بیشتری از مشمولان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گیرند.


جزئیات دریافت مقرری بیکاری (نحوه محاسبه بیمه بیکاری)

خبرگزاری مهر : مدیرکل امور فنی بیمه شدگان تامین اجتماعی، در تشریح جزئیات دریافت مقرری بیکاری، گفت: دو گروه مشمول بیمه بیکاری هستند یکی رسمی هایی که غیر ارادی بیکار می شوند و دیگر قراردادی ها، پس از پایان قرار داد.
سیروس نصیری در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد مشمولان بیمه بیکاری، گفت: دو دسته از افراد شامل دریافت مقرری بیمه بیکاری قرار می گیرند، اول اینکه افرادی که به صورت رسمی مشغول به کار بوده و غیرارادی بیکار می شوند و این افراد پس از بیکاری می توانند برای دریافت مقرری به هیات های اداره کار مراجعه و پس از اینکه هیات تشخیص و حل اختلاف و تشخیص، شرایط وی را بررسی کردند، در صورت واجد شرایط بودن و همچنین تایید غیر ارادی بودن بیکاری ، از بیمه بیکاری بهره مند شوند.
وی تاکید کرد: دسته دوم شامل حال افرادی می شود که به صورت قراردادی در جایی مشغول به کار بوده و با داشتن بیش از یک سال سابقه فعالیت در پایان قرارداد دیگر قرارداد جدید با وی منعقد نشود که در این صورت نیازی به مراجعه به هیات حل اختلاف نیست و بیمه شده می تواند به شعب کار و تامین اجتماعی مراجعه و با پر کردن فرم های لازم نسبت به دریافت بیمه بیکاری اقدام کند.
مدیر کل امور فنی بیمه شدگان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه چناچه اتمام قرارداد به معنی اتمام کار یعنی غیر ارادی باشد فرد می تواند مقرری بیمه بیکاری دریافت کند، گفت: هنگامی که در پایان قرارداد کارفرما عذر فرد را بخواهد و عنوان کند که نیازی به حضور وی نیست. در این مواقع فرد به شعبه مراجعه کرده و نیازی به مطرح شدن پرونده وی در هیات های مختلف نیست و فقط پرونده در سیکل اداری که بین تامین اجتماعی و اداره کار مطرح شده و در نهایت فرد برای دریافت مقرری بیکاری معرفی خواهد شد.
نصیری با تاکید بر اینکه در حال حاضر بیش از ۱۸۵ هزار نفر مقرری بیکاری دریافت می کنند، گفت: این تعداد مربوط به افرادی است که در طول ماه مقرری آنها به پایان رسیده و همچنین معرفی افراد جدید برای دریافت بیمه بیکاری است.
وی در مورد نحوه محاسبه مستمری بیمه بیکاری نیز گفت: مقرری بیکاری ۵۵ درصد میانگین حقوق سه ماهه آخر بیمه شده است و علاوه بر آن به ازای هر یک از افراد تحت تکفل (حداکثر تا ۴ نفر) ۱۰ درصد نیز به حداقل دستمزد افزوده می‌شود.
به گفته نصیری، رقمی که به دست می آید باید دو نکته در آن لحاظ شود. یکی اینکه کمتر از حداقل حقوق (۶۰۸ هزار تومان) و دوم اینکه میانگین آن بیش از ۸۰ درصد میانگین حقوق نباشد، به عنوان مثال اگر فردی میانگین سه ماه آخر حقوقش یک میلیون تومان باشد نباید کمتر از ۶۰۸ هزار تومان و بیشتر از ۸۰۰ هزار تومان دریافت کند.
مدیرکل امور فنی بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به اینکه تعداد فرزندان در مقرری زنان نیز محاسبه می شود یا خیر، گفت: اگر زنان فرزندانشان تحت کفالتشان باشد، تعداد آنها در حقوقشان محاسبه خواهد شد.
وی در مورد برنامه های سال آینده نیز تصریح کرد: در سال ۹۴ همین روند ادامه پیدا می کند که البته در صورتی که اصلاح قانون بیمه بیکاری به تصویب برسد، تغییراتی در مقرری بگیران بیمه بیکاری ایجاد خواهد شد.


طرح کسر حق بیمه از بن کارگری در شورای عالی کار

خبرگزاری فارس: یک نماینده کارگری با بیان اینکه طرح جدید کسر حق بیمه از بن کارگری برای افزایش توان تأمین اجتماعی در حمایت از مستمری‌بگیران در شورایعالی کار مطرح می‌شود، گفت: الزام پرداخت بانکی دستمزد در کمیسیون اجتماعی مجلس بررسی می‌شود.
خبرگزاری فارس: طرح کسر حق بیمه از بن کارگری در شورای عالی کار/ الزام واریز بانکی دستمزد در کمیسیون اجتماعی مجلس
محمدرضا بقائیان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به اینکه طرح واریز حقوق کارگران از طریق حساب بانکی به مجلس شورای اسلامی تصویب شده است، اظهار داشت: پیش از این پرداخت نقدی براساس پول رایج کشور و حساب بانکی ۲ روش واریز حقوق کارگران بود که پیشنهاد شده تنها از طریق حساب بانکی انجام شود.
وی گفت: هم‌اکنون کارگاه‌های بزرگ حقوق کارگران را در حساب بانکی کارگر واریز می‌کنند، اما کارگاه‌های کوچک به صورت نقدی دستمزد را به کارگران می‌پردازند، در حالی که اگر کارگری کمتر از حداقل‌های مصوب حقوق دریافت کند، امکان شکایت نخواهد داشت.
عضو شورای عالی کار با بیان اینکه طرح پرداخت نقدی در این پیشنهاد جدید حذف خواهد شد، تصریح کرد: در این روش کارگر برای اثبات حقوق خود مدرکی خواهد داشت که حداقل‌ های مصوب را دریافت کرده باشد و علاوه بر آن ثبت سوابق و پرداخت حق بیمه از جمله این مزایا است.
بقائیان با اشاره به اینکه پرداخت حقوق کارگران از طریق حساب بانکی جلوی قراردادهای سفید امضا و تسویه‌حساب‌های یک سویه را می‌گیرد، گفت: برخی کارفرمایان در تسویه‌حساب‌های سفید امضا مبالغ قانونی را درج می‌کنند، در حالی که مبلغ پرداخت شده به کارگر کمتر از آن است.
وی گفت: این طرح موجب می‌شود تا جلوی تخلفات و سوءاستفاده‌های احتمالی گرفته شود که علاوه بر آن مشکلات بسیاری از هیات‌های حل اختلاف برای قضاوت در این زمینه برطرف می‌شود.
* افزایش ۱۷ درصدی دستمزد سال ۹۴ تمام کارگران شکاف حقوق کارگر حداقل‌بگیر‌ و متخصص را کم می‌کند
این نماینده کارگری همچنین با اشاره به اینکه نحوه تعیین حداقل دستمزد در نشست‌های ماه‌های پایانی سال ۹۳ شورای عالی کار تصریح کرد: با وجود اینکه مشکلات کارگران در مورد دریافت هزینه‌های کامل سبد معیشتی کاملا برطرف نشد، اما در مجموع دستمزد سال ۹۴ بیش از تورم تعیین شد.
وی گفت: سال گذشته این سنگ بنا گذاشته شد که تنها به موضوع تورم در تعیین حداقل دستمزد کارگران اکتفا نشود، چراکه در تبصره دوم ماده ۴۱ قانون کار تامین سبد معیشت براساس حداقل‌های زندگی هم مورد تاکید قرار گرفته است.
بقائیان با اشاره به مزیت حداقل دستمزد سال ۹۴ کارگران نسبت به سال‌های گذشته تصریح کرد: با توجه به اینکه وزیر اقتصاد در نشست شورای عالی کار بر تک رقمی‌ شدن نرخ تورم تاکید کرد، اما موضوع تامین سبد معیشتی کارگران مورد توافق اعضا قرار گرفت و براین اساس از سال‌های آینده روند تعیین مزد آسان‌تر خواهد شد.
بقائیان با اشاره به اینکه افزایش حداقل دستمزد تمام کارگران حداقل‌بگیر به علاوه سایر سطوح به یک میزان یعنی ۱۷ درصد یکی دیگر از مزیت‌های نشست شورای عالی کار بود، گفت: افرادی که دارای تخصص و تجربه بیشتری هستند، با تصویب افزایش ۱۷ درصدی نسبت به حداقل‌بگیرها از حقوق بهتری برخلاف سال‌های گذشته برخوردار خواهند شد.
وی افزود: در سال‌های گذشته درصدی به غیر از مصوبه حداقل‌بگیرها به سایر سطوح تعلق می‌گرفت که امسال این شکاف میان افراد متخصص و با تجربه و حداقل‌بگیرها تا حدی کاهش خواهد یافت.
وی با اشاره به اینکه بن مسکن و حق سنوات در راستای تامین سبد معیشتی کارگران تصویب شد، گفت: حق مسکن در صورت تصویب هیات وزیران باید از یکم فروردین ۹۴ پرداخت شود و تاخیر در ابلاغ مصوبه هیات دولت ارتباطی با عدم پرداخت حق بیمه نخواهد داشت، یعنی اگر در ماه سوم سال ۹۴ حق مسکن تصویب شود، باید معوقات آن طبق مصوبه از ابتدای فروردین واریز شود.
* زایای طرح جدید کسر حق بیمه از بن کارگری
بقائیان درباره طرح جدید نمایندگان کارگری مبنی براینکه بن کارگران مشمول کسر حق بیمه تامین اجتماعی شود گفت: در صورتی که ۱۱۰ هزار تومان مشمول کسر حق بیمه شود، علاوه بر افزایش درآمد تامین اجتماعی تمام کارفرمایان ملزم به پرداخت آن خواهند شد.
وی گفت: کارگرانی که در دو سال پایانی خدمت قرار دارند از مستمری بیشتری برخوردار خواهند شد و از این طریق حمایت می‌شوند.
این عضو شورای عالی کار با اشاره به اینکه این طرح در شورای عالی کار مطرح خواهد شد، گفت: پیش از این به صورت حضوری با وزیر کار طرح کسر حق بیمه از بن کارگری مطرح شد و به صورت مکتوب هم اعلام خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه نشست‌های شورای عالی کار در سال جدید باید منظم‌تر از سال گذشته برگزار شود، گفت: یکی دیگر از وظایف شورای عالی کار تغییر ساختار کارگاه‌های ورشکسته است که از این طریق کارگران این کارگاه‌ها علاوه بر دریافت حق بیمه از ۶ ماه تا ۱ سال مجددا مشغول به کار شوند.


 قانون بیمه بیکاری

ماده ۱- به منظور حمایت از بیکاران غیر ارادی مشمول قانون تامین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴ و اصلاحات بعدی آن که تابع قانون کار و مقررات خاص مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی هستند، حساب بیمه بیکاری که در این قانون «حساب» نامیده می‌شود، تشکیل می‌گردد.‏
تبصره- گروه‌های زیر از شمول مقررات این قانون مستثنی هستند:‏
الف- بازنشستگان و دریافت کنندگان مستمری از کارافتادگی کلی.
ب- صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه شدگان اختیاری.
پ- اتباع خارجی.
ماده ۲- بیکاری از نظر این قانون، بیمه‌ شده‌ای است که رابطه کاری وی با کارفرما بدون میل و اراده قطع شده و آماده به کار است.‏
تبصره ۱- بیمه شدگانی که به علت تغییرات ساختار اقتصادی واحد مربوط، به تشخیص وزارتخانه ذی‌ربط و تایید شورای عالی کار، بیکار موقت شناخته شوند، مشمول این قانون خواهند بود.
تبصره ۲- به منظور تشویق کارفرمایانی که طرح اصلاح ساختار واحد ذی‌ربط آنان دارای توجیه اقتصادی بوده و به تایید کارگروه تخصصی مربوط رسیده باشد، ‌تسهیلاتی از محل منابع حساب، ردیف اعتباری و منابع بانکی در اختیار آنان قرار می‌گیرد.
تبصره ۳- در صورت اجرا نکردن طرح تغییر ساختار توسط کارفرما یا فقدان اعاده به کار کارگران، هزینه‌های اجرایی و مبلغ مقرری که توسط صندوق تامین اجتماعی پرداخت شده است از کارفرمای واحد ذی‌ربط مطالبه و در صورت پرداخت نکردن آن مطابق ضوابط ماده (۵۰) قانون تامین اجتماعی وصول خواهد شد.‏
تبصره ۴- بیمه شدگانی که به علت بروز حوادث قهری و غیر مترقبه از قبیل سیل،‌ زلزله، جنگ و آتش سوزی بیکار می‌شوند، با معرفی واحد کار و اموراجتماعی محل براساس جدول موضوع بند «الف» ماده ۸ این قانون از مقرری بیمه بیکاری استفاده خواهند کرد.
ماده ۳- بیمه بیکاری به عنوان یکی از حمایت‌های تامین اجتماعی است و صندوق تامین اجتماعی مکلف است با دریافت حق بیمه مقرر، به بیمه شدگانی که طبق مقررات این قانون موقتاً بیکار می‌شوند، مقرری بیمه بیکاری پرداخت کند.
ماده ۴- تشخیص استحقاق مقرری بیمه بیکاری در چارچوب ماده دو و تبصره‌های آن به عهده کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صندوق تامین اجتماعی است، در صورت بروز اختلاف، نظر رئیس واحد کار و امور اجتماعی مربوط ملاک عمل خواهد کرد.
تبصره- بیکاران مشمول این قانون، حقوق و مزایا و خسارات مربوط (موضوع قانون کار) را دریافت خواهند کرد.‏
ماده ۵- حق بیمه بیکاری به میزان چهار درصد مزد بیمه است که سه درصد توسط کارفرما و یک درصد توسط دولت تامین و پرداخت خواهد شد.
ماده ۶- مزد بیمه شده و نحوه تشخیص تعیین حق بیمه بیکاری، چگونگی وصول آن، تکلیف بیمه شده و کارفرما و نحوه رسیدگی به اعتراض، تخلفات و سایر مقررات مربوط در این مورد بر اساس ضوابطی است که برای حق بیمه سایر حمایت‌های تامین اجتماعی در قانون و مقررات تامین اجتماعی پیش بینی شده است.
ماده ۷- بیمه شدگان بیکار در صورت احراز شرایط زیر مستحق دریافت مقرری بیمه بیکاری هستند:‏
الف- بیمه شده قبل از بیکار شدن حداقل دوازده ماه سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری را داشته باشد.‏
مشمولان تبصره دو ماده دو از شمول این بند مستثنی هستند.
ب- بیمه شده بیکار ظرف ۳۰‌ روز از تاریخ بیکاری، مراتب بیکاری خود را به واحد کار و امور اجتماعی محل اعلام و واحد مربوط، بیمه شده بیکار را جهت اشتغال به مراکز کاریابی ذی‌ربط معرفی کند. مراکز مذکور موظفند پس از گذشت ۱۵ روز نظر خود را در مورد امکان اشتغال یا اشتغال نداشتن بیمه شده بیکار به واحدهای کار اعلام کند.‏
تبصره- مراجعه بعد از سی روز با عذر موجه و ارائه مستندات و رای کارگروه موضوع ماده چهار تا ۹۰ روز پس از تاریخ بیکاری امکان‌پذیر خواهد بود.
پ-بیمه شده بیکار مکلف است در دوره‌های کارآموزی و سوادآموزی که توسط واحد کار و اموراجتماعی و نهضت سوادآموزی یا سایر واحدهای ذی‌ربط با تایید وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی تعیین می‌شود، شرکت و هر دو ماه یک بار گواهی لازم در این مورد را به شعب تامین اجتماعی تسلیم کند.
تبصره ۱- به کارگرانی که در زمان دریافت مقرری بیمه بیکاری به شغل یا مشاغلی گمارده شوند که میزان حقوق و مزایای آن از مقرری بیمه بیکاری متعلقه کمتر باشد، مابه‌التفاوت دریافتی بیمه شده از منابع حساب پرداخت خواهد شد. مدت استفاده از مقرری (از نظر مدت استحقاق) به نسبت مبلغ مقرری پرداختی محاسبه و منظور خواهد شد. در هر حال به کارگماری مقرری بگیر معرفی شده جزء سابقه اشتغال وی محسوب شده و مشمول مقررات این قانون خواهد بود.
تبصره ۲- مدت دریافت مقرری بیمه بیکاری جزء سوابق پرداخت حق بیمه بیمه شده از نظر بازنشستگی، از کارافتادگی و فوت محسوب خواهد شد.
ماده ۸- مدت پرداخت مقرری بیمه بیکاری و میزان آن به شرح زیر است:
الف- مجموع مدت پرداخت مقرری از زمان برخورداری از مزایای بیمه بیکاری با احتساب دریافتی‌های قبلی براساس سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری برای مجردان حداقل شش ماه و حداکثر سی‌ماه و متاهلان یا متکفلان حداقل ۹ ماه و حداکثر ۳۶ ماه براساس جدول زیر محاسبه می‌شود:‏
سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری از ۱۲ ماه تا ۲۴ ماه، از ۲۵ ماه تا ۶۰ ماه، از ۶۱ ماه تا ۹۰ ماه، از ۹۱ ماه تا ۱۲۰ ماه، از ۱۲۱ ماه تا ۱۵۰ ماه، از ۱۵۱ ماه تا ۱۸۰ ماه، از ۱۸۱ ماه تا ۲۱۰ ماه، از ۲۱۱ ماه تا ۲۵۲ ماه و از ۲۵۳ ماه به بالا است که به ترتیب حداکثر استفاده از مقرری با احتساب دوره‌های قبلی برای مجردان ۶، ۹، ۱۲، ‌۱۵، ۱۸، ۲۱، ۲۴،۲۷ و ۳۰ ماه و برای متاهلان یا متکفلان به ترتیب ۹، ۱۲، ۱۵، ۱۸، ۲۱،۲۴، ۲۸، ۳۲ و ۳۶ ماه است.
تبصره ۱- افراد مشمول این قانون که در زمان وقوع بیکاری دارای پنجاه وشش سال سن و بیشتر هستند. به شرط آنکه در شروع دوره بیکاری حداقل بیست و یک سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند تا زمانی که مشغول به کار نشده‌اند می‌توانند تا رسیدن به سن بازنشستگی تحت پوشش بیمه بیکاری باقی بمانند.‏
تبصره ۲- میزان مقرری قابل پرداخت در هر دوره، به ازای هر شش ماه پرداخت مقرری، ۱۰ درصد کاهش می‌یابد.
ب- میزان مقرری بیمه بیکاری براساس میانگین حقوق و مزایای مبنای کسر حق بیمه ظرف شش ماه قبل از وقوع بیکاری به شرح جدول زیر قابل پرداخت است:‌
دوره دریافت مقرری در سه مرحله شش ماه اول و شش ماه دوم و شش ماه سوم تعیین شده که به ترتیب برای متاهلان و متکفلان ۸۰، ۷۰ و ۶۰ درصد میانگین حقوق و مزایا در نظر گرفته شده و برای مجردان به ترتیب ۷۰، ۶۰ و ۵۰ درصد میانگین حقوق و مزایا در نظر گرفته شده است.‏
تبصره ۱- در صورتی که بیمه شده ظرف شش ماه مذکور مدتی از غرامت دستمزد استفاده نموده باشد، متوسط مزدی که مبنای محاسبه غرامت دستمزد قرار گرفته است به منزله دستمزد ایام بیکاری تلقی و در محاسبه منظور خواهد شد.
تبصره ۲ـ مقرری افراد مشمول اعم از افراد متأهل، متکفل و مجرد در شش ماه اول نباید از حداقل دستمزد زمان برقراری بیمه بیکاری کمتر باشد، ولی از شش ماهه دوم به بعد بدون رعایت حداقل دستمزد پرداخت خواهد شد.‏
پ) مقرری بیمه بیکاری از روز اول بیکاری قابل پرداخت است.‏
تبصره ۱ـ افراد تحت تکفل موضوع این قانون منطبق با ماده (۵۸) قانون تأمین اجتماعی و اصلاحات بعدی آن هستند.‏
تبصره ۲ـ دریافت مقرری بیمه بیکاری مانع ازدریافت مستمری جزیی نمی‌شود.‏
تبصره ۳ـ بیمه شده بیکار و افراد تحت تکفل، در مدت دریافت مقرری بیمه بیکاری از خدمات درمانی موضوع بندهای «الف» و «ب» ماده (۳) قانون تأمین اجتماعی استفاده خواهند کرد.‏
تبصره ۴ـ مقرری بیمه بیکاری مانند سایر مستمری‌های تأمین اجتماعی از پرداخت هرگونه مالیات معاف خواهند بود.
ماده ۹ـ در موارد زیر مقرری بیمه بیکاری قطع خواهد شد:
الف- زمانی که بیمه شده مجدداً‌ اشتغال به کار یابد.‏
ب- بنا به اعلام واحد کار و اموراجتماعی محل یا نهضت سوادآموزی وسایر واحدهای ذی‌ربط، بیمه شده بیکار بدون عذر موجه از شرکت در دوره‌های کارآموزی یا سواد آموزی خودداری کند.‏
پ- بیمه شده بیکار از قبول شغل تخصصی خود یا شغل مشابه پیشنهادی خودداری کند.‏
ت- بیمه شده بیکار ضمن دریافت مقرری بیکاری، مشمول استفاده از مستمری بازنشستگی یا از کارافتادگی کلی شود.‏
ث- بیمه شده به نحوی از انحا با دریافت مزد ایام بلاتکلیفی به کار مربوط اعاده شود.
تبصره۱- درصورتی که پس از پرداخت مقرری بیمه بیکاری محرز شود که بیکار بیمه شده ناشی از میل و اراده او بوده است یا چنانچه بیمه شده اشتغال مجدد خود را پنهان و مقرری بیمه بیکاری دریافت نموده باشد، صندوق تامین اجتماعی مکلف به وصول مقرری پرداختی پانزده درصد مبلغ مذکور بابت هزینه‌های درمان و اداری و پرسنلی از زمان اشتغال خواهد بود.
تبصره۲- دریافت کمک هزینه حین کارآموزی مانع استفاده از مقرری بیمه بیکاری نخواهد بود.‏


تنها ۳.۵ درصد بیکاران بیمه بیکاری می‌گیرند

خبرگزاری ایسنا :مرکز آمار اعلام کرد
تنها ۳.۵ درصد بیکاران بیمه بیکاری می‌گیرند
بنا بر اعلام مرکز آمار ۹۶.۵ درصد بیکاران قبلا شاغل در سال ۱۳۹۲ از بیمه بیکاری استفاده نکرده اند و فقط ۳.۵ درصد از این جمعیت شامل بیمه بیکاری بوده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، در سال ۱۳۹۲، ۳۵.۹ درصد از اقدامات انجام شده برای جست‌وجوی کار به پرس و جو از دوستان و‌ آشنایان ۱۹.۴ درصد به درج آگهی در روزنامه و یا مطالعه آگهی استخدامی، ۱۲.۶ درصد به ثبت نام یا پیگیری در مراکز کاریابی غیر دولتی ،۱۱.۵ درصد به تماس با کارفرما و ۹.۸ درصد هم به ثبت نام و یا پیگیری در مراکز خدمات اشتغال وزارت کار اختصاص داشته است.
بر اساس این گزارش در سال ۱۳۹۲، ۹۶.۵ درصد بیکاران قبلا شاغل، از بیمه بیکاری استفاده نمی کردند و تنها ۳.۵ درصد آنان از بیمه بیکاری استفاده می کردند.
لازم به ذکر است از بیکاران قبلا شاغل در بخش کشاورزی ۱.۳ درصد، در بخش صنعت ۵.۳ درصد و در بخش خدمات ۲.۲ درصد از بیمه بیکاری استفاده می کردند.
در سال ۱۳۹۲ از میان جمعیت شاغل ۱۰ ساله و بیشتر ۲۰.۱ درصد را صنعتگران و کارکنان مشاغل مربوط ، ۱۵.۹ درصد را کارگران ساده و ۱۵.۲ درصد را کارکنان ماهر کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری تشکیل می دادند.
همچنین این نسبت‌ها در جامعه برای مردان به ترتیب ۲۰.۱ درصد، ۱۷.۵ درصد و ۱۴.۵ درصد بوده و برای زنان ۱۹.۹ درصد ، ۶.۴ درصد و ۱۹.۷ درصد بوده است.
در سال ۱۳۹۲ از جمعیت شاغل ۱۰ ساله و بیشتر ۸۲.۹ درصد را کارکنان بخش خصوصی یعنی کارفرمایان، کارکنان مستقل، حقوق بگیران بخش خصوصی و تعاونی‌ها و کارکنان فامیلی بدون مزد و ۱۷.۱ درصد را حقوق بگیران بخش عمومی تشکیل می دادند.
این نسبت‌ها در جامعه مردان به ترتیب ۸۴.۵ درصد و ۱۵.۵ درصد، در جامعه زنان این میزان ۷۳.۶ درصد و ۲۶.۴ درصد بوده است. در سال ۱۳۹۲ ۲۰.۱ درصد شاغلان در گروه شغلی صنعتگران و کارکنان مشاغل مربوطه مشغول به کار بوده اند.
همچنین در مرتبه بعدی ۱۵.۹ درصد در گروه شغلی کارگران ساده و ۱۵.۲ درصد نیز در گروه شغلی کارکنان ماهر کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری مشغول به کار بودند. در بخش کشاورزی گروه کارکنان ماهر کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری با ۸۲.۴ درصد بوده است.
در بخش صنعت گروه شغلی صنعتگران و کارکنان مشاغل مربوطه با ۵۰ درصد و همچنین در بخش خدمات گروه شغلی کارکنان خدماتی و فروشندگان فروشگاه‌ها و بازارها با ۲۵.۲ درصد بیشترین درصد از گروه های شغلی مربوطه را به خود اختصاص داده‌اند.


بیمه بیکاری چیست؟ و مشمول چه کسانی می‌شود؟

قانون بیمه بیکاری:

ماده ۱ – کلیه مشمولین قانون تامین اجتماعی که تابع قوانین کار و کار کشاورزی هستند مشمول مقررات این قانون می باشند.
تبصره – گروههای زیر از شمول مقررات این قانون مستثنی هستند:
۱ – بازنشستگان و ازکارافتادگان کلی .
۲ – صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه شدگان اختیاری .
۳ – اتباع خارجی .
ماده ۲ – بیکار از نظر این قانون بیمه شده ای است که بدون میل و اراده بیکار شده و آماده کار باشد.
تبصره ۱ – بیمه شدگانی که به علت تغییرات ساختار اقتصادی واحد مربوطه به تشخیص وزارتخانه ذیربط و تایید شورای عالی کار بیکار موقت شناخته شوند نیز مشمول مقررات این قانون خواهند بود.
تبصره ۲ – بیمه شدگانی که به علت بروز حوادث قهریه و غیر مترقبه از قبیل سیل ، زلزله جنگ ، آتش سوزی و… بیکار می شوند با معرفی واحد کار و امور اجتماعی محل از مقرری بیمه بیکاری استفاده خواهند کرد.
ماده ۳ – بیمه بیکاری به عنوان یکی از حمایت‌های تامین اجتماعی است و سازمان تامین اجتماعی مکلف است با دریافت حق بیمه مقرر، به بیمه شدگانی که طبق مقررات این قانون بیکار می شوند مقرری بیمه بیکاری پرداخت نماید.
ماده ۴ – بیمه شده بیکار با معرفی کتبی واحد کار و امور اجتماعی محل از مزایای این قانون منتفع خواهد شد.
تبصره – بیکاران مشمول این قانون کلیه حقوق و مزایا و خسارات مربوطه (موضوع قانون کار) را دریافت خواهند کرد.
ماده ۵ – حق بیمه بیکاری به میزان (۳%) مزد بیمه شده می باشد که کلا توسط کارفرما تامین و پرداخت خواهد شد.
تبصره – مزد بیمه شده و نحوه تشخیص تعیین حق بیمه بیکاری ، چگونگی وصول آن ، تکلیف بیمه شده و کارفرما و همچنین نحوه رسیدگی به اعتراض ، تخلفات و سایر مقررات مربوطه در این مورد بر اساس ضوابطی است که برای حق بیمه سایر حمایتهای تامین اجتماعی در قانون و مقررات تامین اجتماعی پیش بینی شده است .
ماده ۶ – بیمه شدگان بیکار در صورت احراز شرایط زیر استحقاق دریافت مقرری بیمه بیکاری را خواهند داشت :
الف – بیمه شده قبل از بیکار شدن حداقل (۶) ماه سابقه پرداخت بیمه را داشته باشد. مشمولین تبصره (۲) ماده (۲) این قانون از شمول این بند
مستثنی می باشد.
ب – بیمه شده مکلف است ظرف (۳۰) روز از تاریخ بیکاری با اعلام مراتب بیکاری به واحدهای کار و امور اجتماعی آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی و یا مشابه آن اطلاع دهد. مراجعه پس از سی روز با عذر موجه و با تشخیص هیات حل اختلاف تا سه ماه امکان پذیر خواهد بود.
ج – بیمه شده بیکار مکلف است در دوره‌های کارآموزی و سوادآموزی که توسط واحد کار و امور اجتماعی و نهضت سوادآموزی و یا سایر واحدهای ذیربط با تایید وزارت کار و امور اجتماعی تعیین می شود شرکت نموده و هر دو ماه یک بار گواهی لازم در این مورد را به شعب تامین اجتماعی تسلیم نماید.
تبصره ۱ – کارگرانی که در زمان دریافت مقرری بیمه بیکاری به شغل یا مشاغلی گمارده می شوند که میزان حقوق و مزایای آن از مقرری بیمه بیکاری متعلقه کمتر باشد مابه التفاوت دریافتی بیمه شده از حساب صندوق بیمه بیکاری پرداخت خواهد شد.
تبصره ۲ – مدت دریافت مقرری بیمه بیکاری جز سوابق پرداخت حق بیمه ، بیمه شده از نظر بازنشستگی ، ازکارافتادگی و فوت محسوب خواهد شد.
ماده ۷ – مدت پرداخت مقرری بیمه بیکاری و میزان آن به شرح زیر است :
الف – جمع مدت پرداخت مقرری از زمان برخورداری از مزایای بیمه بیکاری اعم از دوره اجرای آزمایشی و یا دائمی آن برای مجردین حداکثر(۳۶) ماه و برای متاهلین یا متکلفین حداکثر (۵۰) ماه بر اساس سابقه کلی پرداخت حق بیمه و به شرح جدول ذیل می باشد:
سابقه پرداخت حق بیمه حداکثر مدت استفاده از مقرری جمعا با احتساب دوره‌های قبلی

برای مجردین برای متاهلین یا متکفلین
از(۶) ماه لغایت (۲۴) ماه (۶) ماه (۱۲) ماه
از (۲۵) ماه لغایت (۱۲۰) ماه (۱۲) ماه (۱۸) ماه
از (۱۲۱) ماه لغایت (۱۸۰) ماه (۱۸) ماه (۲۶) ماه
از (۱۸۱) ماه لغایت (۲۴۰) ماه (۲۶) ماه (۳۶) ماه
از (۲۴۱) ماه به بالا (۳۶) ماه (۵۰) ماه

تبصره – افراد مسن مشمول این قانون که دارای ۵۵ سال سن و بیشتر می باشند مادامی که مشغول به کار نشده اند می توانند تا رسیدن به سن
بازنشستگی تحت پوشش بیمه بیکاری باقی بمانند.
ب – میزان مقرری روزانه بیمه شده بیکار معادل (۵۵%) متوسط مزد یا حقوق و یا کارمزد روزانه بیمه شده می باشد. به مقرری افراد متاهل یا
متکفل ، تا حداکثر (۴) نفر از افراد تحت تکفل به ازا هر یک از آنها به میزان (۱۰%) حداقل دستمزد افزوده خواهد شد. در هر حال مجموع دریافتی مقرری بگیر نباید از حداقل دستمزد، کمتر و از (۸۰%) متوسط مزد یا حقوق وی بیشتر باشد.
ج – مقرری بیمه بیکاری از روز اول بیکاری قابل پرداخت است .
تبصره ۱ – متوسط مزد یا حقوق روزانه بیمه شده بیکار به منظور محاسبه مقرری بیمه بیکاری عبارت است از جمع کل دریافتی بیمه شده که به ماخذ آن حق بیمه دریافت شده در آخرین (۹۰) روز قبل از شروع بیکاری تقسیم بر روزهای کار، و در مورد بیمه شدگانی که کارمزد دریافت می کنند آخرین مزد عبارت است از جمع کل دریافتی بیمه شده که به ماخذ آن حق بیمه دریافت شده در آخرین (۹۰) روز قبل از شروع بیکاری تقسیم بر (۹۰) در صورتی که بیمه شده کارمزد، ظرف (۳) ماه مذکور مدتی از غرامت دستمزد استفاده نموده باشد متوسط مزدی که مبنای محاسبه غرامت دستمزد قرار گرفته به منزله دستمزد ایام بیکاری تلقی و در محاسبه منظور خواهد شد.
تبصره ۲ – افراد تحت موضوع این ماده عبارتند از:
۱ – همسر (زن یا شوهر)
۲ – فرزندان اناث مادام که ازدواج ننموده و فاقد حرفه و شغل باشند.
۳ – فرزندان ذکور که سن آنان کمتر از هجده سال تمام باشد و یا منحصرا به تحصیل اشتغال داشته و یا طبق نظر پزشک معتمد سازمان تامین اجتماعی ، ازکارافتاده کلی باشند.
۴ – پدر و مادر که سن پدر از (۶۰) سال متجاوز باشد و یا طبق نظر پزشک معتمد سازمان تامین اجتماعی ازکارافتاده کلی باشند و در هر حال معاش آنان منحصرا توسط بیمه شده تامین گردد.
۵ – خواهر و برادر تحت تکفل در صورت داشتن شرایط مربوط به فرزندان اناث و ذکور، مذکور در بندهای (۲) و (۳) این تبصره .
تبصره ۳ – دریافت مقرری بیمه بیکاری مانع از دریافت مستمری جزئی نمی گردد.
تبصره ۴ – در صورت بیکاری زوجین فقط یکی از آنان (زن یا شوهر) محق به استفاده از افزایش مقرری به ازا هر یک از فرزندان خواهد بود.
تبصره ۵ – بیمه شده بیکار و افراد تحت تکفل ، در مدت دریافت مقرری بیمه بیکاری از خدمات درمانی موضوع بندهای “الف ” و “ب ” ماده (۳) قانون تامین اجتماعی استفاده خواهند کرد.
تبصره ۶ – مقرری بیمه بیکاری مانند سایر مستمریهای تامین اجتماعی از پرداخت هر گونه مالیات معاف خواهد بود.
ماده ۸ – در موارد زیر مقرری بیمه بیکاری قطع خواهد شد.
الف – زمانی که بیمه شده مجددا اشتغال به کار یابد.
ب – بنا به اعلام واحد کار و امور اجتماعی محل و یا نهضت سوادآموزی و سایر واحدهای ذیربط از طریق وزارت کار و امور اجتماعی ، بیمه شده بیکار بدون عذر موجه از شرکت در دوره‌های کارآموزی یا سوادآموزی خودداری نماید.
ج – بیمه شده بیکار از قبول شغل تخصصی خود و یا شغل مشابه پیشنهادی خودداری ورزد.
د – بیمه شده بیکار ضمن دریافت مقرری بیمه بیکاری مشمول استفاده از مستمری بازنشستگی و یا ازکارافتادگی کلی شود.
ه – بیمه شده به نحوی از انحا با دریافت مزد ایام بلاتکلیفی به کار مربوطه اعاده گردد.
تبصره ۱ – در صورتی که پس از پرداخت مقرری بیمه بیکاری محرز شود که بیکاری بیمه شده ، ناشی از میل و اراده او بوده است کارگر موظف به استرداد وجوه دریافتی به سازمان تامین اجتماعی خواهد بود. مشمولین بند (ه ) این ماده نیز مکلف به بازپرداخت مقرری بیمه بیکاری دریافتی ، به سازمان مذکور می باشند.
تبصره ۲ – چنانچه بیمه شده بیکار اشتغال مجدد خود را مکتوم داشته و مقرری بیمه بیکاری را دریافت کرده باشد، ملزم به بازپرداخت مقرری دریافتی از تاریخ اشتغال خواهد بود.
تبصره ۳ – دریافت کمک هزینه حین کارآموزی مانع استفاده از مقرری بیمه بیکاری نخواهد بود.
ماده ۹ – کارفرمایان موظفند با هماهنگی شوراهای اسلامی و یا نمایندگان کارگران ، فهرست محلهای خالی شغل را که ایجاد می شوند به مراکز خدمات اشتغال محل اعلام نمایند.محلهای شغلی مذکور (به استثنای رده‌های شغلی کارشناسی به بالا) منحصرا توسط مراکز خدمات اشتغال و با معرفی بیکاران تامین می گردد.
تبصره ۱ – دولت مکلف است همه ساله از طریق سیستم بانکی و منابع اعتباری سازمان تامین اجتماعی و با استفاده از اعتبارات قرض الحسنه ،
طرحهای اشتغال زای مشخصی را جهت اشتغال به کار بیکاران مشمول این قانون در بودجه سالانه کشور پیش بینی و راسا یا از طریق شرکتهای تعاونی و یا خصوصی و با نظارت وزارت کار و امور اجتماعی به مورد اجرا گذارد.
تبصره ۲ – بیکاران مشمول این قانون در اخذ پروانه‌های کسب و کار و موافقت اصولی و تاسیس واحدهای اقتصادی از وزارتخانه‌های صنعتی ، کشاورزی و خدماتی با معرفی وزارت کار و امور اجتماعی در اولویت قرار خواهند داشت .
تبصره ۳ – سازمان آموزش فنی و حرفه ای وزارت کار و امور اجتماعی مکلف است همزمان با اجرای قانون بیمه بیکاری ، آموزش مهارتهای مورد نیاز بازار کار و نیز بازآموزی و تجدید مهارت کارگران تحت پوشش بیمه بیکاری موضوع
بند “ج ” ماده (۷) این قانون را در مراکز آموزش فنی و حرفه ای و یا مراکز آموزش جوار کارخانجات فراهم نماید. هزینه‌های مربوط از محل اعتبارات حساب صندوق بیمه بیکاری مطابق آیین نامه ای که به پیشنهاد سازمان‌های آموزش فنی و حرفه ای کشور و تامین اجتماعی تهیه و به تصویب وزرای کار و امور اجتماعی ، و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی خواهد رسید قابل پرداخت است .
تبصره ۴ – نهضت سوادآموزی موظف است با همکاری کارفرمایان و وزارتخانه‌های ذیربط نسبت به تشکیل کلاسهای سوادآموزی برای بیسوادان مشمول این قانون اقدام نماید.
ماده ۱۰ – سازمان تامین اجتماعی مکلف است حسابهای درآمد حق بیمه بیکاری و پرداخت مقرری بیمه بیکاری موضوع این قانون را جداگانه نگهداری و در صورت‌های مالی خود منعکس نماید و گزارش عملکرد مالی خود را هر سال یک بار به وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و وزیر کار و امور اجتماعی و شورای اقتصاد ارائه نماید.
ماده ۱۱ – وزارت کار و امور اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی مجری این قانون خواهند بود.
ماده ۱۲ – سازمان تامین اجتماعی مکلف است هزینه‌های موضوع این قانون را منحصرا از محل درآمدهای ناشی از آن تامین نماید.
هزینه‌های اداری و پرسنلی هر دو دستگاه مجری قانون به طوری که از (۱۰%) میزان مقرری پرداختی به بیمه شدگان تجاوز ننماید با تایید وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و وزیر کار و امور اجتماعی تعیین و تخصیص داده می شود.
ماده ۱۳ – زمان اجرای این قانون از زمان اتمام قانون آزمایشی بیمه بیکاری (۶/۵/۱۳۵۹) لازم الاجرا است .
ماده ۱۴ – آیین نامه اجرایی این قانون ظرف یک ماه توسط وزارت کار و امور اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.
قانون فوق مشتمل بر چهارده ماده و بیست و یک تبصره در جلسه علنی روز دوشنبه مورخ بیست و ششم شهریور ماه یک هزار و سیصد و شصت و نه مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۰/۷/۱۳۶۹ به تایید شورای نگهبان رسیده است .

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
مرجع آخرین و بروزترین اخبار به همراه نمونه سوالات استخدامی
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 13942
  • کل نظرات : 3987
  • افراد آنلاین : 34
  • تعداد اعضا : 7652
  • آی پی امروز : 56
  • آی پی دیروز : 374
  • بازدید امروز : 1,330
  • باردید دیروز : 14,791
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 1,330
  • بازدید ماه : 173,928
  • بازدید سال : 1,161,064
  • بازدید کلی : 23,247,215
  • کدهای اختصاصی
    سوالات استخدامی وزارت بهداشت